Wanneer varkens met Davidster in beeld komen, vluchten de Joden alle kanten op

vliegend-varken2Het zwevend varken met Davidster stal de show in het overdonderend muziekspektakel “The Wall” van ex-Pink Floyd muzikant Roger Waters op zaterdagavond 20 juli 2013 in het Belgische Werchter. Naar het schijnt en van horen zeggen komt binnenkort van ‘ikke-nie-antisemiet’ Roger Waters een nieuw album uit onder de veelzeggende titel “The Dark Antisemitic Side of Me and my Pig“. Daarin zou hij teksten verwerkt hebben uit de Protocollen van de Wijzen van Zion, op muziek van Richard Wagner ’s ‘Der Ring des Nibelungen’, niet toevallig ook de favoriete muziek van Adolf Hitler. 😦

Laatst bijgewerkt: dinsdag, 6 aug. 2013 om 05u09′

Zanger Roger Waters, momenteel in het midden van een Europese tournee waarin ook optredens voorzien zijn in het Poolse Warschau en in Duitsland, is geschokt omdat ik hem van antisemitisme beschuldigde voor het oplaten van een reusachtig opblaasbaar varken met een Davidster op afgebeeld dat hij boven het publiek liet zweven tijdens een recent concert in België. De Magen David (Davidster) was het enige teken dat werd afgebeeld op de ballon dat symbool staat voor een volk en zijn erfgoed, te midden van andere iconen die symbool staan voor fascisme, dictaturen en multinationale ondernemingen.

Verre van origineel te zijn, als hij soms al dacht dat hij dat was, is het verbinden van Joden met varkens een beeld dat zeer diep ingebed is in de Europese cultuur. Lang voor massa communicatie in gebruik kwam, en nog dateren van uit de Middeleeuwen, kerfden Jodenhaters gravures in houten platen om uiting te geven aan hun haat voor de Joden en hun waarden.

Zoals bijvoorbeeld op het plaatje hieronder van een Middeleeuwse antisemitische houtgravure te zien is, de Jodenzeug, die dateert uit Duitsland anno 1475, waarin Joden zich laven aan de spenen van een varken, en aantonen dat Roger Waters verre van de eerste was om Joden met varkens te associëren. Die antisemitische voorstelling de Jodenzeug is tegenwoordig vooral populair in de moslimwereld van het Midden-Oosten (zie verder.)

middeleeuwse-jodenhaat

Tegen de 20ste eeuw doken meer gesofistikeerde en dodelijke antisemitische afbeeldingen op, van nazi Julius Streicher’s Der Sturmer tot officiële publicaties in de Sovjet Unie, die het volk moesten opruien tot gewelddadige pogroms en vervolging tegen de Joden. Die lijn zet zich door tot op vandaag.

Meer recent, mei 2009, kondigde de religieuze Egyptische sjeik Ali Osman een nieuwe fatwa af waarin hij stelde dat de bestaande varkens in deze wereld afstammen van de Joden en door Allah vervloekt zijn. De sjeik zei dat het toegestaan is om alle varkens af te slachten omdat zij Joodse wortels hebben. Hij verduidelijkte zijn fatwa met te zeggen dat het consumeren van varkensvlees in de Islam verboden is omdat dit van Joodse origine is. Ook de afgezette Egyptische president Morsi noemde de Jodenzonen van apen en varkens.”

Wat de Joodse staat betreft, heeft Waters nooit zijn afschuw voor Israël verborgen. Terwijl wij er niet zeker van zijn dat hij de Palestijnse terroristische zelfmoordaanslagen afkeurde die Israëlische burgers vermoordden en verminkten, heeft hij zich steeds fel gekeerd tegen de veiligheidsbarrière op de West Bank, die nochtans een einde maakte aan dergelijke grensoverschrijdende terreuraanslagen maakte, etiketteerde hij de omheining als een “obsceniteit” die “zou moeten worden neergehaald.”

trente2De Jodenzeug, Frankfurt, Duitsland uit 1576. De heilige rooms-katholieke Simon van Trente (It.) en de Duivel bevelen een Jood om seksuele gemeenschap te hebben met een varken. Een andere zuigt aan een speen en een derde zit op de rug van het varken

In 2009 gaf Roger Waters zijn steun aan de Gaza Freedom March en speelde sindsdien een prominente rol in de boycot-Israëlbeweging Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) tegen Israël.

Juist! Die zogenaamde rechtschapen ‘pro-vrede BDS bullebakken, aan wie Waters zijn steunt verleent, houden in het publiek een pose aan van “niet-gewelddadig druk uitoefenen om een einde te maken aan de Bezetting”, maar van wie het echte doel geen vrede en geen verzoening is – eerder en demonisering van Israël als `apartheidsstaat’.

Een zoveelste overdrijving?

Mijnheer Waters: Vergeet deze Zionistische rabbijn, maar luister eens goed naar één van de hardste critici van Israël, Norman Finkelstein, hoe die de boycotactivisten de mantel uitveegt:

“Hou toch eens op met de slimmerik uit te hangen, omdat u enkel in uw cultus zo slim bent. Op het ogenblik dat u eruit stapt, krijgt u te maken met de Israëlische propaganda. Zij zeggen: ‘Nee, zij spreken in werkelijkheid niet over rechten, zij spreken over hoe ze Israël kunnen vernietigen”. En in feite denk ik dat zij gelijk hebben, ik denk dat het waar is… [Het is] geen accident, geen achteloze weglating, dat de BDS Israël niet vermeldt: zij weten dat dit de beweging zal verdelen, omdat er groot segment/component van de beweging bestaat die er enkel op uit is om Israël te elimineren.”

Ik twijfel niet in het minst dat Roger Waters heel wat steun zal krijgen van de zelfbenoemde Midden-Oosten vredesactivisten en beroemdheden, in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk. Ten bewijze: de protestbrief die door drie dozijn Britse beroemdheden, met inbegrip van actrice Emma Thompson, volgend op niet bijzonder succesvolle demonstraties aan het Old Globe Theater te Londen, in een poging om een Hebreeuws-talige voorstelling van Shakespeare ’s The Merchant of Venice [De Koopman van Venetië] op te voeren, door het beroemde Habima Theater van Israël.

De misdaad van Habima? “… een beschamende staat van dienst in betrokkenheid met onwettige Israëlische nederzettingen in het Bezette Palestijnse Grondgebied.” Deze schandalige vertoning van culturele iconen tekende nochtans duidelijk afwezig, ondanks de brutale Chinese onderdrukking van Tibet, toen een officiële vertoning van Shakespeare’s The Tragedy of Richard the Third in het Mandarijns werd opgevoerd.

Waters eist correct het recht op om het Israëlische beleid te bekritiseren, maar door de culturele boycot van alle Israëliërs te steunen treedt hij binnen in het antisemitisme van de 21ste eeuw; voldoe hij volkomen aan de 3 D ‘s” van Natan Sharansky met name: Dubbele standaarden en Delegitimisering en met zijn Davidstervarken: Demonisering.

Terwijl Roger Waters deze zomer met zijn muzikaal en visueel spektakel kriskras door Europa toert, is hier een werkelijkheidscontrole van Europese Joodse gemeenschappen die hij wellicht nog nooit heeft gezien. Vrijwel elke Joodse synagoge en school hebben gewapende wachten voor de deur. Haatmisdaden nemen steeds meer toe tegen Joden in Scandinavië en West-Europa.

Joodse kernpraktijken, zoals bv. besnijdenis en rituele kosjere slacht, worden als misdadig bestempeld in Polen en Noorwegen. Moeten Joden nu ook nog eens het slachtoffer worden van hun muziekminnende buren die deze hatelijke afbeelding (van Water’s opblaasbaar varken met Davidster) keer op keer weer moeten aanschouwen?

Roger Waters beweert dat hij geen antisemiet is omdat hij vrienden en familieleden heeft die Joods zijn. Maar indien hij niet wilt dat zijn talenten, energie en naam worden gebruikt door diegenen die streven naar de vernietiging van Israël, moet hij afstand nemen van de boycotIsraëlbeweging (BDS) en definitief zijn varken met Davidster voor goed opbergen.

vrij naar een artikel van Abraham Cooper

blue02

De Haatbranche

De rol van varkens in de islamistische antisemitische retoriek

Zowel de Islam als het Judaïsme verbieden hun volgelingen het consumeren van varkensvlees uit religieuze overwegingen. De Joden afbeelden als varkens heeft dus een extra beledigende [religieuze] bedoeling.

Een varken met een tekst die luidt: "Goed voor de Joden" (vanop de website van de Moslimbroederschap, de voorloper van de Hamas) Een varken met een tekst die luidt: “Goed voor de Joden”
(van op de website van de Moslimbroederschap, waarvan Hamas een zijtak is)

varken-davidster
jew pig

Het is een wijd verbreid thema in het Arabische en islamitische antisemitisme: De Joden en het “wereld zionisme” zijn verantwoordelijk voor alle ellende van onze wereld, inbegrepen oorlogen, revoluties, moorden, en plagen. Of het nu om de terroristische aanslag van 11 september 2001 gaat of om de verspreiding van aids, het is allemaal de schuld van de Joden, uiteraard met het doel om anti-Joodse gevoelens aan te wakkeren en de antisemitische mythe te voeden dat de Joden de wortel zijn van alle kwaad.

jewish_pigArabische en islamitische media verwijzen regelmatig naar de Joden als een ‘zwarte, vuile kiem’, ‘anthrax-virus’ en als een ‘AIDS-achtig virus’. Voor Hamas, de Egyptische Moslimbroederschap, Iran, en Arabische cartoonisten is de verspreiding van de varkensgriep en de paniek die erop volgde een ideale gelegenheid om deze ziekte te associëren met de Joden en de zionistische beweging, met de bedoeling aan te zetten tot Jodenhaat en haat jegens de staat Israël. Enkele voorbeelden.

Hamas
Op 6 mei 2009 publiceerde Felesteen, een uitgave van Hamas, een artikel getiteld: ‘Allah ’s oorlog tegen de plunderaars … varkens griep. Deze ziekte, varkensgriep genaamd, baart wereldwijd grote bezorgdheid,” aldus het artikel. “Die melding veroorzaakt paniek, want het is begonnen met tientallen mensen per dag te besmetten, [zelfs] in het grootste land van de moderne wereld [VS], in nabijgelegen landen, en in de westerse bondgenoten. De ziekte wordt beschreven als potentieel meer verwoestend dan een atoombom. Opvallend is dat de zionisten begonnen zijn met de verspreiding van de ziekte [in de westerse landen]… Die plunderaars [dwz de zionisten] hebben de oorlog verklaard aan Allah. “

De auteur van het artikel, Ka’inat Mahmoud Adwan, een inwoner uit Gaza met een universitair diploma in Islamitische studies op zak, beroept zich zogenaamd op de Koran en gaat verder gedetailleerd in op de vele oorlogen die door de Joden werden gevoerd tegen Allah: het vermoorden van profeten, het innen van intresten, het intrekken van Allah’s verbodsbepalingen (zoals het drinken van wijn en het eten van varkensvlees) alsmede het omlaag halen van de moraal. De auteur komt tot de conclusie dat de islam – en enkel en alleen de islam – de oplossing is voor de sociale problemen van de wereld.

Het anti-semitische artikel: "Allah's oorlog tegen de plunderers ... varkens griep" (Felesteen, 6 mei 2009) Het antisemitische artikel: “Allah’s oorlog tegen de plunderaars … varkensgriep”
(Felesteen, 6 mei 2009)

De Moslimbroederschap
Verder publiceerde een website van de radicale Moslim Broederschap, waarvan Hamas enkele decennia geleden afscheurde, een antisemitische video met de titel “Varkensgriep of griepachtige Jood”. De video van 30 april 2009 probeert de Mexicaanse griep te associëren met de Joden, en wordt de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman afgebeeld als een varken.

De video met de titel "Varkensgriep of griepachtige jood" De video met de titel “Varkensgriep of griepachtige jood”

Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman als een varken met een swastika op zijn stropdas Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman
als een varken met een swastika op zijn stropdas

Arabische media
De Arabische media verspreid verschillende cartoons over het verband tussen de varkensgriep met Israël en de Joden:

varken-vredesproces
Titel van de cartoon: “Het vredesproces
(Al-Watan, 29 april 2009 (Qatar)

varkenstrio De drie plagen: de varkensgriep, de vogelgriep en de gekke-koeienziekte. De varkensgriep cartoon (links) toont de toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman en premier Benjamin Netanjahoe als varkens (Al-Quds Al-Arabi, Londen, 30 april 2009)

varken-vlag
Titel van de cartoon: “De varkensgriep arriveert in Israël.”
Ad-Dustur, 5 mei 2009 (Jordanië)

varken-sterGetiteld ‘Griepachtige in Israël’ beeldt deze cartoon een varken af als deel van een Davidster (Al-Watan, Qatar, 30 april 2009)
Een spotprent Een spotprent uit Akhbar al-Arab, gepubliceerd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE),
waarin een varken met een Davidster zegt: “Geen tweestatenoplossing”
(1 mei 2009)

obama-wallstreet-pigsBarack Obama drinkt champagne met de Joodse bankiers van Wallstreet

Een artikel van de Palestijnse schrijver Sami al-Akhras, dat op 1 mei 2009 verscheen op een Arabische website genaamd “Al-Tajdid al-Arabi” (De Arabische innovatie) zegt het volgende:

“Wij [Arabieren] hebben geen varkens onder ons behalve dan Israëlische Joden … Zij dragen een griep met zich mee die gevaarlijker en krachtiger is dan de huidige verspreiding van de varkensgriep… helaas zijn we nog steeds op zoek naar een serum dat de verspreiding van de Joodse griep moet stoppen…


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. The Times of Israel: When pigs fly…the Star of David; door Abraham Cooper [lezen]
 2. Zionism and Israel – Encyclopedic Dictionary: Die Judensau – The Judensau (Jew pig) is a popular cultural mainstay of German religious and institutional artwork created during and after the middle ages, and still proudly exhibited in cathedrals, churches and public buildings in Germany. Isolated examples also exist or existed in Austria, France, Belgium and Switzerland [lezen]
 3. ADL: Anti-Semitism in the Arab/Muslim World – Arab Cartoonists Use Swine Flu Theme to Mock Israeli Leaders, Jewish State [lezen]

Gerelateerd:

 • Roger Waters: ‘ik ben geen antisemiet want ik heb vele Joodse vrienden’ – Deel 2 [lezen]
 • Wanneer varkens met Davidster in beeld komen, vluchten de Joden alle kanten op [lezen]
 • Roger Waters: ‘ik ben geen antisemiet want ik heb vele Joodse vrienden’; SWC antwoordt [lezen]
 • Roger Waters concerteert in België onder een zwevend opblaasbaar varken met Davidster [lezen]
 • Hoe culturele Israëlboycotters zich geleidelijk ontpoppen tot verknipte antisemieten [lezen]
 • Roger Waters (ex-Pink Floyd) maakt antisemitische uitschuiver in nieuw muziekspektakel [lezen]
 • Palestijnen en andere Arabische moslims: ‘Varkensgriep is de schuld van de Joden’ [lezen]
 • Arabische TV: Allah heeft de Joden – het ‘uitschot der aarde’ – veranderd in apen en varkens +video [lezen]
 • Egyptische president Morsi: Joden zijn apen en varkens, verjaag hen uit elk islamitisch land + video [lezen]
 • Palestijns kinderprogramma: ‘Zonen van varkens verkrachtten onze vrouwen op pleinen’ +video [lezen]
 • Hamasvrouwen in Gaza bezweren zichzelf op te blazen tussen de apen en varkens van Zion +video [lezen]
 • Monument Raoul Wallenberg in Boedapest besmeurd met bloed en varkenspoten; door A. Cooper [lezen]

3 gedachtes over “Wanneer varkens met Davidster in beeld komen, vluchten de Joden alle kanten op

 1. Tot zover een kijkje in de humanistische keuken van de Arabische moslims… Met zulke propaganda is het wellicht alleen maar logisch hoe ‘ze’ zich gedragen bij voorbeeld met krijgsgevangenen, weerloze gekidnapten, vrouwen enz. enz.

  Like

Reacties zijn gesloten.