VN-gezant voor ‘Palestina’ Richard Falk opnieuw onder vuur voor promoten 9/11 kwakkels

Richard Falk is in de Verenigde Naties de Bijzondere Rapporteur voor de Mensenrechten in de Palestijnse Gebieden. In de bedenkelijke wereld van de Verenigde Naties, waar recht voor gekken is en gekken recht spreken, is Falk zonder twijfel de meest geschikte werknemer. Bij herhaling is gebleken dat deze groezelige figuur een gepassioneerde volgeling en verbreider is van allerhande samenzwering theorieën inclusief de aanslag 9/11 (11 sep. 2001) toen de torens van het WTC in New York in de as werden gelegd.

Laatst bijgewerkt 9 juli ’13; 13u38′

Deze Bijzondere Gezant van de VN voor Palestijnse kwesties, dook in mei jongstleden op in het radioprogramma “9/11 truth” (de waarheid omtrent 9/11) waarin hij de officiële versie in vraag stelde van de aanslagen van 11 september 2001, de zoveelste in een reeks van controversiële uitspraken die een storm van kritiek oogstten.

twinV.N.-ambtenaar Richard Falk kwam eerder in april onder vuur te liggen voor het suggereren dat de bomaanslagen tijdens de marathon in Boston een gerechtvaardigd antwoord was op het Amerikaanse interventionistische buitenland beleid.

Falk was op 31 mei 2013 uitgenodigd door de radiozender Jihad Radio die gehost wordt door Kevin Barett, om in het programma “9/11 truth” commentaar te leveren op die aanslagen. Falk loofde tijdens het interview Barrett’s “geduldige inspanningen om de waarheid te verkondigen om meer en meer mensen zover te krijgen dat ze bereid zijn om te zeggen: Er zijn minstens belangrijke onbeantwoorde vragen die een antwoord verdienen, dat de officiële versie [van de 11 septemberaanslagen] onaanvaardbare gaten vertoont.”

“De officiële versie van 9/11 in vraag stellen raakt diep het derde spoor van Amerikaanse politieke gevoeligheden en er is een poging om iedereen te wantrouwen en te vernietigen die zulk een gewaagde verklaring aflegt,” vervolgde Falk.

“Dit heeft heel wat mensen geïntimideerd en mensen meer doen aarzelen dan zij anders zouden zijn geweest om verdenkingen op te werpen over hoe die transformatieve gebeurtenis te begrijpen, die wordt gebruikt om de Amerikaanse macht over de heel wereld te projecteren in deze zeer vernietigende en disfunctionele oorlogen met Irak en Afghanistan als belangrijkste voorbeelden.”

Falk werd tijdens de show geïntroduceerd als “de bijzondere VN-rapporteur voor de Palestijnse gebieden.” Gastheer Barrett stelde tijdens het interview de bomaanslagen in Boston in vraag of dit geen “ander vals voorwendsel” was voor een aanval en veroordeelde die “Neocon gekken” die de commentaren van Falk omtrent de aanslag hadden bekritiseerd.

Barrett beweerde tevens dat de overgrote meerderheid van moslims, hemzelf inbegrepen, gelooft dat de aanslagen van 11 september een “inside job” was bedoeld om een oorlog te ontketenen tegen de Islam. “Is er misschien een manier dat, gezien het feit dat vier op vijf moslims zeggen dat [9/11] een inside job was, dat we dit kunnen benaderen in het perspectief van mensenrechten, door te stellen dat het islamofobisch is om de officiële versie te aanvaarden zonder deze in vraag te stellen?” vroeg Barett aan Falk. “Ja, dat kunt u zeker als argument aanvoeren,” antwoordde Falk. Barrett had eerder reeds de Holocaust in vraag gesteld.

U.N. Watch, de in Genève gebaseerde controlerende groep, heet het VN-leiderschap opgeroepen, met inbegrip van secretaris-generaal Ban Ki Moon en de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens Navi Pillay om Falk voor zijn uitspraken te berispen. De woordvoerder van Ban zei tegenover The Washington Beacon de baas van de Verenigde Naties het grondig oneens eens is met de opmerkingen van Falk, eraan toevoegend dat Falk een onafhankelijke rapporteur is die werd aangeduid door de Raad van de Rechten van de Mens van de V.N. maar geenszins de secretaris-generaal vertegenwoordigt.

“Wij hebben het zeer duidelijk gesteld dat de secretaris-generaal zijn meningen niet deelt over onderwerpen zoals deze,” zei Farhan Haq, geassocieerd woordvoerder voor de secretaris-generaal. “[Ban heeft] het zeer duidelijk gemaakt dat hij het met Mr. Falk oneens is, met inbegrip van zijn verslag omtrent de gebeurtenissen van 11 september.” Een woordvoerder voor Pillay had nog geen antwoord gegeven op het verzoek tegen het ter perse gaan van het bericht.

Het is niet de eerste keer dat Richard Falk de gekende samenzweringstheorieën omtrent de septemberaanslagen promoot. Hij schreef in 2008: “Om het even wie 9/11 van nabij heeft bestudeerd zich bewust van de vele ernstige discrepanties tussen de officiële versie en wat werkelijk heeft plaatsgevonden en de feitelijke gebeurtenissen op die fatale dag in 2001.”

De hele ambtsperiode van Falk in de Verenigde Naties is doordrongen met controverse. Zo plaatste hij in 2011 een antisemitische cartoon op zijn blog waarvoor hij de nodige kritiek oogstte. Onder druk gezet zal hij zich later verontschuldigen voor die cartoon, zeggende dat hij “zich niet realiseerde dat die zou kunnen beschouwd worden als antisemitisch en zich dat nog steeds niet realiseert.” Hij heeft ook het beleid van Israël mbt. de Palestijnse gebieden vergeleken met dat van de nazi’s tijdens de Holocaust.

[Of hoe iemand als Richard Falk het levende bewijs vormt hoe Jodenhaat naadloos aansluit bij Israëlhaat en de facto synoniemen zijn van elkaar. Israël als excuus, maar het is pure Jodenhaat uit de oude doos die de anti-Israëlmotor draaiend houdt; Brabosh.com]

door Alana Goodman


Bronnen:

 1. The Washington Free Beacon:
  – Special Rapporteur for 9/11 Truth – U.N. official under fire for appearing on truther’s radio show; door Alana Goodman [lezen]
  – Roskam: Fire U.N. Official Who Blamed U.S. Policy for Bombings [lezen]
 2. UN Watch: Top UN Official Richard Falk & Truth Jihad Radio on 9/11 & Boston Marathon “False Flag” Attacks, and “Zio-Nazis” [lezen]
 3. [lezen]

Gerelateerd:

 • VN rapporteur Richard Falk publiceert antisemitische cartoon op zijn blog [lezen]
 • VN-gezant Richard Falk: Onafhankelijk Palestina komt er nooit [lezen]
 • Verenigde Naties hebben ‘goed en fout’ compleet omgekeerd, het is tijd om de VN te herdenken [lezen]
 • Nobelprijslaureaat David Trimble in de VN: ‘Stop met de selectiviteit tegen Israël!’ +video [lezen]
 • VN Mensenrechtenraad wil Israël voor Internationaal Strafhof dagen voor nederzettingenbeleid [lezen]
 • VN-circus draait overuren: Syrië klaagt Israël aan voor schending kinderrechten in de Golan’ +video [lezen]
 • Eenzijdig rapport van VN-Mensenrechtenraad bedoeld om Israël te isoleren en demoniseren door UN Watch [lezen]
 • Lieberman: Gooi het VN-Mensenrechtenrapport over Israël op de vuilnisbelt van de geschiedenis [lezen]
 • Apartheid? VN-Mensenrechtenraad wil alle Joden weg uit de West Bank en Jeruzalem [lezen]
 • Israël boycot sessie van VN-Mensenrechtenraad omtrent situatie in de ‘bezette’ gebieden [lezen]
 • 67ste Sessie 2012 Verenigde Naties: Resoluties omtrent Israël: 22 – Resoluties rest v/d wereld: 4 [lezen]
 • De Verenigde Naties verliezen hun geloofwaardigheid door Likoed Nederland [lezen]
 • Verenigde Naties verwelkomen Syrische bloedige dictatuur als lid van de Mensenrechtenraad door Likoed.nl [meer]
 • Moslim machtsblok domineert de Verenigde Naties door Likoed.nl [meer]
 • VN-circus draait overuren: Syrië klaagt Israël aan voor schending kinderrechten in de Golan’ +video [lezen]
 • VN-circus verliest de pedalen: Soedan en Syrië zetelen opnieuw in hoogste mensenrechtenorganen [lezen]
 • Israël waarschuwt de VN voor uitbreiding van conflict in Syrië door Michael Selutin [lezen]

Een gedachte over “VN-gezant voor ‘Palestina’ Richard Falk opnieuw onder vuur voor promoten 9/11 kwakkels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.