Opnieuw mediamanipulatie onthult in de berichtgeving omtrent de Gazastrook +video

Honest Reporting, een ngo uit Jeruzalem, brengt in deze videoclip een klassiek voorbeeld van mediamanipulatie omtrent de berichtgeving in de Palestijnse gebieden op de West Bank en in dit specifiek geval eentje uit de Gazastrook [bron].

Het voorbeeld dateert reeds van enkele jaren terug, maar doordat het bewuste gemanipuleerde materiaal tot op vandaag overvloedig wordt aangehaald in de reguliere media, door bloggers op het Internet en gebruikers van de sociale media zoals Facebook en Twitter, loont het de moeite om de beelden in hun juiste context te plaatsen en vooral te kijken hoe deze gemanipuleerde beelden over kinderen in Gaza tot stand zijn gekomen, dankzij de gulle medewerking en publicatie van kranten zoals bv. The Independent hieronder.

Let wel: het gaat dus wel degelijk over het plaatje dat hieronder te zien is en duizenden keren wordt aangehaald door Israëlbashers – van hoog tot laag en zelfs op regeringsniveau – om via dit vervalste plaatje te bewijzen hoe wreed Israël zich wel gedraagt ten aanzien van Palestijnse kinderen. Andermaal Pallywood op z’n best.

independent2

Een gedachte over “Opnieuw mediamanipulatie onthult in de berichtgeving omtrent de Gazastrook +video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.