Boerka of bikini? Alleen in Israël kan het beiden en zonder angst voor represaille [in beeld]

Israel-Burka-Bikini2Op het strand van Tel Aviv, Israël

Het feit in kwestie is dat dit een scène is die u waarschijnlijk nooit ergens anders in de wereld zal zien. Sterker nog, ik daag jullie allemaal uit om een plaats te noemen anders dan in Israël waar dit zou kunnen. Het feit in kwestie is dat alleen in Israël zowel het meisje in bikini EN de vrouw in boerka samen gezien kunnen worden zonder bang te moeten zijn voor eventuele gevolgen.

Het feit in kwestie is dat de vrouw in boerka zich veiliger voelt in Tel Aviv dan in haar eigen dorp of stad. Ze weet dat ze ongehinderd over het strand kan lopen, vrij de zeelucht kan inademen, genieten van het geluid van brekende golven – en andere clichés – zonder dat iemand over haar enig moreel gezag kan laten gelden.

Het feit in kwestie is dat de vrouw in bikini zich ook veilig voelt om over het strand te lopen, niet gehinderd door mannen die vinden dat het zich op die manier kleden, uitnodigt om verkracht te worden. Het feit in kwestie is dat iedereen die werkelijk weet en begrijpt, eenieder die compleet eerlijk is met zichzelf, WEET dat dit ENKEL in Israël kan.

door Jono Rose


Bronnen:

  1. Israellycool: Israellycool Poster – Burkas and Bikinis; door Jono Rose [lezen]

Gerelateerd:

Vrouwen van Gaza

Gegijzeld door Hamas

Een gedachte over “Boerka of bikini? Alleen in Israël kan het beiden en zonder angst voor represaille [in beeld]

  1. Apartheid? Absoluut….tegen de Arabische vrouwen die gedwongen worden een zwarte muur om zichzelf te bouwen, terwijl hun mannen er op een normale manier kunnen bijlopen (jeans/shorts/ T-shirt/slippers/blote voeten) en niet hoeven te smelten binnen zwarte (trekt warmte aan) gevangenismuren.

    Like

Reacties zijn gesloten.