Bennett in Shangai: Chinezen willen geld verdienen en negeren conflicten in het M-O +video

Naftali Bennett vanuit Shangai: “Chinezen geven geen lor om de ‘bezetting’. Het enige wat zij willen is zaken doen en bakken geld verdienen.”

Sinds de landen van de Europese Unie een economische en culturele  boycot van Israël bovenaan hun agenda hebben geplaatst, kijkt de Joodse staat reikhalzend uit naar andere handelspartners elders in de wereld en dan prijkt China bovenaan de lijst van meest gegadigden, tot grote spijt voor wie het benijdt.

Naftali Bennett (Bayit Yehudi), Israël ’s minister voor Economische Zaken, die momenteel op bezoek is in China om de handelsrelaties met de Joodse staat te bevorderen, heeft een aantal tips voor Israëliërs die zaken willen doen met de Chinezen.

In een videoboodschap due hij woensdag 10 juli opnam in Shangai, zegt Bennett dat zijn missie niet enkel erg succesvol is, maar merkte hij tevens op dat de Chinezen  niet geïnteresseerd zijn in het Israëlisch-Arabisch conflict noch in andere  dingen die momenteel aan de gang zijn in het Midden-Oosten. Het enige waar de Chinezen in geïnteresseerd zijn, zegt Bennett, is de Israëlische innovatie en hoe zij daar gebruik van kunnen maken.

“In al die 20 vergaderingen die we hebben gehouden hebben de Chinezen niet één keer gevraagd hoe dat nu zit met de Arabieren of met de Palestijnen, noch omtrent eender welke ‘bezetting’ of om het even wat,” zei Bennett. “Het enige waar ze om geven is de Israëlische high-tech, de Israëlische innovaties, en hoe wij deze technologieën naar hier kunnen brengen. Wij ontmoeten ministers, bedrijfsleiders en leiders van de staat. Aldus is de belangrijkste insteek dat Israël zijn economische diplomatie ter harte moet nemen, niet constant moet zeuren over politieke onderwerpen waarop wij ook niet altijd een antwoord klaar hebben, maar de leiding moeten nemen via de economie.”

Bennett had drie tips voor Israëliërs die graag in zaken willen gaan met de Chinezen: Overtuig u ervan dat de investering op de lange termijn gebeurt en kies niet voor het snelle geld; benut de kansen van het Israëlisch ministerie voor Economie, de commerciële afgevaardigde in China en de Israëlische ambassade wanneer u zaken wilt doen in China; en vindt een Chinese partner.

“Er zijn hier 1,3 miljard mensen die moeten worden gevoed en goed willen leven en er is hier een reusachtige afzetmarkt,” zei hij. “De moeilijkheden zijn eveneens groot, dus als u niet van plan bent om uw zaken hier voor vele jaren te houden, heeft het geen enkele zin om naar China te komen. Als u uitkijkt naar snel verdiende winst of een eenmalige deal en daar blijft het dan bij, dan heeft dat totaal geen zin. Men moet hier over vele jaren investeren en relaties opbouwen.”

shanghai-skyline2Skyline van Shangai. Een reusachtige afzetmarkt wacht Israël in de Chinese Volksrepubliek


Bronnen:

  1. Arutz-7: Bennett: The Chinese Don’t Care About the ‘Occupation’; door Elad Benari [lezen]

Gerelateerd:

  • Toespraak van Netanjahoe voor Chinese studenten over Israël ‘s realisaties in de hightech wereld +video [lezen]
  • Betrekkingen tussen Israël en China worden steeds hartelijker [lezen]
  • Israël trekt de militaire banden met China nog wat nauwer aan [lezen]
  • Israël en China ondertekenen handelsakkoord ter waarde van 400 miljoen dollars [lezen]
  • Premier Netanjahoe geland in Shangai voor vijfdaags bezoek aan China [lezen]
  • Premier Netanjahoe brengt 5-daags bezoek aan China om economische banden aan te trekken [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.