Egyptisch leger schiet in de Sinaïwoestijn tientallen terroristen van Hamas dood

hamasoperatieven2Wekelijkse shoppingdag in Gaza: Hamas terroristen op weg naar den Aldi in Gaza City

Egyptische soldaten hebben 32 terroristen van de islamistische Hamas uit de Gazastrook doodgeschoten en 45 gearresteerd. Dat heeft een militaire woordvoerder vandaag bekendgemaakt. Bij acties van het Egyptische leger tegen radicale islamisten waren er de afgelopen dagen tientallen doden en honderden gewonden gevallen. De Palestijnse Hamas sympathiseert met de Egyptische Moslimbroederschap.

Na de afzetting van president Morsi hadden terroristen van Hamas blijkbaar samen met Jihadisten aanslagen gepleegd op het Egyptische leger in de Sinaï. “Ze kwamen via hun smokkeltunnels vanuit de Gazastrook Egypte binnen”, zei de militaire woordvoerder. Volgens mediaberichten heeft het Egyptische leger Israël om toestemming gevraagd om een grote actie met meerdere duizenden soldaten in de Sinaï te mogen uitvoeren om de islamistische terroristen onschadelijk te maken.

Egypte moet bij deze militaire operatie afspraken maken met Israël, omdat de Sinaï volgens het vredesverdrag een gedemilitariseerde zone is. De daar agerende terreurcellen bedreigen niet alleen Egyptische legerposten, maar ook Israël. Naar het heet staan de radicale strijders in contact met het terreurnetwerk Al Qaida. Doel van hun aanvallen zijn ook steeds opnieuw christenen. Veiligheidstroepen ontdekten donderdag in de noordelijke Sinaï het lijk van een 60-jarige Arabisch-christelijke zakenman, die zaterdag ontvoerd was.


Bronnen:

 1. Israel Heute: Ägyptische Armee erschießt Dutzende Hamas-Kämpfer [lezen]
  – vertaald uit het Duits door E.J. Bron als: “Egyptische leger schiet tientallen Hamas-terroristen dood” [lezen]
 2. The Times of Israel:
  – Egypt kills 32 Hamas fighters in Sinai campaign, daily reports; door Elhanan Miller [lezen]
  – After Morsi: Opportunity, and the risk of flare-up in Gaza; door Avi Issacharoff [lezen]
 3. Israel Today.nl: Egyptische leger doodde tientallen Hamas-strijders [lezen]

Gerelateerd:

 • Is het barbaarse regime van Hamas het volgende dat zal sneuvelen?; door Khaled Abu Toameh [lezen]
 • Abbas’ partij Al Fatah roept Gazanen op om Hamas te verdrijven nu Morsi werd afgezet [lezen]
 • Hamas dreigt de grootste verliezer te worden van militaire staatsgreep in Egypte [lezen]
 • Hamas verliest zienderogen macht en populariteit in de Arabische en moslimwereld [lezen]
 • Egyptenaren demonstreren massaal tegen de komst van Hamasdelegatie naar Caïro [lezen]
 • Egyptisch parlementslid predikt Jihad en antisemitisme in de Gazastrook +video [lezen]
 • Egyptische militairen houden grens met Gaza gesloten tot zeven ontvoerde collega’s vrijkomen [lezen]
 • Egypte zet smokkeltunnels van Hamas onder water om drugs- en wapenhandel te stoppen [lezen]
 • Waarom Hamas geen militaire steun van Egypte moet verwachten ondanks retorisch kabaal [lezen]

2 gedachtes over “Egyptisch leger schiet in de Sinaïwoestijn tientallen terroristen van Hamas dood

 1. Dat je daar niks over leest is omdat Israël hier nogal moeilijk aan te linken valt. En als Israël niet te linken valt dan heeft het in het Westen totaal geen enkele nieuwswaarde. Arabieren die andere Arabieren vermoorden dat interesseert immers geen kat.

  Bovendien zouden ze – als ze daar toch al zouden over willen berichten – openlijk moeten toegeven dat ook Egypte, los van Israël – een blokkade handhaaft van de Gazastrook en dan kloppen hun leugens over Israël niet meer.

  Tot nog toe beweerden Israëlbashers dat die blokkade van Gaza door Egypte op vraag van Israël gebeurde, maar dat is natuurlijk volslagen onzin. Wat Egypte en Israël wèl met elkaar gemeen hebben inzake de blokkade van Gaza is, dat ze die beiden handhaven om de terroristen van Hamas en het dozijn andere terreurgroepen in de Gazastrook uit hun eigen gebieden willen weghouden. En wie kan ze daar ongelijk in geven?

  Dàt en dat alléén is de belangrijkste reden waarom beide buurlanden die blokkade handhaven. Soms wat versoepelen als het rustiger is, dan weer verstrengen als het gewelddadiger wordt.

  Ik ben benieuwd wanneer Catherine Ashton, vertegenwoordiger Buitenlandse kwesties voor de EU, eindelijk eens gaat uithalen naar de Egyptische blokkade ipv enkel en alleen over de Israëlische te blijven doorzeuren…

  Tegen Israël zegt ze altijd dat de blokkade onmiddellijk moet worden opgeheven, maar ze vertelt er nooit bij hoe Israël dan wel al die duizenden terroristen en bandieten van Hamas en Co buiten de deur moet houden.

  Die obsessieve fixatie voor Israël door de EU begint wel vreselijk obscene allures te krijgen! 😦

  Like

 2. Niets over gelezen in de Nederlandse media. Net als over de meer dan 60 opgehangen mannen in Iran van de afgelopen maand. En ook geen veroordelende reactie van de internationale gemeenschap. Maar dit is dus door het Egyptische leger gebeurd. Dan spreekt men hooguit zijn ‘bezorgdheid’ uit. Verder maakt de westerse media zich wel druk om een ‘zeer ernstig vergrijp’ van het IDF dat ze een 5-jarig jongetje opgepakt hebben wegens stenengooien. Hieruit blijkt maar weer hoe hypocriet de politiek is en hoe selectief de media zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.