1000 juristen zenden brief aan EU: 1967 lijnen bestaan niet; nederzettingen zijn niet illegaal

settlers2

Juristen van over de hele wereld hebben een petitie afgeleverd aan barones Catherine Ashton, de zaakgelastigde inzake buitenlandse kwesties voor de Europese Unie, waarin wordt gesteld dat de Europese Unie volkomen verkeerd zit met de bewering van de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria (cfr. de West Bank) en dat de uitdrukking “1967 lijnen” niet bestaat in de internationale wet.

De brief werd ondertekend door 1000 juristen van over de hele wereld.

Onder de ondergetekenden bevinden zich voormalig minister van Justitie Prof. Yaakov Ne’eman; voormalig ambassadeur aan de Verenigde Naties Dr. Meir Rosen; de Britse barones Prof. Ruth Deech, Prof. Eliav Shochetman en Prof. Talia Einhorn. Daarnaast ondertekenden wetsgeleerden afkomstig uit de Verenigde Staten, Australië, België, Bolivië, Brazilië, Canada, Zwitserland, Chili, Tsjechië en Slovakije, Griekenland, Indië, Ierland, Italië, Mexico, Malta, Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Peru, Singapore, Taiwan, Zuid-Afrika, Zweden en natuurlijk ook uit Israël.

Dr. Alan BakerDe man achter het initiatief is Dr. Alan Baker, Israël’s voormalig ambassadeur aan Canada en wetsdeskundige in het ministerie van Buitenlandse Zaken, die momenteel de International Action Division leidt van The Legal Forum for Israel.

Baker was eveneens een lid van het drie-koppige comité dat werd opgericht door de voormalige rechter Edmond Levy van het Hoogste Gerechtshof van Israël, gekend als het Levy Comité, die reeds aantoonde dat Judea en Samaria geen bezette gebieden zijn [lees hier een Engelse vertaling van het Levy Rapport van 9 juli 2012.]

Dr. Baker legde aan Arutz Sheva uit dat er “niet zo’n ding” bestaat als de ‘1967 lijnen’:

“Er heeft nooit zoiets bestaan. De kwestie van de grenzen staat op de agenda van de onderhandelingen. De Europese Unie kan geen kwestie dicteren die op de agenda van de onderhandelingen staat.

De pre-1967 lijnen zijn de staakt-het-vuren lijnen van 1949. Dat zijn geen erkende lijnen of veiligheidslijnen. Tijdens het Oslo proces werd tussen ons en de Palestijnen overeengekomen dat over de kwestie van de grenzen zou onderhandeld worden.

De uitdrukking ‘1967 lijnen’ wordt nergens genoemd in onze overeenkomst met de Palestijnen, vandaar dat die [term] onwettelijk is en een feitelijke aberratie om te bepalen dat dit onze lijnen zouden zijn.

De tweede zaak handelt over de bepaling dat de nederzettingen illegaal zouden zijn volgens de internationale wet. Het is waar dat het grootste deel van de wereld daar zo over denkt, maar dat maakt het  nog niet echt wettig.

Wettelijk gezien, werd de clausule in de Conventie van Genève die zij aanhalen om te zeggen dat de nederzettingen illegaal zijn, niet bedoeld om te refereren naar gevallen zoals onze nederzettingen, maar om te voorkomen dat bevolkingsgroepen door de nazi’s werden overgeplaatst. Dit is niet relevant voor de Israëlische nederzettingen.”

door Gil Ronen


“Oost-Jeruzalem” bestaat niet

Er heerst blijkbaar nog steeds wat verwarring omtrent de status van Jeruzalem, en dan heb ik het nu eens niét over hoe het Kwartet, de Arabische Liga en de moslimwereld erover denken. Het enige wat de Verenigde Naties voor Israël hebben gedaan is de Joodse staat Israël erkend na de onafhankelijkheidsverklaring van 14 mei 1948 een feit waar ze de volgende 65 jaar lang spijt van hebben dat ze dat ooit hebben gedaan.

Tot op vandaag zoeken zij nog steeds naar een manier om wat zij binnenskamers een ‘VN-flater’ noemen, weer ongedaan te maken. Dus voor wie het even vergeten was: Jeruzalem = de 3500 jaar oude hoofdstad van het Joodse volk. En “Oost”-Jeruzalem? Wel dat is niks anders dan HET Jeruzalem, de oude oorspronkelijke stad van de Joden. Het eeuwenoude kloppende hart van de Jodenstaat. Al de rest is boosaardig boerenbedrog.

Wie hierboven het kaartje bekijkt met de huidige grenzen van Jeruzalem bemerkt de rode lijn [Groene Lijn genoemd] die Jeruzalem verdeelde van 1948 tot 1967 en omwille van de oorlog 19 jaar lang West- en Oost-Jeruzalem werden genoemd. Overigens was die Groene Lijn in 1949 niet eens een grens maar gewoon een aanduiding door met een groene kleurstift een lijn te trekken op een kaart om aan te geven waar de vijandelijkheden op dat ogenblik waren gestopt [vandaar dus de oorsprong van de benaming van Groene Lijn].

Want grenzen zouden nadien onderhandeld worden met Jordanië, maar die weigerden sinds het (voorlopig) einde van de vijandelijkheden, met Israël aan de onderhandelingstafel te zitten.

Montefiore windmolen, Jeruzalem 1858
Montefiore windmolen, Jeruzalem 1858

Die oorlog van Arabieren tegen het Joodse volk was overigens nog niet afgelopen [en is dat nog steeds niet]. 19 jaar lang werd Jeruzalem “Oost”-Jeruzalem genoemd, nadat het met geweld veroverd, in 1950 illegaal geannexeerd, geïslamiseerd, gearabiseerd, etnisch gezuiverd van Joden en afgekondigd als Judenrein gebied en voor-Joden-verboden-gebied verklaard door Jordanië.

Op het kaartje zie je dat in dat “Oost”-Jeruzalem rechts van de demarcatielijn een klein blokje ligt getiteld als “Old City” (met “Jewish Quarter”). Juist, dàt IS het feitelijke historische 3500 jaar oude Jeruzalem. Alles wat links daarvan ligt (West-Jeruzalem) [en ook wat daarrond ligt] is van recente datum en werd pas gebouwd en opgetrokken vanaf de 2de helft van de 19de eeuw door de eerste Zionisten.

Het was Sir Mozes Montefiori die omstreeks 1850 de eerste Joodse huizen bouwde buiten het historische Jeruzalem, exact op de locatie die door de Arabieren en hun westerse bondgenoten smalend “West”-Jeruzalem wordt genoemd.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. Arutz-7: 1,000 Jurists to EU: Settlements are Legal – Mammoth petition delivered to Catherine Ashton states: ‘1967 lines’ don’t exist; door Gil Ronen [lezen]

Gerelateerd:

 • Europa is op oorlogspad tegen de Joodse staat Israël; door Guy Millière [lezen]
 • Netanjahoe: Israël laat Europa zijn grenzen niet dicteren; dat kan enkel door onderhandelen [lezen]
 • Barack Obama weigert opnieuw Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël [lezen]
 • Met zijn vredesplan wil Obama de Joden in Jeruzalem en West Bank etnisch wegzuiveren [lezen]
 • ‘Grenzen van 1967′ is een mythe: wat wel bestaat zijn ‘voorlopige’ wapenstilstandslijnen uit 1949 [lezen]
 • Plaatje van de dag: de ‘pre-1967 lijnen’ volgens de Palestijnse Autoriteit -in beeld [lezen]
 • Shimon Peres slippert in Jordanië: ‘Meeste Israëliërs steunen voorstel terugkeer naar pre-1967-lijn’ [lezen]

4 gedachtes over “1000 juristen zenden brief aan EU: 1967 lijnen bestaan niet; nederzettingen zijn niet illegaal

 1. Tijdens een speciale zitting van de Israëlische regering in het voorjaar van 2010, kondigde premier Benjamin Netanyahu aan het graf van de Aartsvaders in Hebron en het graf van Rachel nabij Bethlehem , tot nationaal erfgoed uit te roepen. Beide graven horen met zo’n 150 andere plaatsen al ruim 3500 jaar tot de heilige plaatsen van het volk van Israël. De actie van Netanyahu leverde een golf van wereldwijde verontwaardiging op. Velen ontkennen zelfs Israëls connectie met deze aloude heilige plaatsen.

  Like

 2. Duizend gelijk voor het gelijk van Israël. Duizend ongelijke stommelingen in Brussel om hun ongelijk.

  Like

 3. Ja wij weten allang dat dit de waarheid is, maar ook dat in een conflict die waarheid het eerste slachtoffer is van de manipulators.

  Like

 4. Uitstekend initiatief!!! Echter the powers to be and in being in Brussel zullen hier hun anti joodse reten mee afvegen…En daarmee hun laatste restje geloofwaardigheid verliezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.