Europese Unie boycot vanaf 19 juli àlle Israëlische producten voorbij Groene Lijn van 1949

EU-Boycott-of-Settlements4Joodse humor, onnavolgbaar 🙂

De Europese Unie heeft vandaag 16 juli 2013 een decreet uitgevaardigd dat contracten tussen om even welke van de 28 lidstaten van de Europese Unie en Israël een clausule moet bevatten waarin wordt vermeld dat Oost-Jeruzalem en de West Bank geen deel zijn van de Staat Israël en daarom geen deel uitmaken van het contract. Een ietwat omfloerste uitdrukking voor een boycot van alle Israëlische producten die in de gebieden voorbij de staakt-het-vurenlijn van april 1949 (pre-1967 lijnen) werden gemaakt.

Het decreet, dat in werking wordt gesteld vanaf vrijdag 19 juli 2013, verbiedt elke samenwerking, het uitreiken van subsidies, prijzen en financiering van om het even welk voorwerp of product dat in de opgegeven gebieden geproduceerd werd of afkomstig is, met name van Oost-Jeruzalem (Jeruzalem in feite, en dus niét uit de westelijk gelegen buitenwijken bekend als pre-1967 ‘West-Jeruzalem’), de Golan Hoogtes, de West Bank en zelfs het Niemandsland dat zich destijds tussen de Groene Lijn en de West Bank bevond.

kauft02De financiering door de Europese Unie, direct en indirect, van Israëlische groepen die opereren in de nederzettingen liggen reeds lang onder vuur van verscheidene organisaties binnen de Unie. De EU is sterk gekant tegen de Israëlische bouw van Joodse huizen voorbij de lijnen van 1949 en heeft herhaaldelijk gehandeld om een duidelijke lijn te trekken tussen Israël en de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever.

Het laatste decreet is het gevolg van de EU-Raad van Buitenlandse Zaken van december 2012, waarin wordt gesteld dat “alle overeenkomsten tussen de staat Israël en de EU ondubbelzinnig en expliciet hun niet-toepasbaarheid in de door Israël bezette gebieden in 1967 moeten aangeven.”

Hoe dan ook, de richtlijn zal het financieren van onderzoeksinstituten niet beschadigen, zoals de Hebreeuwse Universiteit, die personeels- en stafleden in dienst hebben die woonachtig zijn in de nederzettingen. Overheidsministeries die kantoren hebben in Oost-Jeruzalem zoals het ministerie van Justitie zullen eveneens nog kunnen genieten van de samenwerking met de Europese Unie.

Een afgevaardigde van de Europese Unie zei dinsdag dat Israël niet verbaasd zou moeten zijn over het decreet, zoals de kwestie bij herhaling ten berde werd gebracht en waarvoor door EU ambtenaren vooraf werd gewaarschuwd. Het nieuwe decreet, zei een afgevaardigde, is in overeenstemming met de meningen die reeds meerdere jaren gangbaar zijn binnen de Unie.

“Dit toont de mate aan hoezeer de Europeanen totaal wereldvreemd zijn van deze regio,” vertelde parlementslid Ayelet Shaked (Bayit Yehudipartij) op de IDF Radio. “Waarom zou [PA leider Mahmoud Abbas] zich haasten om onderhandelingen te voeren [met Israël] als de Europeanen al het werk voor hem in zijn plaats doen?” door Israël onder druk te zetten, vroeg ze retorisch.

Vice-minister in het kabinet van de premier, het parlementslid Ofir Akunis, zei in antwoord dat “het een verkeerde en een betreurenswaardige beslissing is. Dergelijke stappen – nog vooraleer de Palestijnen aangekondigd hebben dat ze zelfs bereid zouden zijn om terug te keren naar de onderhandelingstafel – duwen de vredesbesprekingen verder weg in plaats van dichterbij. Vertel ze ook in Europa, dat Judea en Samaria niet ‘bezet’ worden, zij zijn het thuisland van de Joodse natie.”

Minister voor Huisvesting Uri Ariel (Habayit Hayehudi partij) antwoordde op het decreet: “Deze beslissing wordt besmeurd door racisme en discriminatie tegenover het Joodse volk, die doet denken aan de verbodsbepalingen tegen de Joden in Europa meer dan 66 jaar geleden,” en hij voegde eraan toe “De Israëlische regering mag onder geen beding ooit instemmen met een toekomstig akkoord waarin een clausule wordt toegevoegd waarin zou staan dat Judea en Samaria geen deel zijn van de soevereine Staat Israël.”

De Yesha Council (het bestuursorgaan in Judea en Samaria) verklaarde dat “Tot onze spijt, in Tisha B’av Europa is men teruggekeerd naar een beleid van boycot en segregatie jegens de Staat van Israël. Europa ’s onbeperkte steun aan de Palestijnse Autoriteit heeft het omgekeerd in een niet-neutraal element. De Israëlische regering moet het Buitenland Ministerie en het Ministerie van Defensie instructies geven om onmiddellijk de Europese projecten in Judea en Samaria af te breken totdat deze eenzijdige beslissing is verwijderd.”

Parlementslid Yoni Chetboun (Bayit Yehudipartij) toonde zich bijzonder boos over het EU-besluit dat hij ronduit racistisch noemde: “In 1975 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat het Zionisme gelijk is aan racisme (1). Chaim Herzog, de toenmalige afgevaardigde voor Israël aan de VN, sprak over het recht van het Joodse volk op een eigen staat en verscheurde het besluit ten overstaan van de vertegenwoordigers van de hele wereld. Wanneer Israël zich zelfverzekerd toont, begrijpt de wereld dat!”

Daar heb ik niets aan toe te voegen. Verscheuren dat decreet en weggooien. Amen!

(1) Op 10 november 1975 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties Resolutie 3379 aan die was ingediend door de 22 moslim lidstaten van de Arabische Liga en verklaarde dat “Zionisme is een vorm van racisme en rassendiscriminatie” [Zionism is a form of racism and racial discrimination]. Aldus werd het anti-Zionisme verder uitgebreid in de sfeer van internationale niet-gouvermentele organisaties (ngo’s) en sloeg vrijwel meteen over naar de landen van de Derde Wereld. Dit was het resultaat van de samenwerking tussen Arabieren en de Sovjet-Unie die het anti-Zionisme wettigden en officieel erkenden. Resolutie 3379 werd zestien jaar later herroepen door Resolutie 46/86 van 16 december 1991: “The general assembly decides to revoke the determination contained in its resolution 3379 (XXX) of 10 November 1975“, maar het vergift had dan al zijn slopend werk verricht. De grote massa weet niet eens dat die veroordeling van het Zionisme door de VN jaren later weer herroepen werd. Wat kan het hen schelen? :(

Catherine-Ashton3De Britse Barones Catherine Ashton, zaakgelastigde voor de 28 lidstaten van de Europese Unie inzake buitenlandse kwesties, ontkent niet dat ze weet waar ze hare mostaard vandaan haalt; legio voorbeelden uit het verleden op overschot. Het historisch feit dat de Zionisten in 1948 Engeland met geweld uit het Brits Mandaat voor Palestina hebben getrapt en prompt de onafhankelijkheid van de Joodse staat uitriepen, is ze uiteraard ook nog niet vergeten.

De boycot door de nazi’s van Joodse producten en handelszaken in Duitsland [Kauft nich bei Juden] werd afgekondigd op 1 april 1933, één dag nadat in Dachau het eerste nazi concentratiekamp werd opgericht en slechts twee maanden nadat Adolf Hitler op 30 januari 1933 werd ingezworen als Kanselier van het Derde Rijk. Zes weken later, na het begin van de economische boycot, werden op 10 mei 1933 in héél Duitsland in het openbaar boeken verbrand die als ‘on-Duits’ werden beschouwd.

Na de rassenwetten van Neurenberg van september 1935 werden drie jaar later in november 1938 Joodse scholen, eigendommen en synagogen in brand gestoken (Kristalnacht) en niet veel later zullen ook de eerste mensen die als on-Duits werden beschouwd, vermoord, vergast en verbrand worden in de doodskampen. Maar het begon allemaal eerst met de economische boycot van de Joden. Benieuwd wat het volgende zal zijn voor Israël.


Bronnen:

 1. Ynet News: EU bans contracts between member states, settlements – New decree restricts any Israeli entity beyond 1967 lines from EU funding, prizes, grants. Housing Minister Ariel: Decision reminiscent of Holocaust; door Attila Somfalvi [lezen]
 2. Arutz-7:
  – Ya’alon Plays Down EU Boycott Decision – “It is not new that many countries in the world refer to Judea and Samaria as occupied territory,” says Defense Minister; door Gil Ronen [lezen]
  – Israel: EU Attacks Us Because We’re Small – High ranking official says EU directive against Golan, Judea and Samaria is a disproportionate attack on Jewish state; door Gil Ronen [lezen]
  – EU Recommends Boycott Against Israel Presence in Judea, Samaria – The European Union has formally recommended its 27 members “prevent” Israeli activity in Judea and Samaria through an economic boycott; door Chana Ya’ar [lezen]
 3. The Jerusalem Post:
  – Right-wing MKs: EU decision racist, we will build more in settlements [lezen]
  – EU: Treaties with Israel apply only to pre-’67 lines; door Tovah Lazaroff [lezen]

Gerelateerd:

 • Europese Unie boycot vanaf 19 juli àlle Israëlische producten voorbij Groene Lijn van 1949 [lezen]
 • Nederland leidt de economische boycot van de EU jegens de Joodse staat [lezen]
 • De ongegronde haat van de Europese Unie tegen Israël door Melanie Phillips [lezen]
 • Netanjahoe: Israël laat Europa zijn grenzen niet dicteren; dat kan enkel door onderhandelen [lezen]
 • Boycot-Israëldecreet van de Europese Unie zorgt voor aardbeving in Israël [lezen]

11 gedachtes over “Europese Unie boycot vanaf 19 juli àlle Israëlische producten voorbij Groene Lijn van 1949

 1. markant blijft altijd dat de Joden in het mandaatsgebied voor 1948 palestinians genoemd werden. Jerusalem Post heette toen nog Palestine Post en de voorloper EL AL Palestine Airlines…

  Dus ja: deze man heeft gelijk: Jezus was een palestijn want dat speelde zich af voor 1948 🙂

  Sukkels…

  Like

 2. Jammer voor die ”historicus” dat ten tijde van Jesus ”Palestina” niet bestond……nu nog niet trouwens.

  Like

 3. De Antichrist zwaait de scepter in de VS en zaait overal twijfel en onrust in de islamitische wereld. Dat is zijn doelstelling zodat Israel op een bepaald ogenblik het doel kan worden van vernietigende krachten dat hij heeft geschapen in de regio. Israel bezit de kennis,de kracht, en de macht om dit te weerstaan en zal overwinnen.

  Like

 4. Ya’akov. Degenen die moeten reageren, die reageren…..en hoe.

  Netanyahu, Bennet e.a. hebben Ashton & vrienden al laten weten dat Israel zijn grenzen niet door hen laat dicteren en Europa zich hiermee buitensluit als partij bij toekomstige gesprekken.

  Als partijdige partij ben je geen partij en blijf je buiten.

  De Palestijnen hebben ook al gereageerd: Ze sidderen om hun banen & toekomst.

  Kortom, de Europeanen doen weer waar ze het best in zijn……..verkeerde besluiten nemen!

  Like

 5. En niemand reageert op deze stille kristalnacht zondr glasgerinkel !!!

  Like

 6. De boycot van Joodse goederen & personen van voorbij de groene lijn uit 1949 houdt dus in dat het gedachtegoed van Rabbi Jehushua, oftewel Jezus van Nazareth, geboren te Betlehem (over de groene lijn) v.a. vrijdag geboycot zal worden door de EU.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.