Wiesenthal Centrum roept op om Italiaanse ‘Hitler wijn’ te boycotten

wijn0°1

Het Simon Wiesenthal Centrum heeft wijn distributeurs gevraagd om de wijnen te boycotten van de Italiaanse wijnfabrikant Vina Lunardelli voor het verkopen van een reeks nazistische en fascistische gestookte wijnen. Het bedrijf heeft een cultus gecreëerd van opeenvolgende wijnetiketten waarop portretten en nazi-slogans worden afgebeeld zoals bv. “Mein Führer,” “Sieg Heil,” en “Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer.”

“Genoeg is genoeg,” zeggen Marvin Hier en Abraham Cooper van het centrum in een publieke verklaring. “Wij hebben reeds in 1995 de marketing voor “‘Führerwein” aangeklaagd van een in Italië gevestigd bedrijf. Nu is daar een uitgebreide reeks wijnlabels bijgekomen die de slachtoffers van Hitler vernederen, kleineren en bespotten en die aanbevolen worden via een gehaaide website.”

wijn02Volgens de informatie op de website, werd Vina Lunardelli gesticht in 1967. De ‘Historische Reeksen’ waarvan de bewuste nazi wijnflessen deel van uitmaken, werd gestart in 1995 en is bedoeld om “ons te herinneren aan de levens die beroemde personages hebben geleefd in Italië en in de politieke geschiedenis van de wereld zoals Che Guevera, Churcill (sic), Francesco Guiseppe, Gramsci, Hitler, Marx, Mussolini, Napoleon en Sissi,” leest de website. Het familiebedrijf heeft de helft van zijn productie besteed aan deze controversiële lijn, die thans meer dan 50 verschillende labels kent.

“Wij verwerpen de cynische opmerking van de eigenaar van het bedrijf die zegt dat de wijn wordt aangeboden als ‘grappig geschenk,’ zei het Wiesenthal Centrum. “Wij zijn het volledig eens met de gevoelens die onlangs werden verwoord door een geschokte Noorse toerist toen hij in het Italiaanse Rimini deze wijnen zag aangeboden in een wijnhandel.”

“Er kunnen slechts twee soorten mensen bestaan die dergelijke wijnen aankopen: Er zijn mensen die zich wel degelijk vereenzelvigen met dergelijke denkbeelden en dan zijn er jonge mensen die de Tweede Wereldoorlog niet hebben meegemaakt, die het leuk vinden en haast als een grap beschouwen.”

Het Wiesenthal Centrum heeft Italiaanse en internationale wijndistributeurs gevraagd om de producten van Vina Lunardelli niet meer op te nemen in hun assortiment.

door Lazar Berman


Bronnen:

 1. The Times of Israel: Wiesenthal Center calls for boycott of ‘Hitler wine’ – Italian vintners sell popular line of bottles glorifying Nazis and other dictators; door Lazar Berman [lezen]

3 gedachtes over “Wiesenthal Centrum roept op om Italiaanse ‘Hitler wijn’ te boycotten

 1. Dries van Agt, Gretta Duisenberg en Harry van Bommel zullen ongetwijfeld grote liefhebbers zijn van de Fuhrerwein. Ze smaken ongetwijfeld naar bloed.

  Like

 2. De antisemitische EU staat vooraan om Israel producten te boycotten, dus de ware aard van al die mensen is allang bekend, dit is de kans om in te grijpen en ze zullen het niet doen.Hitler vertolkte immers wat “het volk” dacht/vond? Er is helemaal niets veranderd sinds WW2, ze zijn alleen ondergronds gegaan, dat is alles.

  Like

 3. De wereld heeft inderdaad zijn lessen niet geleerd en verlangt weer terug naar die goede oude tijd van oom Adolf, de man met het bloed van 100 miljoen mensen aan zijn handen (waarvan 6 miljoen Joden).

  Misschien staan we daarom nu aan de vooravond van WW3. Het is toen begonnen met Joden haat, Homo haat & haat tegen ”de ander die geen Arier is zoals wij” is en dus zijn we weer op hetzelfde punt beland.

  De mens is een gewoonheidsdier, een soort van circus leeuw. Je kan hem trainen om zijn kunstjes te doen, maar om de zoveel tijd komt zijn ware aard naar boven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.