Egyptische islamisten gooien Morsi aanhangers van het dak +video

Opgelet! Expliciete beelden…

Opnieuw kent het geweld in Egypte geen grenzen, getuige deze videobeelden genomen van een protestbetoging in Alexandrië, die door de Turkse televisie op zaterdag 6 juli werden vrijgegeven. Enkele jeugdige betogers, aanhangers van de verdreven president Morsi, vluchten voor een meute agressieve islamisten het dak op van een betonnen gebouw. Enkele meters lager worden ze door islamisten bekogeld met stenen. Eén van de baardmensen heeft de gekende zwarte vlag van Al Qaeda bij zich.

Maar het wordt steeds grimmiger. Wanneer uiteindelijk enkele islamisten erin slagen om op het dak te komen wordt één van de jongens het dak afgegooid die te pletter slaat op het beton. Eén van de islamisten benden geeft het hulpeloze slachtoffer nog een stevige slag op het hoofd. Even later wordt ook een tweede jongere Morsi aanhanger van het dak gekegeld. Naar verluidt overleefde één van hen, volgens Al Arabya een zekere Hamada Badr, de moordpartij niet.


Bronnen:

  1. The Times of Israel: ‘Islamists throw youths off roof in Egypt’ [lezen]
  2. Al Arabya: Video shows anti-Mursi protesters thrown off building in Alexandria [lezen]

2 gedachtes over “Egyptische islamisten gooien Morsi aanhangers van het dak +video

  1. De jeugdige betogers waren juist GEEN aanhangers van Morsi. Zij stonden te juichen omdat Morsi verdreven was maar werden opgejaagd en van het dak gegooid door anhangers van Morsi.

    Like

  2. Waar zijn de ‘we are very worried’ reacties van Mrs. Ashton & Mr. Moon? Degenen die altijd als éérste hun ‘geschokte reacties met ons delen wanneer een Israeli alleen maar per ongeluk een Palestijn een (verdiende) klap verkoopt.

    Waar zijn de protesten van de UN, Pax Christi, de HRW, Amnestie, onze linkse Media en al de rest van de Internationale hypocratie……………, aan het strand, want het is mooi weer en Israel kan niet aan de schandpaal worden genageld en dus………….who cares?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.