Terroristen uit Gaza vuren andermaal twee raketten af naar burgerdoelwitten in Israël

Gemaskerde militanten van de terreurgroep Islamitische Jiiad in actie op 20 december 2008 Gemaskerde terroristen van de Islamitische Jihad in actie in Gaza (20.12.2008)

Terroristen hebben op donderdagavond 18 juli 2013 vanuit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook andermaal twee qassamraketten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël. Kort na 22u (lokale tijd) hoorden de inwoners van het gebied van Eshkol het ‘Rode Alarm’ sirene afgaan, kort vooraleer de raketten insloegen in het gebied. Gelukkig explodeerden de raketten op open terrein en veroorzaakte noch materiële schade noch lichamelijke gewonden.

Abu Ibrahim, een commandant van de Al Quds Brigades, de gewapende militie van de terreurorganisatie de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza, verklaarde een tijd geleden het belang van het wisselvallig beschieten van Israël ongeacht of er iets of iemand wordt geraakt:

Waar wij op zoek naar zijn is niet om Israëliërs te doden, maar om een evenwicht door terreur te handhaven. Het feit dat één miljoen Israëliërs in hun schuilplaatsen zaten geblokkeerd en lijden zoals ons volk, is voor ons veel belangrijker dan doden.

Met andere woorden: de beschieting met ‘vuurpijltjes’ zoals die door het Westen die raketten smalend worden genoemd, zijn bedoeld om een klimaat van terreur te handhaven in Israël. Als er wat geraakt wordt is dat voor de genocidale terroristen in Gaza weliswaar “mooi meegenomen”, maar dat is niét het echte doel van de Palestijnse jihadisten. In dat opzicht kan men gerust stellen dat elke afgevuurde qassamraket of mortiergranaat een absolute voltreffer genereerde. De inwoners van Sderot weten er alles over.

comment2

Slechts enkele weken geleden vuurden Gazaanse terroristen minstens zeven raketten af op het zuiden van Israël, die allen explodeerden in open gebieden en geen materiële schade noch gewonden veroorzaakten. In antwoord op de beschieting met raketten bestookten jachtbommenwerpers van de Israëlische Luchtmacht (IAF) terreurnesten in Gaza en beval Moshe Ya’alon, de Israëlische minister van Defensie, de (tijdelijke) sluiting van de grensovergangen van Kerem Shalom en Erez. Twee wapenopslagplaatsen werden opgeblazen alsmede een raketlanceerinstallatie en een centrum voor terreuractiviteiten in Gaza verwoest.

Twee weken geleden hoorden inwoners van de zuidelijke badstad Eilat enkele luide explosies in de stad. Veiligheidsdiensten gingen na wat de explosies veroorzaakte, die overigens geen materiële schade aanrichtte noch mensen lichamelijk verwondden. Enkele dagen later werden de resten van een Gradraket (zelfgemaakte qassam-achtige raket) teruggevonden.


Bronnen:

 1. Arutz-7: Gaza Terrorists Fire Two Rockets at Southern Israel – Terrorists from Hamas-controlled Gaza fired two Qassam rockets at southern Israel. The rockets exploded in open areas; door Elad Benari [lezen]

Gerelateerd:

 • Schokkende documentaire over leven onder de rakettenterreur in Sderot, de Gewonde Stad +video [lezen]
 • In Sderot lijden duizenden aan postraumatische gevolgen van raketaanslagen +video [lezen]
 • Grootste Berlijnse krant reageert met voorpagina: Jarenlange rakettenregen: ‘Wat als Berlijn Israël zou zijn’ [lezen]
 • Wat zou u doen in de laatste 15 seconden van uw leven? +video [lezen]
 • Het Rood Alarm in Z-Israël gaat af: ‘U heeft nog 15 seconden tijd om uw moeder te redden’ +video [lezen]
 • Met een miljoen mensen in zuid-Israël de schuilkelders in; door Joanne Nihom [lezen]
 • Sderot – De bommenschuilkelder hoofdstad van de wereld +video [lezen]

Een gedachte over “Terroristen uit Gaza vuren andermaal twee raketten af naar burgerdoelwitten in Israël

 1. Het lijkt mij dat Israel zich als antwoord op de EU-maatregelegen ook keihard moet gaan opstellen richting de terrorristen en de lanceerinstallaties moet uitschakelen met luchtaanvallen, ongeacht of ze nou buiten of binnen bewoonde gebieden staan opgesteld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.