Slogan in Spaanse arena ‘Hitler had gelijk’ moest stierengevecht wat opvrolijken…

graffiti-hitler2Pinto, Spanje, 14 augustus 2013. Graffiti leest “Hitler had gelijk” – met Hitlerportret èn hakenkruis, op de muur van een arena waar woensdag jongstleden een stierengevecht werd gehouden (foto: @MARXATTACK2, Twitter)

Sommigen onder u zullen zich wellicht afvragen of Brabosh.com niet fel begint te overdrijven en opeens overal antisemitische spoken ziet rondvliegen. Maar als ik vandaag mijn rubriek op deze blog ‘Antisemitisme/Jodenhaat‘ bekijk, waarin momenteel reeds 532 artikels worden vermeld, lijkt er toch echt wel meer aan de hand te zijn dan alleen maar een handvol uitschuivers van wat losse individuen die ‘kwajongensstreken’ uithalen.

The Times of Israel (en verscheidene Spaanse bloggers) bericht vandaag dat velen van de 2.500 toeschouwers tijdens een stierengevecht in Pinto, een randgemeente van Madrid in Spanje, zich vol ongeloof de ogen uit de kop wreven toen ze neo-nazi graffiti bespeurden die over een groot stuk van de binnenmuur van de lokale arena, de Plaza de Toros, werd gekalkt.

Volgens berichten uit de Spaanse media van donderdag jongstleden, werden de woorden “Hitler had gelijk” [“Adolf Hitler tenia razon“] , vergezeld door een grote rode swastika en de geboorte- en sterftedatum van de Führer, over een grote oppervlakte gekalkt op de muur waarbinnen de stierengevechten worden gehouden.

Ondanks de storende graffiti, besloot het management van het stadium om de stierengevechten toch te laten doorgaan zoals gepland, omdat volgens een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur van Pinto “duizenden mensen niet moeten boeten voor de misdaden van enkelen.”

Meteen na afloop van de stierengevechten werden de neo-nazi graffiti overschilderd door onderhoudswerklieden. Vanuit het kantoor van de burgemeester Miriam Rabaneda van de stad, werd enkel via een Twitterbericht een korte mededeling verzonden waarin de kwestie werd veroordeeld, zeggende dat zij “de graffiti absoluut verwerpen.” Prima, ja toch? Hoe komt het dan dat ik mij toch niet helemaal gerust gesteld voel door dat bericht? 😦

pinto-hitler


Bronnen:

 1. The Times of Israel: ‘Hitler was right,’ reads graffiti at Madrid bullfight – Event goes ahead as planned, despite offensive message adorning stadium [lezen]
 2. Publico.es blog: ¿Ampara el PP de Pinto a neonazis pro-Hitler? [lezen]

Een gedachte over “Slogan in Spaanse arena ‘Hitler had gelijk’ moest stierengevecht wat opvrolijken…

 1. Hoe kwamen deze ‘kunstenaars’ het stadion binnen? Zijn ze gevonden, named & shamed, bestraft?

  Nee, dat dacht ik al.

  In de stompzinnige wereld van vandaag is Hitler met zijn 100 miljoen doden weer een voorbeeld.

  Ieder land krijgt wat het verdient. Spanje ook en kijkend naar de Spaanse economie is dat niet veel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.