Week van ‘Koop Israëlisch’ loopt nog van 1 tot 7 juli 2013 +video


Buy Israeli Goods Week 1st to 7th July 2013

Naar jaarlijkse gewoonte loopt andermaal de week om Israëlische producten te kopen. Wat mij betreft mag je gerust spreken van ‘Koop Israëlisch’ het hele jaar door. Boycot de Israëlboycotters!

Men-flafIk heb het geluk dat in mijn lokale supermarkt Delhaize op de Plantin & Moretuslei te Antwerpen een kosjere (Israëlische) afdeling bestaat (plaatje onderaan), waar ik als niet-Jood toch dingen kan aankopen waarmee ik mijn solidariteit met de Joodse staat kan betuigen, producten zoals bv. die van het merk Osem, Kedem en Tivall.

De sinaasappelcake van Osem bv. kan ik iedereen aanbevelen. Ook de aardappel pannekoekjes van het merk Carmel lust ik graag. En dan natuurlijk die grote overheerlijke dadels, en verse vijgen van Avniv, de beste van de wereld, hoewel de gekende Nazareth vijgen, de Early Figaro en Brazilia vijgen er ook best mogen wezen!

Voorts zijn er de klassieke producten van Garnier, Danone, Nestlé enz. die overal verkrijgbaar zijn. Om te weten wat specifiek Israëlische producten zijn is het makkelijkste even naar de gekende boycot-Israël sites te surfen (bv. hier). De antisemieten publiceren geregeld een hele lijst met verboden Joodse producten, waaruit je dan kan kiezen welke producten je zeker wèl moet kopen.

Eet smakelijk, deze week en alle andere weken van het jaar! Am Yisrael Chai! 🙂

delhaize