Syrië: Joden beraamden alle conflicten en oorlogen in het Midden-Oosten +video


Vrijdaggebed in Damascus: Joden zitten achter alle burgeroorlogen in het Midden-Oosten

Zoals bekend wemelt het in de islamitische wereld van de complottheorieën. Deze komen voort uit de “cognitieve dissonantie” die moslims wereldwijd voelen. Aan de ene kant wordt ze vanaf hun geboorte geleerd dat de islam de beste godsdienst is; een bron van trots is en van prestaties op elk gebied. Maar aan de andere kant is de frustrerende realiteit dat – ondanks hun oliereserves – veel moslims geen enkel succes hebben.

assad3abEen grote groep moslims heeft zelfs al problemen met het dagelijks kunnen voeden van hun kinderen, terwijl ‘de ongelovigen’ in het Westen enorm succes hebben, op elk terrein. De ‘oplossing’ voor deze mentale knoop? Complottheorieën, waarbij de situatie van de moslims verklaard wordt door complotten tegen moslims, door Joden en/of het Westen.

Als er ergens in het Midden-Oosten een pan van het dak valt en op iemands hoofd knalt, verwondt of doodt, is de oorzaak van het onheil snel gevonden: de Jood heeft het gedaan. Deze vrijdagpreek is daarvan een goed voorbeeld: in Syrië is er een godsdienstoorlog aan de gang tussen soennieten en sjiieten, dus wie denkt u dat logischerwijs de schuld krijgen? De Joden natuurlijk.

Let wel: niét Israël en niét de Zionisten, maar de Joden, als volk en entiteit in zijn geheel waar ze zich ook bevinden in de wereld. Een zoveelste bewijs dat niet Israël het doelwit is, dat is slechts een excuus; een stok om de Joden te slaan. Zoals dat al tweeduizend jaar het geval is gaat het om de Joden; antisemitisme uit de ouwe gekende doos.

Hieronder een gedeelte van een vrijdagse preek in de historische Umayyaden moskee in Damascus, uitgezonden op de Syrische staatstelevisie op 28 juni 2013.

Syrische prediker:

“Laten we een kijkje nemen in de geschiedenis van de mensheid. Daarin is die de ware aard van de Joden vastgelegd, deze moordenaars van de profeten en de schenders van verdragen. Het laat zien hoe zij sinds pre-islamitische tijden hebben geprobeerd de Arabische en islamitische natie te fragmenteren, te verdelen en te verscheuren.

de-jood2
’t Is al de schuld van de Joden!

Zij hebben twee fundamentele doelen. Het eerste is om de volkeren van de wereld te verdelen, om de een tegen de ander op te zetten en oorlog en burgeroorlog tussen hen te veroorzaken.

Het tweede doel is om de landen van de wereld uit elkaar te laten scheuren, hun denkbeelden en morele normen en waarden te vernietigen, en ze zo te doen afdwalen van het pad van Allah.

Dat is wat zij deden door de eeuwen heen over de hele wereld. Oh natie van de islam, dit land wordt al vele jaren door de Joden verscheurd. Wat gebeurt er vandaag in deze standvastige burcht [Syrië], en in het Midden-Oosten in het algemeen, is geen nieuws. Het gebeurde met voorbedachten rade.

Wij zijn een natie die in slaap is gesust, een volk dat de boeken van de geschiedenis niet bestudeert en dat niet heeft onderzocht wat de complotten zijn die jullie vijanden hebben bedacht. Zij ontstaken de vonk van burgeroorlog in Palestina en in Afghanistan, en vervolgens in Irak, toen in Egypte, en daarna in Syrië.”

aangebracht en vertaald door Likoed Nederland
(geïnterpreteerd en licht aangepast door Brabosh.com)


Bronnen:

  1. Likoed Nederland: Syrië: het zijn de Joden die onze burgeroorlog veroorzaken [lezen]
  2. Memri TV: Friday Sermon at Venerable Damascus Mosque: Jews behind Civil Strife throughout Middle East [lezen]