Israël trekt zich terug uit Europees prestigieus project als vergelding voor EU-boycot

Green LineEU boycot Israël: “Ben je zeker dat deze pil niet komt van over de Groene Lijn?”

In antwoord op het besluit van de 28 lidstaten van de Europese Unie, dat de Israëlische soevereiniteit en aanspraken op het land van Israël aanvalt, heeft Israël een eerste tegenmaatregel getroffen. Volgens een bericht in de Hebreeuws-talige krant Ma’ariv, heeft Israël ermee gedreigd zich terug te trekken uit het omvangrijke en zeer prestigieuze Europese wetenschap- en technologie project “Horizon 2020“.

Israël is het enige niet-Europese land en een volwaardige partner in dat project en zou naar verwacht ruim 600 miljoen euro investeren in het project verspreid over zeven jaren. Naast de financiële opdoffer het Europese project zou krijgen als onmiddellijk gevolg, zou de actie een serieuze deuk zijn voor het prestige en het succes van het project.

Israël speelt een sleutelrol in de projecten die Horizon 2020 in de steigers heeft staan en een belangrijk deel van de successen van dit project steunen zich op Israëlische creativiteit, inventiviteit en onderzoek. Toen de Europese Unie zijn anti-Israël besluit afkondigde, in feite een maatregel die de feitelijke voorbode is van een algemene economische boycot van de Joodse staat, dachten de landen van de EU dat ze Israël eindelijk bij de keel hadden genomen.

Echter, het lijkt er eerder op dat de “dwazen van Europa” hun macht wat overschat hebben, gezien het feit dat Israël duidelijk nog heel wat krachtige munitie achter de hand houdt waarmee het kan terugvuren.

De volgende stap van de EU landen zouden dan kunnen zijn om Adolf Hitler ’s richtlijnen over te nemen ivm het uitrangeren van Joodse creativiteit inzake wetenschappen (en andere terreinen) maar het valt te betwijfelen of dit wel zo’n goed idee is.

Adolf Hitler in 1933:

“Ons nationale beleid zal niet herroepen of aangepast worden. Ook niet voor wetenschappers. Indien de uitsluiting van Joodse wetenschappers de vernietiging inhoudt van de Duitse moderne wetenschappen, dan zullen we het enkele jaren moeten stellen zònder wetenschappen!

horizon2020a


Bronnen:

 1. The Jewish Press:
  – Hitting Back: Israel Threatens EU Prestige and Success with Pullout [lezen]
  – How the EU Will Reverse Itself, in Three Easy Steps – Be firm and consistent – they will fold; door Stephen Leavitt [lezen]
 2. The Times of Israel:
  – Israel moves to quit flagship EU project over restrictions [lezen]
  – Despite Israeli pleas, EU to press ahead with restrictions [lezen]
 3. Spark Notes – Max Planck: Physics Under Hitler [lezen]

Een gedachte over “Israël trekt zich terug uit Europees prestigieus project als vergelding voor EU-boycot

 1. Als Israel de EU gaat treffen met een boycot, alsmede de andere vijandelijke landen op alle terreinen, dan zullen de gevolgen groot zijn. De medische wereld zal grote vetraging oplopen, de wapenindustrie en defensie zal grote klappen krijgen, verdediging en trainingen door hun instructeurs zullen node gemist worden, de banken en de beurzen zullen grote klappen krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.