Europa’s dubbele standaard jegens Israël: grootste mensenrechtenschenders ontkomen

execution-China2Heeft er soms iemand zin in Europa om echte mensenrechten schendende regimes te boycotten? Ik noem maar wat: Rusland bijvoorbeeld? Of waarom niet China? In 2008 werden in de Chinese Volksrepubliek officieel 1.718 mensen geëxecuteerd voor het vuurpeloton of met een dodelijke injectie. Sindsdien worden geen cijfers over executies meer vrijgegeven.

hugo3Zoals op het plaatje hierboven te zien is (tafereel uit het door China “bezette” Tibet) gaat het er niet bepaald zachtzinnig aan toe. Eventjes voor een volkstribunaal verschijnen, zonder onderzoek en zonder recht op verdediging; 10 minuten later klinkt al “POP! POP!” – als een hond afgemaakt in de sloot en hopsake: weer een politieke opponent minder in de Volksrepubliek. Hallo VN? Geeft daar nog iemand thuis? Of, te druk met Israël bezig?

Geen enkele VN-resolutie die China noch Rusland veroordelen voor het systematisch schenden van de mensenrechten, maar wel honderden resoluties die Israël in het vizier hebben, voornamelijk voor het bouwen van Joodse woningen voorbij de Groene lijn. Jammehoela zeg! Nederzettingen, verdorie! Joodse huizen die “illegaal” oprijzen temidden van Arabieren! “Illegaal” nog wel! Dàt is pas een misdaad van formaat voor de Europese Unie!

Terwijl de halve wereldbevolking geobsedeerd is in het wereldwijd opjagen van de Joden tot en met in hun eigen Joodse staat Israël, ontspringen de grootste schenders van de mensenrechten ter wereld en in de geschiedenis van de mensheid, de dans.

Een storm raast de wereld rond met alles wegvegende schendingen van de mensenrechten, verregaande onderdrukking van vrouwen, vervolging van minderheden, onderdrukking van de vrije meningsuiting, bezettingen – met inbegrip van de Arabische wereld, burgeroorlogen, massale executies, het uitmoorden van politieke rivalen en met minder dan 50 procent die vrije democratische regimes zijn; echter, de leiders van de Europese Unie hebben dringender zaken aan hun hoofd en worden al geruime tijd volledig in beslag genomen met de allergrootste ramp van alles die de mensheid kon overkomen: “de Israëlische nederzettingen.”

Huis-aan-huis executeren in China is 'in'
Executiebusje nu ook aan huis in China

In Rusland, vinden de rivalen van president Poetin zich terug in de gevangenis, in ballingschap of in hun graven, terwijl zijn land onverminderd doorgaat met het “bezetten” van Zuid-Ossetië en Abchazië (in Georgië), het Kaliningrad district, een deel van Karelië en de Koeril Eilanden.

Tezelfdertijd bewapent Rusland de Syrische massamoordenaar Assad, bezeten van het uitmoorden van eigen volk, maakt Rusland zich schuldig aan de verkrachting en vernietiging van volledige dorpen in Tsjetsjenië (tot dusverre heeft Rusland ca. 150.000 Tsjetsjenen afgeslacht) – maar in het “morele” continent is er geen enkele persoon die ook maar denkt aan een boycot om het even in welke vorm.

In China worden de rechten van de mens vertrappeld op dagelijkse routine, worden demonstranten vermoord (zowat 2.600 op het Tiananmenplein in 1989), wordt de vrije meningsuiting onderdrukt en niet enkel door de Internetpolitie, bewegingsvrijheid van burgers strikt aan banden gelegd, worden verschillende religieuze gemeenschappen onderdrukt en blijven zij tezelfdertijd Tibet “bezetten“. En in hun “queeste naar rechtvaardigheid” is er uiteraard in Europa niemand die erover denkt om de Chinezen te boycotten.

En de lijst is zeer, zeer lang, bijna zolang als de Europese dubbele standaarden. Zo bijvoorbeeld, kunnen de grootste ethische krachten van Europa de Britse bezetting negeren van de Falkland Eilanden en de controle over Gibraltar, de Spaanse controle over de Marokkaanse steden van Melilla en Ceuta, controle van Groenland door Denemarken, of de Franse controle van Nieuw-Caledonië negeren, veraf gelegen in de Stille Oceaan, ondanks de lokale eis naar onafhankelijkheid. De Europese Unie beantwoordt elk van deze in de grootste stilte, net zoals het de grootste dictaturen van de Arabische wereld behandeld zoals Saddam Hussein (tot de invasie van Koeweit), Gaddafi, Assad (zowel vader als zoon), Moebarak en Khomeini.

Alliantie met de Israëlische linkerzijde
In feite, is het Europese standpunt niet echt nieuw, behalve een uitbreiding van een besluit van december 2012 door de ministers van Buitenlandse Zaken van Europa en hun omzetting in praktische maatregelen, net zoals er niets nieuw is in de dubbele standaard die decennialang geiend heeft als belangrijkste peiler van het continent. In besprekingen die in Brussel werden gehouden omtrent de toepassing en de aard van de boycot, voerde Groot-Brittannië het Europese peloton aan met zijn eis om een bredere boycot.

Dit is hetzelfde Groot-Brittannië dat de Arabische tirannen omhelsde en loofde, met inbegrip van Fahd en Abdoellah, de recentste koningen van Saoedi-Arabië, waar lichaamsdelen worden afgesneden, mensen in het publiek worden onthoofd, de vrouwen worden onderdrukt, terroristen worden ontvangen, gefinancierd en verspreid. Zo bijvoorbeeld waren 15 van de 19 terroristen van 9/11 opgegroeid en opgeleid in Saoedi-Arabië en volgens een onderzoek dat in 2002 werd uitgevoerd door Newsweek onder mannen van het koninkrijk in de leeftijd van 25-41 jaar, verklaarden maar liefst 95 procent van hen dat ze het eens waren met de doelstellingen van Osama Bin Laden.

En dit is hetzelfde Groot-Brittannië dat een dag na de publicatie van de WikiLeaks documenten drie jaar geleden, die onthulden dat de coalitiekrachten in Afghanistan, met inbegrip van de Britten, honderden lokale burgers doodden (sommigen werden geëxecuteerd zonder proces), het enige waarover de Britse premier Cameron had te klagen tijdens zijn vergadering met de Turkse premier over de afwijkende acties van Israël in het stoppen van het Free Gaza Flotilla (mei 2010) bewerende dat “de Gazastrook veranderd was in een gevangeniskamp.”

En in datzelfde boycotbesluit van de Europese Unie, vergewiste de leidende figuur achter dat rapport, de Oostenrijkse Christian Berger, zich ervan om linkse en mensenrechtenorganisaties (Palestijnse mensenrechtenorganisaties uiteraard) uit te sluiten, zodat Europa zijn neus in andermans zaken kon blijven steken in ons gebied, met inbegrip van het financieren van organisaties, die zich dag en nacht bezighouden met het systematische rapporteren en laster in het buitenland te verspreiden gericht tegen ons land.

En zo hebben wij thans een prachtige alliantie tussen Europeanen en Palestijnen, van wie de leiders – bijna allen – in uiterste discretie hun sterke verplichting hebben uitgedrukt aan een visie van een toekomstig Palestina “van de Jordaanrivier tot aan de zee” en de Israëlische linkerzijde, in hoofdzaak van de ontspoorde sectie. Europa overspoelt de verschrikkelijke Joodse staat met een handvol hypocrisie en haat terwijl het aanzienlijke sympathie aan de dag legt voor de Palestijnen en de “verdedigers van de rechten van de mens, democratie en vrede.”

door Shaul Rosenfeld

VN-Veiligheidsraad, februari 2012. Rusland en China stellen hun veto tegenover VN-resolutie omtrent de situatie in Syrië in een poging een einde te maken aan de bloedige repressie en tienduizenden burgerdoden. “Onbegrijpelijk” – “Onaanvaardbaar” – “Schande” – “Dit is het bankroet van de VN”, klinkt het overal elders in de wereld geschokt.

Rusland gaat intussen door met het Syrische regime van Bashar al-Assad (geholpen door Hezbollah en Iran) verder te bewapenen en de Europeanen en Amerikanen weten dan maar niet beter om het bloedige geweld aan te pakken door nog meer wapens naar het gebied te sturen. Die zouden dan bestemd zijn voor de rebellen; in werkelijkheid een zootje losgeslagen mix van goedbedoelende burgers met een T-shirt van Che Guevarra, ex-militairen, radicale islamisten, aanhangers van Al Qaeda en de Taliban tot en met de beruchte koppensnellende Salafisten, de facto boevenbendes die op het terrein ook onder elkaar bloedige vetes uitvechten.

Inderdaad, indien de twee grootste schenders van de mensenrechten in de wereld – Rusland en China – zelf de norm mogen bepalen wie al dan niet mensenrechten overtreedt, is de uitslag bij voorbaat gekend. “De vos in het kippenhok zetten,” heet zoiets, met stilzwijgende instemming van Europa en de VS èn van de 22 landen van de Arabische Liga plus Iran, waarvan bijna elk van zijn leden tot aan de knieën in een grote diepe plas bloed staat.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Hetzelfde anti Semitische Europa als in de jaren 30/40.”

Bronnen:

 1. Ynet News: Europe’s double standards – While human rights trampled worldwide, EU leaders preoccupied with greatest calamity of all – ‘Israeli settlements’; door Shaul Rosenfeld [lezen]

Gerelateerd:

 • Chinese uitvoerders van de doodstraf gaan mobiel executeren [lezen]
 • Waarom Rusland en China tegen de VN-resolutie over Syrië hebben gestemd; door Amiel Ungar [lezen]
 • Slechts één land kan Syrië uit de sadistische geweldspiraal halen: Poetin’s Rusland; door Afshin Ellian [lezen]

5 gedachtes over “Europa’s dubbele standaard jegens Israël: grootste mensenrechtenschenders ontkomen

 1. Aan “A”,

  Eerste les: lees wat er staat.
  Tweede les: denk na vooraleer je reageert.
  Derde les: “Israel misdaden pleegt tegen de eigen/oorspronkelijke bevolking” is nu net datgene wat als “oude koek” rondgestrooid wordt en op geen enkele waarheid gebaseerd is.
  Vierde les: overgrote meerderheid van de gedode en te betreuren Palestijnse slachtoffers zijn gepleegd door de Arabische landen, vooral burgers.
  Vijfde les: Israel is het enige land in de ruime regio dat mensenrechtenorganisaties hun werk laat doen. Geen enkel land in diezelfde regio doet hetzelfde.
  Zesde les: in de meeste Moslim/Arabische landen worden burgers zonder eerlijk proces gewoonweg terechtgesteld, ook minderjarigen. Saoedi-Arabie alleen al 100 burgers per jaar onthoofd terwijl de koninklijke familie tijdens de ramadan in het Westen de beest uithangt.
  Zevende les: kritiek op de staat Israel moet kunnen maar met feiten.
  Ben

  Like

 2. Mijnheer A, het is niet dat Israel ‘misdrijven pleegt, maar dat bepaalde mensen ‘zeggen dat Israel misdrijven pleegt en dat mijnheer A, is iets héél anders!

  Die ‘misdrijven’ moeten eerst nog maar eens bewezen worden en is dat tot op heden niet gebeurd en zal ook niet gebeuren, daar ze niet gepleegd zijn.

  Vandaar de frustratie van de vuilspuiende Jodenhaters, die nu vieze spelletje spelen, maar die met bewijs, feiten of de waarheid niets te maken hebben!

  Like

 3. Nee, je bent mis. Hier staat dat Israël geen misdaden pleegt maar dat aan de leugens over Israël door de wereld buitensporig aandacht wordt besteed waardoor de echte mensenrechtenschenders ongestraft kunnen wegkomen.

  Like

 4. Dus, wat staat hier nu eigenlijk? Israël mag rustig doorgaan met plegen van misdrijven omdat anderen dat ook doen. Dat is geen sterke verdediging. Erger nog het is vooral een domme verdediging, omdat je dan toegeeft dat Israël misdaden pleegt tegen de eigen / oorspronkelijke bevolking.

  Like

 5. Hier is geen reactie nodig. Het artikel zegt alles wat erover te zeggen valt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.