Egypte grendelt Gazastrook opnieuw hermetisch af na reeks aanslagen in de Sinaï

rafah2Egypte sluit grenspost in Rafah naar de Gazastrook en dat is niét de schuld van Israël

In de vroege ochtend van heden vrijdag 5 juli, hebben naar verluidt islamistische militanten een aanval uitgevoerd op de Egyptische veiligheidskrachten in het noorden van het Sinaïgebied waarbij zeker één Eyptische soldaat werd gedood. Tijdens een raketaanslag op een politiestation in de grensstad Rafah, werd een soldaat gedood en twee anderen raakten gewond, berichtte Reuters dat militaire bronnen citeerde. Volgens getuigen die spraken met het AFP werd het gebouw dat werd aangevallen gebruikt als een militaire inlichtingen installatie.

In antwoord op die aanval heeft Egypte deze vrijdagochtend zijn grens met de Gazastrook gesloten, berichtte Al Jazeera. De Egyptische media identificeerde de op vrijdag gedode soldaat als de 22-jarige Yehia Mohammed Abu al-Magd. Tijdens een andere aanval, op de luchthaven van el-Arish, vuurden gewapende mannen een met propeller aangedreven granaat af en gooiden handgranaten naar een controlepost van de veiligheid. Geen gewonden noch schade werd gemeld.

Al-Jazeera berichtte dat gewapende mannen deze vrijdagochtend vijf militaire controleposten hadden aangevallen in el-Arish en in Sheik Zweid. De nieuwssite berichtte verder dat de veiligheidsdiensten gezegd hadden dat troepenversterkingen werden ontplooid in de omgeving van el-Arish. Het was niet helemaal duidelijk welke groepen verantwoordelijk zijn voor deze recente golf aanslagen jegens Egyptische militaire doelwitten.


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    – Egypt shuts crossing into Gaza after Sinai attacks overnight [lezen]
    – Egyptian military shuts Gaza crossing, places forces on high alert following Sinai attack [lezen]
  2. Israel Today Nederland: Islamisten vallen Egyptische soldaten aan bij de grens [lezen]

Een gedachte over “Egypte grendelt Gazastrook opnieuw hermetisch af na reeks aanslagen in de Sinaï

  1. Detail: RPG=rocket propelled grenade, de granaat wordt voortgestuwd door een raket. Je zou dat kunnen vertalen met raketgranaat of gewoon RPG-7.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.