Hamas vuurt weer raketten af op Israël en de Israëlische luchtmacht slaat keihard terug

qassam09

Een jachtbommenwerper van de Israëlische luchtmacht (IAF) heeft afgelopen nacht enkele verborgen raketlanceerinstallaties bestookt en vernield in het noorden van de Gazastrook, berichtte een woordvoerder van het IDF dat verschillende voltreffers meldde.

“Het IDF heeft luchtaanvallen uitgevoerd naar aanleiding van het feit dat gisteravond raketten worden afgevuurd naar burgers in het gebied van de Regionale Raad van Sha’ar HaNegev,” leest aldus de verklaring. “Dit is een absurde situatie die nergens anders in de wereld zou getolereerd worden.”

“Het IDF is belast met en zal blijven doorgaan met zijn operaties om de Israëlische burgers te beschermen en de terreur en de infrastructuur blijven bestrijden in de Gazastrook. [Wie of welke terreurgroep ook maar wat afvuurt op Israël,] het is uiteindelijk Hamas dat verantwoordelijk moet worden gehouden voor deze inbreuk op de soevereiniteit van Israël en het is dit terroristische regime dat de verantwoordelijkheid draagt voor eventuele terroristische activiteiten die ontspruiten vanuit de Gazastrook,” aldus de persmededeling van het IDF.

Eerder op dinsdagavond, vuurde terroristen vanuit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook twee raketten af naar willekeurige burgerdoelwitten in het zuiden van Israël. Een raket ontplofte in een open ruimte en rapporten leden dat een tweede raket voortijdig ontplofte in Gaza. Er was geen lichamelijk letsel of schade gemeld.

Dinsdagavond werden zoals bekend door Israël 26 Palestijnse terroristen vrijgelaten als een ‘gebaar van goede wil’ tegenover de Palestijnse Autoriteit. 15 van deze terroristen werden afgezet aan de grens met Gaza. Zoals bekend kant Hamas zich tegen vredesbesprekingen met Israël en zou naar verluidt feestvieringen nav die vrijlating hebben verboden. Echter raketten afvuren op Israël mag altijd van Hamas.

Nochtans zijn Israël en Hamas, door de bemiddeling van Egypte, een staakt-het-vuren overeengekomen na het einde van de anti-terreuroperatie Pillar of Defense van november vorig jaar. Niettegenstaande dat hebben het dozijn terreurgroepen die actief zijn in Gaza het broze wapenbestand reeds ontelbare keren geschonden.

door Elad Benari


Bronnen:

  1. Arutz-7: IAF Strikes Terror Targets in Gaza – An IAF aircraft targeted concealed rocket launchers in northern Gaza, after terrorists fired rockets onto Israel; door Elad Benari [lezen]