Israël heeft niemands erkenning nodig van zijn onvervreemdbaar recht om te bestaan

saoudi-airlines3Vliegtuig van Saudi Arabian Airlines gecrashed over de kwestie van de mensenrechten; gelukkig waren er geen Joden of Israëliërs aan boord wegens… toegang verboden voor Joden 😦

Doet de Palestijnse Autoriteit ons een plezier met te overwegen ons bestaansrecht te erkennen? Weet Saoedi-Arabië wel dat dit [door de PA] wordt overwogen? 

Ronn Torossian, de directeur van het vooraanstaande Joodse PR-bedrijf 5WPR, vraagt uw aandacht om over de volgende twee onderwerpen na te denken:

Stelt u zich eens voor dat de wereld in grote blokletters zou berichten dat homoseksuelen voortaan niet meer worden toegelaten te reizen via vliegtuigen die opstijgen vanop de luchthaven John F. Kennedy in New York? Zou zich iemand dergelijke krantenkoppen kunnen voorstellen? Of misschien nog erger dat in het jaar 2013 zwarten niet meer mogen vliegen via de nationale luchtvaartmaatschappij van bepaalde landen?

Toch is dat wat precies de Joden overkomt op dit ogenblik en niemand die er wat over schrijft of zegt. De Saoedi-Arabische luchtvaartmaatschappij Saudi Arabian Airlines weigert Israëlische onderdanen te laten inschepen op zijn toestellen vanuit Amerikaanse luchthavens.

saoudi-airlines

Dus, terwijl de Amerikaanse federale wet zegt dat een “passagiersvliegtuig of een buitenlands passagiersvliegtuig geen personen mag discrimineren door hen te weigeren te vervoeren via de lucht op basis van ras, huidskleur, nationale oorsprong, religie, geslacht of afkomst,” gaat Saudi Arabian Airlines intussen gewoon door met te opereren vanuit de Verenigde Staten.

Is discriminatie dan wel verschoonbaar zolang die maar gericht is tegen burgers van de Joodse staat?

En als meest recente absurditeit berichten bepaalde media dat er een “doorbraak” is want dat Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, bereid zou zijn om “het bestaansrecht van Israël te erkennen,” en over Israëlische bronnen die dergelijke erkenning zouden eisen. Dat is compleet van de pot gerukt…

Maar zoals wijlen premier Menachem Begin, in 1978 winnaar Nobelprijs van de Vrede, vele jaren geleden de vraag reeds opperde:

“Ons recht om te bestaan – heeft u ooit over zoiets gehoord? Zou zoiets ooit opkomen in het verstand van om het even welke Brit of Fransman, Belg of Nederlander, Hongaar of Bulgaar, Rus of Amerikaan, om voor zijn volk het recht te vragen om te mogen bestaan?

beginMijnheer de Voorzitter: Ons werd het recht om te bestaan verleend door de God van onze voorvaderen aan het ochtendgloren van de menselijke beschaving vierduizend jaar geleden. Aldus heeft het Joodse volk een historisch, eeuwigdurend en onvervreemdbaar recht om te bestaan in dit land, Eretz Yisrael, het land van onze voorvaderen.

Wij hebben niemands erkenning nodig om dit onvervreemdbaar recht te benadrukken. En voor dit onvervreemdbaar recht, dat gezegend werd in Joods bloed van generatie tot generatie, hebben wij een zware prijs betaald die zonder weerga is in de annalen van de volkeren.

Vandaar dat onze Joodse staat de Amerikaanse bevestiging van ons bestaansrecht niet nodig heeft. Onze Hebreeuwse bijbel heeft dat duizenden jaren geleden reeds gedaan. Nooit, doorheen de eeuwen, hebben wij van dat recht afstand gedaan noch hieraan verzaakt. Vandaar, mijnheer, dat wij alleen, het Joodse volk en niemand anders, verantwoordelijk zijn voor het recht op bestaan van ons land.”

Hieraan valt niks meer aan toe te voegen.


Bronnen:

 1. Arutz-7:
  – Israel Doesn’t Need Anyone’s Recognition [lezen]
  – Saudi Arabian Airlines Defends Discrimination Against Israelis – The director general of Saudi Arabian Airlines has defended the company’s decision not to fly Israelis from U.S. airports; door Elad Benari [lezen]
  – “This Has Been Our Land for Almost 4,000 Years” – Politicians call for change in public discourse. Elkin: “We need to talk about why we are here. Not about why we should leave“; door Maayana Miskin [lezen]
 2. The Jewish Press: PLO Leader: Oslo Accords Not Palestinian Recognition of Israel [lezen]

Een gedachte over “Israël heeft niemands erkenning nodig van zijn onvervreemdbaar recht om te bestaan

 1. Het zou de Westerse luchtvaartmaatschappijen niet misstaan een verbod op het vervoeren van islamisten in te stellen. Zij vormen een enorm risico betreft aanslagen, kapingen en het binnenvliegen van wolkenkrabbers.

  Like

Reacties zijn gesloten.