Nieuwe koning van Qatar zet Hamas en Al Qaradawi (Moslim Broederschap) aan de deur

qaradawiHamaspremier Ismail Haniyeh (links) op de knieën voor zijn mentor en geestelijk leider, de Egyptenaar Yusuf al-Qaradawi (rechts), in Qatar in februari 2012. Zoals bekend is Hamas een ent van de Egyptische Moslim Broederschap. Hamas verloor eerder zijn stek in de Syrische hoofdstad Damascus, nadat het de zijde van de rebellen koos in de burgeroorlog en door president Al Bashar prompt het land werd uitgetrapt.

Al-Qaradawi verhuisde net zoals Hamasleider Khaled Meshaal aan het begin van de Arabische Lente zijn hoofdkwartier naar Doha, de hoofdstad van Qatar. Vanaf toen nam Qatar het voortouw in zijn steun aan Hamas in de Gazastrook en de strijd om de vernietiging van Israël. Maar aan dat sprookje is thans een einde gekomen door de recente troonswisseling in het olierijke golfstaatje van Qatar.

hugo3Misschien kan Hamas zijn hoofdkwartier thans naar Brussel verhuizen? Ze – èn de 28 lidstaten van de Europese Unie – zullen hem daar graag zien komen en met de nodige égards ontvangen in het Europees parlement, net zoals de terroristenleiders van de Libanese Hezbollah er tot nog toe ook nog altijd erg welkom zijn. Wel eerst je kalashnikov en schouderraketlanceerder afgeven aan de balie, ’t mag niet te hard opvallen… 😦

Van de prominente islamitische geleerde wordt het staatsburgerschap van Qatar ingetrokken. De Arabische televisiezender “al-Nahar” berichtte op 29-06-2013 over de dramatische ontwikkelingen in de zaak van de prominente islamitische geleerde Dr. Yusuf al-Qaradawi.

Het besluit om hem uit te wijzen, zou kunnen duiden op het begin van een nieuwe koers binnen de leiding van de staat respectievelijk de houding van Qatar tegenover islamistische bewegingen. Al-Qaradawi is een van de meest invloedrijke geestelijk leiders van de Moslimbroederschap.

Daarbij gaat het om de oproep van de nieuwe machthebber van Qatar, Tamim bin Hamad Aal ath-Thani, dat Dr. Yusuf al-Qaradawi Qatar binnen enkele uren zou moeten verlaten. Het staatsburgerschap van Qatar werd bij Al-Qaradawi door de nieuwe machthebber ingetrokken.

Al-Qaradawi had in het begin van de jaren-60 het staatsburgerschap van Qatar ontvangen, nadat hij daar naartoe was gevlucht in verband met de vervolging van de Moslimbroeders door de Egyptische leiding.

Zo verging het ook Khaled Meshaal, een hoge leider van Hamas. Deze moest Qatar binnen 48 uur verlaten.

De Egyptische, staatskritische, televisiezender “altahrirtvchannel” heeft onlangs bericht dat Al-Qaradawi inmiddels in meer dan 20 landen zonder succes geprobeerd zou hebben een verblijfsvergunning te krijgen, wat echter alleen mogelijk bleek in Egypte.

Yusuf-HitlerDe Egyptenaar Yusuf al-Qaradawi, de belangrijkste theoloog van de Moslim Broederschap, verheerlijkt openlijk Reichsführer Adolf Hitler en steunt de Islamitische aanvaarding en rechtvaardiging van het gebruiken van geweld, moord en terreur in al zijn vormen tegen Israël. [bron]

Enkele bekende citaten van Al-Qaradawi:

“Wij zullen Europa veroveren, wij zullen de Verenigde Staten veroveren. …De islamitische staat zal zich over de gehele wereld uitstrekken.”

En in een andere toespraak:

“De islam zal terugkeren naar Europa. De islam drong Europa tweemaal binnen en vertrok weer. Als Allah het wil, zal de volgende verovering zich wellicht voltrekken via prediking en ideologie.”

Ook heeft al-Qaradawi zelfmoordterrorisme goedgekeurd, ‘afvalligen’ als Wafa Sultan ter dood veroordeeld en opgeroepen tot het uitroeien van het Joodse volk. In een van zijn toespraken prees hij Hitler voor de Holocaust:

“Dit was een goddelijke bestraffing. Als Allah het wil zal die de volgende keer door de gelovigen [de moslims] worden uitgevoerd.”


Bronnen:

 1. Institut für Islamfragen: Neuer Thronfolger Qatars weist al-Qaradawi aus [lezen]
  – uit het Duits vertaald door E.J. Bron als: Nieuwe troonopvolger van Qatar zet Al-Qaradawi het land uit [lezen]

Gerelateerd:

 • Oorverdovend stil rond de blokkade van Gaza die door Egyptisch leger werd ingesteld [lezen]
 • Hamas dreigt de grootste verliezer te worden van militaire staatsgreep in Egypte [lezen]
 • Egypte sluit smokkeltunnels van Hamas en veroorzaakt brandstofcrisis in de Gaza [lezen]
 • Egyptisch leger schiet in de Sinaïwoestijn tientallen terroristen van Hamas dood [lezen]
 • Yusuf Al-Qaradawi over de onverenigbaarheid van islam en democratie [lezen]
 • Nu de yuppie revolutie in Egypte voorbij is kan islamitische revolutie beginnen [lezen]
 • Radicale Al-Qaradawi wil Mahmoud Abbas laten stenigen [lezen]
 • Westen blijft blind voor de wilde Jodenhaat waarvan de moslimwereld bezeten is door Evelyn Gordon [lezen]
 • Hamas verliest zienderogen macht en populariteit in de Arabische en moslimwereld [lezen]
 • Egyptenaren demonstreren massaal tegen de komst van Hamasdelegatie naar Caïro [lezen]
 • Egypte zet smokkeltunnels van Hamas onder water om drugs- en wapenhandel te stoppen [lezen]
 • Waarom Hamas geen militaire steun van Egypte moet verwachten ondanks retorisch kabaal [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.