Gematigde Abbas verleent terroristenleider de hoogste Palestijnse onderscheiding +video

President van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas heeft de hoogste onderscheiding, de “Star of Honor”, uitgereikt aan aarts-terrorist Nayef Hawatmeh. Dit is een voortzetting van het beleid door Abbas en de Palestijnse Autoriteit om terroristen te eren en te verheerlijken voor het vermoorden van Israëliërs zoals overvloedig wordt gedocumenteerd door Palestinian Media Watch.

Nayef Hawatmeh (°1938, Jordanië) is de leider van het marxistische Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP). De DFLP (een afscheuring van de PFLP) heeft talrijke dodelijke terreuraanslagen uitgevoerd, waaronder de moord op 22 schoolkinderen en 4 volwassenen in mei 1974 nadat zij eerst in gijzeling werden genomen in Ma’alot (gekend als de Ma’alot Massacre).

Nayef HawatmehVele andere terreuraanslagen zoals de moord in Avivim op 8 mei 1970 op 9 kinderen en 3 volwassen tijdens een aanslag op een schoolbus, de moord op 7 mensen tijdens een bomaanslag in Jeruzalem, de moord in november 1974 op 4 gegijzelden in een appartementsgebouw in Beit Shean (gekend als de Beit She’an Attack), die allen plaatsvonden in de jaren 1970. Bovendien heeft de DFLP deelgenomen en de verantwoordelijkheid opgeëist voor dozijnen andere terreuraanslagen, met inbegrip van een zelfmoordbomaanslag aan een bushalte op 25 december 2003 in Petah Tikva nabij Tel Aviv, waarbij 4 mensen werden gedood.

Abbas ondertekende persoonlijk de PA verklaring die Hawatmeh decoreerde met de “Star of Honor”, waarin Hawatmeh wordt geloofd voor “zijn inspanningen om de vlag van Palestina hoog te houden sinds het begin van de Palestijnse revolutie.” Hieronder volgt de afkondiging op de Palestijnse staatstelevisie (PA TV) gevolgd door de ceremonie waar Abbas de terroristenleider Hawatmeh de medaille de “Star of Honor” uitreikt (video bovenaan: uitzending op PA TV /Al Fatah van 28 mei 2013):

PA TV nieuwslezer: “President van de Staat Palestina Mahmoud Abbas decoreert de secretaris-generaal van het Democratisch Front [voor de Bevrijding van Palestina] Nayef Hawatmeh met de hoogste onderscheiding van de Star of Honor.”

PA officiële ambtenaar: “Ons door de autoriteit opgedragen en in het algemeen belang, hebben wij het volgende afgekondigd: ‘Broeder Nayef Hawatmeh werd gedecoreerd met de hoogste onderscheiding van de Star of Honor uit erkenning van zijn belangrijke nationale rol in dienst van de Palestijnse zaak en het Palestijnse volk, en uit erkenning voor zijn inspanningen om het Palestijnse vaandel hoog te houden sinds het begin van de Palestijnse revolutie, doorheen de verschillende stappen van de aan de gang zijnde strijd. [Getekend door] Mahmoud Abbas, President van de Staat van Palestina.'”

Met het verlenen door Abbas van de Star of Honor aan de terroristenleider Hawatmeh, aldus de moord op honderden verheerlijkend, verwerpt de PA de eisen van het Amerikaanse Congres om het verheerlijken van het terrorisme te veroordelen, evenals het uitbetalen door de Palestijnse Autoriteit van maandelijkse salarissen aan Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenissen, typeert dit vandaag één van de opmerkelijkste facetten van het beleid van de PA. De internationale gemeenschap heeft zijn contacten voorwaarden opgelegd met en het financieren van de Palestijnse Autoriteit met de eis dat het ophoudt met het aanmoedigen van de terreur.

In antwoord heeft de Palestijnse Autoriteit een succesvolle manier gevonden om zowel “het aanmoedigen van terreur te stoppen” voor de internationale gemeenschap terwijl het tegelijkertijd doorgaat met het bevorderen van terreur tegenover het eigen volk. Vandaag zal de Palestijnse Autoriteit hoogst zelden rechtstreeks oproepen om Israëliërs en Joden te vermoorden, waarmee de perceptie wordt gecreëerd dat voldaan wordt aan de technische vereisten zoals die door de wereldgemeenschap werden vooropgesteld. Echter, tezelfdertijd verheerlijkt de Palestijnse Autoriteit terroristen die reeds gemoord hebben en betaalt alle terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten een maandelijks salaris uit, waarbij een duidelijke boodschap wordt gezonden naar de Palestijnen om de terreur te steunen.

Dit beleid, geleid door PA-president Mahmoud Abbas, is de oplossing van de PA om door te gaan met het bevorderen van terreur, terwijl het simultaan de internationale financiering blijft opstrijken. Ironisch genoeg wordt het door het Westen gefinancierde algemeen budget van de Palestijnse Autoriteit de facto aangewend om de Palestijnse staatstelevisie (PA-TV) te betalen, officiële evenementen van de PA alsmede de lonen van de vele PA burgerambtenaren, die allen actief zijn in het implementeren van de verheerlijking van de terreur door de PA, en tevens de salarissen financieren van de terroristen zèlf die in de gevangenis zitten.

Wat rest is de absurde situatie hoe de Verenigde Staten, de 28 lidstaten van de Europese Unie en de overige Europese landen de feitelijke terreurondersteunende activiteiten financieren die ze tezelfdertijd veroordelen.

nayef-arafat4Amman, Jordanië, 1970, PLO leider Jasser Arafat houdt een persconferentie. Van links naar rechts: Kamal Nasir, Jasser Arafat en helemaal rechts Nayef Hawatmeh van de DFPL (PFLP), kort voor de PLO-leiding in september 1970 op bevel van koning Hoessein I zal verdreven worden uit Jordanië. Hieruit zal nadien de beruchte terreurgroep Zwarte September ontstaan, berucht geworden voor extreem bloedige terreuraanslagen zoals bv. de München Massacre tijdens de Olympische Spelen van 1972  [bron]


Bronnen:

 1. Palestinian Media Watch (PMW): Mahmoud Abbas honors terror leader with “Star of Honor” decoration; door Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik [lezen]

Gerelateerd:

 • Vrijgelaten Palestijn steekt zichzelf in brand: terroristenvergoeding van de PA kwam te laat [lezen]
 • Gaza: Luxe hotelkamers en 588.000 dollars voor vrijgelaten terroristen [lezen]
 • Palestijnse gevangenen vrijgelaten in ruil voor Gilad Shalit keren terug naar het terrorisme [lezen]
 • Noorse minister erkent: Palestijnse Autoriteit loog over donorgeld dat aan terroristen werd uitgekeerd [lezen]
 • Noorse televisie documentaire onthult haatcultuur in de Palestijnse Autoriteit +video [lezen]
 • Nieuws uit Absurdistan: Palestijnse terrorist klaagt over halvering van zijn maandsalaris +video [lezen]
 • Terrorist in gevangenis die rabbijn doodstak krijgt maandloon uitbetaald door de PA [lezen]
 • Nederland betaalt mee de lonen van Palestijnse terroristen [lezen]
 • PA besteedt 6% van jaarbegroting aan lonen voor Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenschap [lezen]
 • EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen [lezen]
 • Abbas misbruikt opnieuw buitenlands geld om vrijgelaten terroristen te bedruipen [lezen]
 • Het harde leven van moslim terroristen in Israëlische gevangenissen [lezen]
 • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]

2 gedachtes over “Gematigde Abbas verleent terroristenleider de hoogste Palestijnse onderscheiding +video

 1. Inderdaad. Zolang de Europeanen maar Israël blijven bestoken en de Palestijnen (bewust) blijven ontzien, hopen ze dat de olie blijft toestromen en de Jihadisten andere doelwitten zoeken.

  Want je gaat mij niet vertellen dat de EU-landen niét weten wat de PA in werkelijkheid met al hun donorgelden uitspoken, om nog niet te spreken over Hamas dat daarvan toch de helft opstrijkt. :/

  Like

 2. Als het Westen zo debiel is en hem met miljarden aan belasting gelden blijft verzorgen, zou Abbas wel gek zijn om niet op deze manier verder te gaan.

  Hij heeft allang uitgedokterd met wie hij te doen heeft. Met een (op enkele uitzondering na) groep van Europese, goedglovige angsthazen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.