Roger Waters: ‘ik ben geen antisemiet want ik heb vele Joodse vrienden’; SWC antwoordt

pig4Werchter, 20 juli 2013. Israëlboycotter Roger Waters laat suggestief ballonnetje op om het Belgisch publiek te tonen waarom hij Israël hartsgrondig haat: “omdat er Joden de baas zijn en dat zijn de grootste varkens van de wereld,” en vergoelijkt zichzelf (niét excuserend!) wat later met de woorden “maar zeg niet dat ik een antisemiet ben ‘want ik heb vele Joodse vrienden.‘” Kletspraat natuurlijk en het gekende excuus van Israëlhaters [lees: Jodenhaters] die zo talrijk zijn als er kiezels op het strand liggen.

hugo3Ook Brabosh.com heeft vele Joodse vrienden die pro-Israël zijn en heeft tegelijk ook veel Joodse tegenstanders die ronduit anti-Israël zijn en sommigen onder hen in deze blog zelfs ‘de hand van de duivel’ zien en het hele ding mijden als ware het erger dan de pest. Je hebt nu eenmaal onder elk volk stomme kiekens en onnozelaars en helaas is ook het Joodse volk daar overvloedig van voorzien.

Vooral dan onder diegenen die in de Diaspora leven en/of zich verschuilen door zich eufemistisch een ‘open Joodse Israëlcriticus’ te noemen. Het gezegde “De Joden zijn de ergste vijanden van zichzelf,” is helaas maar al te waar. Dat kan misschien de miljoenen Israëlbashers ongelooflijk lijken, die steevast de Joden collectief verantwoordelijk achten voor alles wat er in Israël gebeurt in het bijzonder met betrekking tot de Palestijnen. Maar ze zijn fout. De Joden zijn omtrent Israël onderling even verdeeld of misschien nog wel meer dan de niet-Joden.

Gelukkig heeft Brabosh.com de Joden ‘als volk in zijn geheel’ niet echt nodig om pro-Israël te zijn. Je gezond verstand gebruiken en je grondig informeren werkt ook. En die anti-Israëlische Joden? Die kunnen gerust op beide oren slapen, want ook voor hen geldt het Israëlische ‘recht op terugkeer naar de heimat’ indien ooit de grond in hun huidige thuisland weer eens te heet onder de voeten wordt. Dat heeft de Joodse staat namelijk zo wettelijk vast gelegd. Leuk om weten, toch? En neem het van me aan: die tijd is niet ver weg meer, alles komt weer terug. Kijk maar bv. naar Roger Waters hoe die weer met de billen bloot staat. En zijn lapsus “ik heb vele naaste Joodse vrienden”? Daar weten wij ook al alles over.

Volgende op de publicatie van de open brief van ex-Pink Floyd muzikant Roger Waters, waarin hij antwoordde op de beschuldigingen van antisemitisme omwille van het feit dat hij tijdens zijn concerttournee een opblaasbaar varken met een Davidster boven het publiek laat zweven, heeft rabbijn Abraham Cooper, vice-decaan van het Simon Wiesenthal Centrum (SWC), in de Israëlische online krant The Algemeiner andermaal scherp gereageerd, zeggende dat Roger Waters dringend een “reality check” [toets met de werkelijkheid] nodig heeft.

“Ik vertegenwoordig een instituut dat de werkelijkheid vertegenwoordigt, niet de culturele beeldspraak of van antisemitisme en Jodenhaat. Dus, wat ook zijn motivatie mag zijn, het is het effect van de dingen hij doet: de beelden die hij gebruikt, zijn banden met de Israëlboycotbeweging (BDS),” zei rabbijn Cooper Kuiper die naar Roger Waters verwees als een “openlijke Jodenhater”, nadat de beelden van de varkensballon bekend werden.

Rabbijn Cooper legde uit dat de echte gevaren waaraan de Joden in Europa worden blootgesteld van diverse aard zijn en dat de beeldspraak van Roger Waters giftig en opruiend is:

“De werkelijkheid van 2013 gebiedt dat hij [Roger Waters] zich dringend aan de realiteit moet toetsen en dat moet laten primeren boven zijn cultureel en politiek gezichtspunt. Elke Joodse instelling in Europa heeft tegenwoordig gewapende bewakers voor zijn deur. En deze kerel heeft de chutzpah om een varken te laten zweven waarop een  Jodenster wordt geafficheerd. Het is een update van de klassieke Joodse stereotypen die refereert naar middeleeuwse tijden. U kunt geen meer antisemitischer symbool vinden dat fundamenteler is dan dit.”

In de open brief die hij op zijn Facebookpagina publiceerde, zei de muzikant Roger Waters dat de beschuldigingen van Cooper “zo wild en dweepziek zijn dat zij om een reactie vragen,” en hij verdedigde zich door te zeggen dat hij “vele dichte Joodse vrienden heeft.”

Rabbijn Abraham Cooper“Hij is een creatieve mens,” zei rabbijn Cooper “en hij moet een andere creatieve manier vinden om zijn zienswijze te verspreiden zonder een varken met de Jodenster te laten zweven, omdat dat antisemitisch is.”

“Hij heeft alle recht om het Israëlisch beleid te bekritiseren. Hij kan doen wat hij maar wilt zolang, zoals hij van zichzelf beweert, dat het niet antisemitisch is en ook dat hij dringend dient afstand te nemen van de Israëlboycotbeweging (BDS). Omdat de BDS geen protestbeweging is tegen het Israëlische beleid, maar ontworpen werd om Israël te laten verdwijnen,” vervolgde rabbijn Cooper.

“Hier is de basislijn: stap uit die beweging, gooi dat varken weg. De deur van het Museum voor Tolerantie zal op om het even welk ogenblik voor hem open staan. Als hij wil komen en met mij een gesprek wil voeren over om het even welke kwesties, dan is hij altijd welkom. Hij moet zich dringend een spiegel voorhouden en kijken wat zich momenteel in Europa afspeelt. Ik verwacht van hem niet hetzelfde collectieve geheugen over Warschau dat het Joodse volk heeft, of over Berlijn dat wij hebben.”

“Maar het idee dat hij heel Europa vrolijk kan rondspringen met zijn [antisemitisch] zwevend varken, terwijl de leden van de [locale] Joodse gemeenschap ervoor moeten zorgen dat er dagelijks gewapende wachten beschikbaar zijn om zichzelf te beschermen, dat is een schande. En als hij terug afziet van die twee zaken, dan zal hij nooit nog iets horen van deze criticus,” besloot rabbijn Abraham Cooper zijn betoog.

door Zach Pontz


Bijna drie jaar geleden, 5 oktober 2010, in zijn show Goodbye Blue Sky waarin hij opnieuw The Wall opvoert, maakte voormalig lid van Pink Floyd Roger Waters een antisemitische uitschuiver van formaat. Tijdens de muzikale show speelt zich boven het publiek een bijzonder suggestieve animatie af waarin Roger Waters uit het luik van een Amerikaanse B52 bommenwerper eerst bloedrode dollars naar beneden laat dwarrelen, vervolgens Davidsterren en daarna Shell tekens, de oliebaronnen symboliserend. De eeuwenoude antisemitische clichés over Joden dwarrelden neer over het publiek net alsof we weer de jaren 1930 beleefden!


Bronnen:

 1. The Algemeiner:
  – EXCLUSIVE: SWC’s Rabbi Cooper Responds to Roger Waters’s Open Letter: ‘He Needs a Reality Check’; door Zach Pontz [lezen]
  – Roger Waters Defends Himself Against Charges of Anti-Semitism: ‘I Have Many Very Close Jewish Friends’; door Zach Pontz [lezen]
  – Pig Balloon at Roger Waters Concert Features Star of David; Wiesenthal Center Calls Him ‘Open Hater of Jews’ (VIDEO)[lezen]
 2. Simon Wiesenthal Center: Wiesenthal Center: By Floating a Pig Balloon Stamped With Star of David at His Concert, Roger Waters Has Moved to the Front of the Line of Anti-Semites [lezen]
 3. Ynet News:
  – Anti-Semitic display at Roger Waters concert [lezen]
  – A word to Roger Waters – British musician should try to understand true complexity of Israeli-Palestinian conflict; door Lilac Sigan [lezen]
 4. Elder of Ziyon: Roger Waters flies a pig balloon with a Star of David in Belgium concert (video)[lezen]
 5. Joods Actueel Blog: Antisemitisch incident op festivalweide Torhout-Werchter [lezen]
 6. The Algemeiner: Jewish Heavy Metal Rocker David Draiman Takes on Roger Waters, Urges Twitter Followers to Condemn ‘Flagrant Display of Anti-Semitism’; door Joshua Levitt [lezen]

Gerelateerd:

 • Roger Waters: ‘ik ben geen antisemiet want ik heb vele Joodse vrienden’ – Deel 2 [lezen]
 • Wanneer varkens met Davidster in beeld komen, vluchten de Joden alle kanten op [lezen]
 • Roger Waters: ‘ik ben geen antisemiet want ik heb vele Joodse vrienden’; SWC antwoordt [lezen]
 • Roger Waters concerteert in België onder een zwevend opblaasbaar varken met Davidster [lezen]
 • Hoe culturele Israëlboycotters zich geleidelijk ontpoppen tot verknipte antisemieten [lezen]
 • Roger Waters (ex-Pink Floyd) maakt antisemitische uitschuiver in nieuw muziekspektakel [lezen]

4 gedachtes over “Roger Waters: ‘ik ben geen antisemiet want ik heb vele Joodse vrienden’; SWC antwoordt

 1. Je gezond verstand gebruiken en je grondig informeren werkt ook.
  Als je beschikt over een gezond verstand is dit wel waar,maar er bestaat ook
  zoiets als politiek sadisme !!!!
  Waarschijnlijk dat de meeste “bewuste” mensen daar mee besmet zijn.

  Like

 2. Als iemand zoiets zegt ,zijn dat meestal de grootste antisemieten,en als je zoals dit zwijn een varken toont met de Davidsster erop ,dan weet je het zeker.

  Like

 3. Er zijn altijd antisemieten geweest. Gemotiveerd of niet. Daar zijn we toch aan gewend. Jammergenoeg hebben Joden buiten Israel de lessen van de jaren voor,tijdens en na de jaren 40/45 niet geleerd. De grootste problemen heb ik met mensen,die zeggen dat ze Joodse vrienden hebben. Die hebben het achter de elleboog Met plezier en grote belangstelling lees ik steeds jullie artikelen Shalom Harry Nihom

  Like

 4. Roger Waters, net als de rest van de anti Israel anti Semieten vegen hun voeten af aan de véél te beleefde brieven & beschuldigingen.

  Deze mensen begrijpen maar een taal. De taal waar zij Joden & multi nationals van beschuldigen, maar waar zij zelf niet vies van zijn…..geld!

  Bij zulk soort mensen helpt alleen één ding: aanklacht & geldelijke straf. Deze hypocrieten zijn zo geldgeil, dat zij hiervoor allah zijn voeten (en nog meer) zullen kussen als hen dat wat opbrengt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.