Israël stelt 26 gevangen Palestijnse moordenaars en terroristen weer op vrije voeten

prisoner4Ramallah, West Bank, nacht van 13 op 14 augustus 2013. Ziekelijke foto van een ‘gematigde’ president Mahmoud Abbas die uitbundig de thuiskomst verwelkomt van 11 gevangen Palestijnse terroristen en moordenaars van onschuldige bejaarden, vrouwen en kinderen. Volgens Abbas allemaal stuk voor stuk “verzetshelden” die hier op het podium lachend het overwinningsteken maken. De overige 15 Palestijnse boeven en schurken (van de eerste lichting van 104 toegezegde vrijlatingen) werden door het IDF met de bus afgezet aan de grenspost tussen Israël en de Gazastrook (foto: AP/Majdi Mohammed)

Zesentwintig voor moord en terrorisme veroordeelde Palestijnen werden afgelopen nacht op vrije voeten gelaten, waarvan 11 naar de West Bank werden gereden en 15 naar de Gazastrook.

Het lijkt er sterk op dat Israël zich weer eens flink in de luren heeft laten leggen. De 26 zijn een eerste lichting van de 104 door Israël beloofde vrijlatingen in ruil voor het recht om met Mahmoud Abbas aan de onderhandelingstafel te mogen zitten, zonder dat dit de Palestijnen verder nog tot iets verplicht.

Gewoon op tijd opdagen op de afspraak is al voldoende. Als ze dat nog drie keer doen, zijn alle 104 gevangen terroristen vrij en kunnen de Palestijnse ‘vredesonderhandelaars’ definitief naar huis. Einde vredesproces, einde van de komedie en einde verhaal, andermaal ZONDER vrede. De volgende vrijlating zou al over zes weken kunnen plaatsvinden.

Gejuich in Gaza als papa-terrorist weer opduiktGisteravond werden 11 West Bank Palestijnen afgezet aan de Muqata, de zetel van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah, waar ze werden op gewacht door een juichende menigte aanhangers en familieleden. Op de weg daar naar toe werden de voertuigen van het Israëlisch leger die het konvooi gevangenen begeleiden, voortdurend bestookt met stenen, halve rotsblokken en brandbommen. De ambiance onder Palestijnen was weer groot.

Eens in Ramallah, legden de vrijgelaten terroristen eerst een krans aan het graf van Yasser Arafat, de eerste president van de Palestijnse Autoriteit, en werden begroet door zijn opvolger Mahmoud Abbas in zijn presidentieel complex.

Tijdens zijn toespraak repte Mahmoud Abbas met geen woord over vrede noch over de onderhandelingen die met Israël aan de gang zijn. Hij sprak enkel over de vrijgelaten gevangenen en de Palestijnse inspanningen om “een onafhankelijke staat te verkrijgen,” een gekend Arabisch eufemisme om de “vernietiging van Israël” uit te drukken.

Abbas vertelde zijn 11 vrijgelaten moordenaars en terroristen dat zij “nog maar de eersten” zijn van de lang veroordeelden die zullen worden vrijgelaten en dat “anderen zullen volgen.” Toen Abbas en zijn “elf” de handen in de hoogte staken brak het publiek in luid gejuich uit. “Jullie zijn nog maar het begin,” zei Abbas, “Allah zal binnenkort alle [gevangenen] vrijlaten. Wij zeggen tegen de gevangenen die momenteel gekerkerd zijn: Wij zullen niet rusten tot jullie allemaal weer bij ons zijn.”

In Gaza, waar 15 terroristen werden afgezet, speelden zich gelijkaardige taferelen af. Hoewel het leiderschap van Hamas de vredesonderhandelingen boycot, en de overeenkomst tussen Abbas en Israël om weer samen rond de tafel te zitten in ruil voor de vrijlating van 104 gevangenen, afdoet als “verraad” aan de Palestijnse zaak, werd ook in Gaza feest gevierd.

De truc van Abbas had “gewerkt” en werd over het algemeen goed onthaald door de Palestijnen. Alvast een morele overwinning van de Palestijnen en een pluim die de ‘president’ op zijn Arafatsjaaltje kan pinnen.

red-handsIn Israël zelf heerste een bedrukte atmosfeer. Moordenaars en terroristen met bloed aan de handen “zomaar” vrijlaten in ruil voor niets, zette veel kwaad bloed onder de nabestaanden van de slachtoffers. Geen gejuich, noch toeters noch bellen. Vele Israëliërs, burgers en parlementsleden, maakten luidruchtig hun ongenoegen bekend met de vrijlating van Palestijnse schurken en massamoordenaars.

Minister voor Huisvesting en Constructie Uri Ariel (Joods Huispartij) wond er geen doekjes om. “De plaats voor terroristen is in de gevangenis,” zei hij op maandag. “Anders maakt de staat een schertsvertoning van zijn justitie apparaat dat deze verachtelijke moordenaars tot langdurige straffen had veroordeeld. De terroristen, van wie zij besloten hen op vrije voeten te stellen, hebben vrouwen en kinderen vermoord en het is mij nog steeds niet duidelijk hoe het vrijlaten van moordenaars ook maar iets kan bijdragen aan de vrede. Het vrijlaten van terroristen en het streven naar vrede zijn twee tegengestelde dingen.”

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. The Times of Israel: Abbas welcomes freed Palestinian prisoners in Ramallah – Terror convicts, released under deal to resume peace talks, met with fanfare in West Bank, understated joy in Gaza City; door Asher Zeiger en Michal Shmulovich [lezen]
  2. The Jerusalem Post: Abbas greets newly released Palestinians in Ramallah, vows to free all prisoners [lezen]
  3. Ynet News: 26 Palestinian prisoners released from Israeli jails – Twenty-six prisoners leave Ayalon Prison in vans with tinted windows; arrive in Gaza, West Bank were hundreds, including President Mahmoud Abbas welcome them. Abbas: We won’t rest until all prisoners are released; rocket lands in western Negev [lezen]
  4. Elder of Ziyon: Sickening photos of Abbas celebrating with murderers [lezen]

2 gedachtes over “Israël stelt 26 gevangen Palestijnse moordenaars en terroristen weer op vrije voeten

  1. Waarom abbas noemen bij zijn zogenaamde strijdersnaam? Gewoon abu terror noemen en dat is hij!

    Israel is natuurlijk niet gek en laat die overbodige terrors vrij omdat die niet binnen de grenzen van Israel mogen blijven. Vreselijk voor de nabestaanden van de slachtoffers, maar beter op 1 hoop gegooid in gaza bij gelijkgestemden dan op kosten vd Israelische samenleving het “goed’ hebben. Mogen die terrors voortdurend in verwarring blijven en van hun zg. broeders koekje van eigen deeg krijgen!!!

    Like

  2. Inderdaad een ziekmakende foto…De waarheid is smerig. Abu Mazen weer gestegen in prestige. Ik blijf me verbazen over de Israëlische methoden…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.