Ban Ki-moon erkent: VN abnormaal gefocust op Israël, is bevooroordeeld en discrimineert

un_palestinians_celebrating’t Is altijd feest in de Verenigde Naties telkens wanneer een anti-Israëlresolutie wordt aangenomen. Met de automatische meerderheden in de VN (de Arabische Liga: 22 lidstaten; het OIC: 56 moslimstaten) is dat gesneden koek.

De chef van de Verenigde Naties heeft deze week toegegeven dat de wereldorganisatie die hij voorzit, afwijkende standaarden hanteert ten aanzien van Israël. Zoals reeds eerder gemeld was secretaris-generaal van de V.N. Ban Ki-moon voor enkele dagen op missie in Israël, Jordanië en de Arabische gebieden op de West Bank in verband met het vredesproces dat onlangs hervat werd.

bankimoonOp vrijdag 16 augustus 2013 was hij op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Jeruzalem en beantwoordde onder meer vragen van studenten van het Rishon Lezion College die deelnemen aan het Management ’s Modelprogramma van de VN.

Verwijzend naar zijn organisatie en de obscene internationale obsessie van de VN voor Israël, zei Ban Ki-moon dat “Israël op gelijke voet zou moeten behandeld worden als al de andere 192 lidstaten van de Verenigde Naties,” en hij vervolgde met:

“Helaas, als gevolg van het Israëlisch-Palestijnse conflict, gaat Israël gebukt onder kritiek en lijdt onder de vooroordelen en soms zelfs discriminatie. Het is een ongelukkige situatie.”
[Orig.: “Unfortunately, because of the Israeli-Palestinian conflict, Israel has been weighed down by criticism and suffered from bias and sometimes even discrimination. It’s an unfortunate situation.”]

basic

Zijn uitspraken volgden op klachten van de studenten van het Rishon LeZion college dat Israël veel meer wordt bekritiseerd dan om het even welke andere staat in de wereldorganisatie. Ban vertelde tegenover de studenten dat hij reeds voor de zesde keer het gebied bezoekt om zijn steun uit te drukken voor de hernieuwde vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit.

De openlijke bekentenis van Ban Ki-moon omtrent het meten met twee maten en gewichten ten aanzien van de Joodse staat binnen de Verenigde Naties is geen nieuws. Zijn voorganger, de voormalige secretaris-generaal Kofi Annan, die de Verenigde Naties leidde van 1 januari 1997 tot 31 december 2006, had het in zijn afscheidsrede op 12 december 2006 tegenover de Veiligheidsraad eveneens over de disproportionele en bevooroordeelde aandacht van de Verenigde Naties voor Israël:

annanOud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan in 2006


Bronnen:

 1. The Times of Israel: Israel faces bias at UN, Ban acknowledges – ‘It’s an unfortunate situation,’ secretary general tells students in Jerusalem; door Michal Shmulovich [lezen]
 2. The Jerusalem Post: Ban Ki-moon: ‘I don’t think there is discrimination against Israel at UN’; door Maya Shwayder [lezen]
 3. Ynet News: UN chief admits bias against Israel – Speaking during meeting with students in Jerusalem, Ban Ki-moon says Jewish state sometimes discriminated against due to Mideast conflict; door Omri Efraim [lezen]
 4. Arutz-7: Ban Ki-moon Admits: UN is Biased Against Israel – The head of the UN admits to Israeli students that the organization he heads is biased against the Jewish state; door Elad Benari [lezen]

3 gedachtes over “Ban Ki-moon erkent: VN abnormaal gefocust op Israël, is bevooroordeeld en discrimineert

 1. Ook dit heb ik nergens verder gelezen anders dan op Joodse blogs etc.
  Als Moon brult over de nederzettingen is het ‘wereldnieuws’ en als hij erkent dat de VN geobsedeerd is over Israel dan is het stil…

  Oja, who cares about de >100.000 doden in Syrie?!

  Like

 2. Dat is oud nieuws. Dat wisten we al.

  Vraag: Wat gaat hij, als baas van deze organisatie eraan doen?
  Antwoord: hetzelfde als zijn voorgangers = niets!

  Deze organisatie heeft zijn eigen handvest & raison d’etre totaal verloochend. Het is een corrupt, log apparaat geworden, waar Arabische & Afrikaanse automatische meerderheids blokken de soep uitdelen en waar het westen (de oprichters) uit angst handel & energiebronnen te verliezen achteraan lopen.

  De UNO is ontstaan uit het as van de Holocaust, een prachtig & nobel initiatief, maar dat intussen de wereld langzaam opnieuw tot as laat wederkeren omdat zij hun eigen oprichtings principes niet naleven en hierdoor totaal geparaliseerd zijn.

  Wanneer deze UNO het toelaat dat Arabische/Afrikaanse meerderheidsblokken één lidstaat obsessief vervolgen en een terreur organisatie tot lidstaat verheffen, dan is er iets goed fout.

  Het antwoord van Mr. Moon is daarom net zo nietszeggend als de héle UN. Alléén het ontbinden van de UNO in deze vorm zal verandering brengen. Anders zal dit instituut aan zijn eigen ”racistische democratie” ten onder gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.