Anti-Israël Arabisch parlementlid bewoont zelf een luxeuze villa in Israël – in beeld

ATT00085

Het spreekwoord ‘steen en been klagen’ geldt dikwijls voor diegenen die zelf gewoonlijk het minste reden om klagen hebben. Zo iemand is het voormalige Israëlisch-Arabische parlementslid in de Knesset Taleb El-Sana, wiens beruchtste uitspraak wellicht het kapittelen is van Israël als een Apartheidstaat.

Taleb El-SanaEl-Sana klaagt steeds maar weer over de armoede onder de Arabische Israëliërs en de Palestijnen in Gaza en op de West Bank, maar kijk hierboven op het plaatje hoe hij zelf woont in Israël terwijl zijn Palestijnen zouden kreperen. Het is duidelijk dat de Israëlische Arabieren betere vertegenwoordigers verdienen dan radicale volksbedriegers zoals El Sana, Ahmed Tibi, Jamal Zahalka of Haneen Zoeabi.

El-Sana, een Bedoeïen en lid van de Arabische partij Ra’am Ta’al, staat bekend voor zijn uitgesproken kritiek op de Israëlische regering, wat journalist David Gleicher van The Jeruzalem Post ertoe verleidde om te suggereren dat wat hem betreft Taleb El-Sana beter kan oprotten naar de gebieden van de Palestijnse Autoriteit (op de West Bank), net zoals Abraham Lincoln tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in de 19de eeuw het Congreslid Clement Vallandigham liet deporteren naar de zuidelijke geconfedereerde staten van de VS.

Tijdens de parlementsverkiezingen van januari 2013 moest op de valreep, na het tellen van de allerlaatste stemmen, de Arabische partij Ra’am Ta’al een zetel inleveren – en dan nog wel die van Taleb El-Sana [!] zélf – zetel die prompt naar de partij Bayit Yahudi ging van Naftali Bennett. Dat moet onze schatrijke snoodaard beslist niet leuk hebben gevonden. Op dit ogenblik hebben de Israëlische Arabieren 12 afgevaardigden in de 120 leden tellende Knesset.


Met dank aan Rachel U.R. voor de hint.

Bronnen:

  1. Ynet News:
    – Final vote tally: Arab party loses seat to Habayit Hayehudi – Elections Committee releases final vote tally; Bennett’s party gets extra Knesset seat at expense of United Arab List-Ta’al; 67.79% voter turnout highest in a decade; slight edge for rightist bloc; door Telem Yahav [lezen]
    – Arab leaders seek to block anti-Muslim film in Israel – MK El-Sana, Arab-Israeli leaders demand that Google pull ‘racist, offensive’ film from site; ‘freedom of speech cannot allow one maniac to set world on fire,’ they said; door Aviel Magnezi [lezen]
  2. The Times of Israel: Arab MK urges Israel to recognize Palestinian suffering – MK el-Sana remarks that denial of the Nakba is as much a crime as the Nakba itself; door George Potter [lezen]

Gerelateerd:

  • Alles over het wel en wee omtrent de Israëlische Arabieren op Brabosh.com in bijna 100 artikelen in deze rubriek

Een gedachte over “Anti-Israël Arabisch parlementlid bewoont zelf een luxeuze villa in Israël – in beeld

  1. Hoe kan het ook anders, alle leiders van die kant zijn hele rijke mensen met gestolen geld van de giften die het westen bedoeld hebben voor het gewone volk, die niets hebben omdat hun leiders alles inpikken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.