Populaire Arabische serie ‘Khaybar’ verleidt acteurs tot antisemitische uitspraken +video

Video: Acteurs van de antisemitische Arabische TV-serie ‘Khaybar‘ doen antisemitische uitspraken, die werden uitgezonden op verscheidene Egyptische TV-zenders en op het Internet werden geplaatst op 14-17 maart en op 13 mei 2013. Lees hier op Memri.org de volledige weergave.

Tijdens de maand van de Ramadan vasten de moslims van de dageraad tot het vallen van het duister, waarna zij flink schransen en feesten tot in de vroege uurtjes en velen genieten van de televisieshows die speciaal voor de vakantie werden gemaakt. De Arabische satellietzenders zenden dit jaar speciaal voor de Ramadan een reeks uit ‘Khaybar’ genoemd, verwijzend naar de slachting van de Joden door de moslims in de stad met die naam in noordwestelijk Arabië in 628 na C.

Na de aanval namen sommige moslims, met inbegrip van Mohammed, de overlevende Joodse vrouwen als hun echtgenotes, vooral de jongste meisjes bleken bijzonder in trek. De moslimveroveraars belastten de Joden met 50 procent taks op hun gewassen en in 637, na de dood van Mohammed, verdreef Kalief Omar de resterende Joden uit Khaybar. [Lees op deze blog hier meer over dat historisch verhaal.]

In de Islamitische traditie, wordt het lied “Khaybar Khaybar, ya yahud, Jaish Muhammad, sa yahud,” wat betekent “Joden, herinner je Khaybar, het leger van Mohammed keert weer”, gebruikt als strijdkreet wanneer zij Joden of Israëliërs aanvallen. Het wordt dus vrij veel gezongen in het Midden-Oosten en dat tot op vandaag.

Zo werd het lied onder meer gezongen op het schip de Mavi Marmara van het Free Gaza Flotilla in mei 2010. Echter dat ‘leger(tje) van Mohammed’ van 3 jaar geleden werd toen door een handvol IDF-soldaten vrij snel in de pan gehakt, tot grote frustratie van de Turkse premier Erdogan en de rest van zijn ‘Ataturken’ met in hun zog een rist westerse Israëlbashers en andere Jodenhatende nitwits…

De show behandelt het verband tussen de Joden en de Arabische stammen van Medina evenals tussen de Joden van Medina en Khaybar, berichtte MEMRI (het Onderzoekinstituut van de Media in het Midden-Oosten) op woensdag. Eén Arabische mediakanaal beschreef de film als bewijs van vijandigheid van de Joden “naar anderen, hun verraderlijke aard en hun herhaalde bedriegerijen.”

De plot van het verhaal (in de eerste episode) gaat over Joden die vragen aan Miqdad, een Arabische krijger, om voor hen te vechten; hij weigert echter om vrouwen en kinderen te doden en wordt naar de gevangenis gestuurd. In een andere episode, die op de Islamitische traditie is gebaseerd, is een Joodse vrouw betrokken van wie haar vader en haar broer werden gedood door moslims en die probeert wraak te nemen door de profeet trachten te vergiftigen.

De serie werd geproduceerd door Echo Media, een bedrijf uit Qatar dat eigendom is van Hashem al-Sayed. De show wordt uitgezonden door een rist aan Arabische tv-zenders zoals Dubai TV (Doebai), Dream TV (Egypte), Al-Iraqiyya TV (Irak), Algerian Channel 3 en Atlas TV uit Algerije, Qatar TV en UAE TV (Verenigde Arabische Emiraten) volgens een bericht van MEMRI.

Sameh al-Sereity, één van de hoofdacteurs in de TV-reeks, speelt de rol van Muhammad ibn Maslamah, de bodyguard van de profeet Mohammed. Sereity vertelde aan een Egyptisch dagblad dat de serie de evolutie van de haat van de Joden jegens anderen in beeld brengt. “De vijandigheid tussen ons en de Joden bestaat nog steeds. De haat zit diep geworteld. Egyptenaren noch Arabieren hebben deze serie nodig om hun haat jegens het Zionisme te verrechtvaardigen. De bestaande ruzies onder ons is het simpelste bewijs voor dat,” zei hij.

Een andere acteur, Ahmad Abd al-Halim, zei: “Ik speel één van de Joodse karakters, die het gedrag van Joodse mensen demonstreert. Het enige waaraan zij denken is om steeds maar meer geld te verdienen.”

De tekstschrijver van de serie, Yusri al-Gindi, zei in een interview met de Qatarse satellietzender Al Jazeera over de reeks, “De Joden zijn wat ze zijn. Zij handelen nog steeds volgens hun natuur, ondanks de voorbije generaties. Zij bederven elke samenleving waarin zij leven en vandaar dat geen enkel regime zich tegen hen kan beschermen met noch om het even welk contract of akkoord. De crisis in de Arabische wereld levert daar het beste bewijs voor en dat is waar de serie zijn huidige relevantie haalt.”

Kortom: de Arabische Lente met al zijn excessen, koppensnellers en zinloos bloedvergieten? Moslims die andere moslims afslachten? 100.000 moslims vermoord in Syrië? Die 91 moslimvrouwen die een week geleden op het Tahrirplein in Egypte werden verkracht door andere moslims? Zoek niet verder, doe zoveel moeite niet want: ’t is allemaal de schuld van de Joden en van Israël. Het zijn de Joden die de moslims en Arabieren verdorven hebben gemaakt. Verdorie toch, dat ik dààr niet zelf opgekomen was… 😦

En de judeocide, Holocaust en pogroms in Europa vergoelijkende, voegde al-Gindi er tot slot nog aan toe: “Dit gebeurde in Babylon, Rome, het Keizerrijk Rusland en Hitlers’ Duitsland. Later verbande het Westen hen naar het Arabische gebied van waaruit zij [hun verdorvenheid] tot op vandaag [aan het Westen] blijven toedienen.”

naar een artikel van Ariel Ben Solomon

Video: Op woensdagavond 10 juli 2013, werd het eerste deel van de antisemitische televisiereeks ‘Khaybar’ uitgezonden in de Arabische wereld (PS: helaas enkel in het Arabisch zonder ondertiteling; van zodra een ondertitelde versie beschikbaar is, zal ik deze vervangen)


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post: Ramadan series ‘Khaybar’ is a battle cry against Jews; door Ariel Ben Solomon [lezen]
 2. The Algemeiner: ADL Blasts ‘Vehemently Anti-Semitic’ TV Show ‘Khaybar’ Currently Airing in Middle East; door Zach Pontz [lezen]
 3. Elder of Ziyon:
  – Antisemitic “Khaybar” series has begun broadcasting [lezen]
  – Media starting to notice Khaybar’s incitement against Jews [lezen]
 4. Huffington Post: Incitement Goes Prime Time; door Rabbi Kenneth L. Cohen [lezen]
 5. MEMRI TV.org: Actors of Arab TV Series Khaybar Make Antisemitic Remarks [lezen]

3 gedachtes over “Populaire Arabische serie ‘Khaybar’ verleidt acteurs tot antisemitische uitspraken +video

 1. Ik ben geen jurist maar zou die schotelprogramma’s niet het aanzetten tot haat naar een bepaalde groep kunnen worden verweten? Enfin voor een paar Joden gaat Europa echt niet moeilijk doen. We hebben gezien wat Europa gaf om Israël in 1939-1945. Zelfs Jabotinsky had het mis met het “geweten van de wereld”.

  Like

 2. Tja, het leeft hier ook wel. Tenslotte zijn al die Arabische TV-stations hier ook te bekijken via de satelliet, en voor zover ik heb kunnen nagaan (en ook te merken aan het groot aantal antenneschotels) worden ze hier druk bekeken.

  Ze hebben geen extreme imams nodig die in de lokale moskees “Khaybar” zingen en met bloed doorlopen ogen schreeuwen tot Jodenhaat en moord. Gewoon de televisie aanzetten en ze krijgen alles te zien en te horen wat hier wettelijk verboden is. 😦

  Like

 3. Voor deze geluiden hoef je niet naar de Arabische TV. De Marokkaanse, de Koerdische en de Turkse mensen uit de buurt denken er zo over en wachten hun kans af…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.