West Bank Unplugged afl.37: Arme Palestijnen houden Oldtimer beurs in Ramallah

Video: Oldtimer beurs in Ramallah, maart 2012

We verbazen ons over niets meer als we het over de Palestijnen hebben. Dat we eenzijdig toegepeperd worden met beelden van armoe en honger, kommer en kwel in de grootste ‘Open Gevangenis van het Midden-Oosten’, daarvan weten we intussen dat we een en ander maar beter met een flinke korrel – zeg maar gerust een paar emmers – zout moeten nemen.

In maart 2012 werd in Ramallah op de West Bank een tentoonstelling gehouden van oude auto’s – oldtimers – die werd georganiseerd door de Club van Oldtimers in Palestina. Arafat Jaradat en Alaa Abu Sabha maakten voor de staatstelevisie van de Palestijnse Autoriteit – Palestine TV (PA-TV) – er een reportage van in met aan het woord journalist Haroon Amayreh. Het filmpje werd pas in november 2012 op YouTube online gezet.

Enkele jaren terug heb ook in de reeks Gaza Unplugged enkele artikels gewijd aan de passie van veel Gazanen voor oldtimers (zie onderaan), ondanks alle honger, kommer en kwel.

old cars


Gerelateerd:

  1. Gaza Unplugged afl.18: Geen geld en geen eten? Dan maar een nieuwe auto kopen in Gaza [lezen]
  2. Gaza Unplugged afl.37: Retro auto show in Gaza City – deel 2 [lezen]