Geld uit de drugshandel: hoe Hezbollah zijn terreuractiviteiten financiert +video

Zoals bekend wordt de Libanese terreurorganisatie Hezbollah bewapend en gefinancierd door Iran. Maar daarnaast bestaan er nog andere bekende inkomstenbronnen zoals bv. de drugshandel naar Europa. In een rapport van de Nederlandse autoriteiten kon het transport getraceerd worden van cocaïne naar Nederland, Venezuela, België, Spanje en Jordanië.

Andere rapporten spreken over het oogsten van opium en heroïne in de Beqaa vallei in Libanon. Informatie onthulde tevens dat Hezbollahleider Hassan Nasrallah banden onderhoudt met drugstraffikanten in Zuid-Amerika.

Officieel heet het dat de reden waarom de landen van de Europese Unie Hezbollah niet wil plaatsen op de lijst van terreurorganisaties omdat de EU Hezbollah beschouwd als een politieke partij die afgevaardigden heeft in het Libanese parlement.

Hooguit wil het misschien ooit de gewapende sectie als een aparte terreurgroep onderscheiden. Maar dat blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig te zijn, te weten dat parlementsleden van Hezbollah eveneens werden opgemerkt tijdens het uitvoeren van terreuraanslagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.