Ziekelijke aanslag op bus in Engeland: Joodse kinderen bestookt met eieren en stenen

Sheerness_Clock_Tower2De klokketoren op het pleintje van het ‘vredevolle’ Sheerness op het Eiland Sheppey, werd op 23 juli 2013 getuige van een antisemitische aanslag op een bus Joodse kinderen.

Wie zoals Brabosh.com dagelijks urenlang, jaren na elkaar, met zijn hoofd in het bloed en de miserie pluist die ons dagelijks wordt opgediend door de nieuwssites uit het Midden-Oosten, schrikt nergens nog van op. Er treedt een soort gewenning op. Raar, maar waar. Echter, berichten zoals over het volgende gebeuren in Kent in Engeland, daar word ik nog steeds kotsmisselijk van. Van zoiets draait mijn maag nu eens letterlijk van om. 😦

“Go back to where you came from!”
Een bus die gevuld was met religieus-orthodoxe Joodse kinderen werd bekogeld met stenen en eieren door een groep tieners die riepen “ga terug naar waar je vandaan komt!” [origineel: “Go back to where you came from!”]

Eh? Naar waar je vandaan komt? Waar zou dat nu kunnen zijn? Als we luisteren naar de verleden week overleden Witte Huis correspondente Helen Thomas, wordt het al iets duidelijker toen zij over de Joden in Israël zei dat ze moeten oprotten uit ‘Palestina’ en hen de raad gaf: “Go home! Go back to Poland, go back to Germany!” Of nog iets preciezer, een activist op de Mavi Marmara van het beruchte Free Gaza Flotilla van eind mei 2010, die tegen een IDF marinier zei toen die via de boordradio verzocht het schip om te keren en terug te varen: “Go back to Auschwitz!”

Ha ja, nu weten we weer waar het Joodse “Home” ligt, waar de Joden vandaan komen… 😦

Kent Online berichtte dat enkele dagen terug een groep Joodse kinderen uit Londen afgelopen dinsdagnamiddag (23 juli ’13) met een autocar naar Sheerness reisden, een kuststadje op het Eiland van Sheppey, in het graafschap Kent, G-B.

Toen de bus vanuit de Millennium Way de High Street indraaide, werden ze opgewacht door een zevental jongeren, meisjes en jongens, die de gehuurde bus bestookten met eieren en stenen en een raam van de bus stuksloegen. De buschauffeur zocht vervolgens een toevlucht op een parkeerplaats in de Trinity Road. Gelukkig waren er geen lichamelijk gewonden.

Een ooggetuige verteld aan Kent Online dat de tieners riepen “F*** you – go back to where you came from.” De getuige zei “I couldn’t believe some of the things they were saying” [“Ik kon de dingen niet geloven die ze zeiden”]

De busmaatschappij West’s Coaches Limited, uit South Woodford, Londen, zond een andere bus om de Joodse passagiers op te halen en terug naar Londen te voeren. De directeur van West’s Coaches Nick Brown zei dat zijn maatschappij door die aanslag £1,000 verlies maakte voor een nieuw raam en de kosten voor het zenden van een nieuwe bus en chauffeur voor de terugreis.

Brown zei: “De mensen op de bus waren behoorlijk geschokt door het gebeuren. In de toekomst zullen we etnische minderheden moeten waarschuwen wanneer die Sheppey willen bezoeken.” Hij voegde eraan toe dat ook de buschauffeur, die van Indische afkomst is,  eveneens een doelwit was voor de tieners.

Heather Thomas-Pugh, voorzitster van de dienst toerisme voor Sheppey, vertelde aan Kent Online: “Wij zijn heel erg ontgoocheld door dit soort van gedrag dat plaatshad op ons eiland. Wanneer mensen de tijd en de moeite nemen om ons te komen bezoeken, verwachten zij dat de eilanders hen een waarom onthaal zullen geven. Het zijn incidenten zoals deze, van een minderheid, die beletten dat het Eiland Sheppey in het correcte licht worden gezien.”

Een politieman uit Kent bevestigde tegenover Kent Online dat agenten werden opgeroepen omstreeks 13u50 om rapport op te maken van de misdadige aanslag en de berokkende schade. Het is op dit ogenblik niet erg duidelijk of het incident als een “haatmisdaad” [hate crime] wordt behandeld en onderzocht.

door Joshua Levitt


Bronnen:

 1. The Algemeiner: Bus Full of Jewish Children Pelted With Eggs, Stones, Window Smashed by Gang of Teenagers in Kent, UK, Shouting ‘Go Back to Where You Came From’; door Joshua Levitt [lezen]
 2. Kent Online: Stones and eggs hurled at Hasidic Jewish boys in sickening attack in Sheerness [lezen]

3 gedachtes over “Ziekelijke aanslag op bus in Engeland: Joodse kinderen bestookt met eieren en stenen

 1. Benoem het dan wel zoals het is. Nergens in het bron artikel worden antisemitische uitspraken genoemd. Het gaat hier zeer waarschijnlijk om algemene vreemdelingenhaat (de indiase buschaufeur was ook doelwit). Net zo verwerpelijk maar niet direct antisemitisch.

  Like

  1. Benoem het zoals het is….

   Ik kan mijn niet voorstellen dat dit niet antisemitisch zou zijn: het ging tenslotte om religieus-orthodoxe Joodse kinderen, en die zijn als zodanig herkenbaar. Er werd doelbewust en gepland gehandeld want er “werd bekogeld met stenen en eieren door een groep tieners die riepen “ga terug naar waar je vandaan komt!”” Ik kan me namelijk niet voorstellen dat dit een spontane actie was, want de “munitie” (eieren en stenen) waren al voorhanden. Want welke groep tieners loopt nu met een vrachtje eieren rond? En ze waren voorbereid, wan de jongelui stonden de bus al op te wachten Dat duidt dus op een planning.

   Dit hebben gelezen kom ik tot de volgende conclusie:
   Het was een doelbewuste actie gericht tegen religieus-orthodoxe Joodse kinderen, en dát maakt het juist antisemitisch, ook al worden er geen “antisemitische uitingen” gemeld het bovenstaande artikel.
   Ja, en ook algemene vreemdelingenhaat, omdat de Indiase buschauffeur ook doelwit was. Toch heb ik het idee dat dit meer collateral damage is. Omdat hij toevallig de chauffeur van de bus was.

   Like

Reacties zijn gesloten.