Antisemitische Belgische wafels worden ook in Israël slecht gesmaakt +video

Israeli suffers Antwerp abuse: former tennis player victim of anti-Semitic attack in Belgium

“A former Israeli tennis champion and her wife have been the victims of an anti-Semitic attack in their own home in a suburb of Antwerp. And the police have refused to accept a complaint against those who made the attack.”
[Vertaling: “Een voormalige Israëlische tenniskampioene en haar levenspartner zijn in hun eigen huis het slachtoffer geworden van een antisemitische aanslag in een randgemeente van Antwerpen. En de politie heeft geweigerd een klacht te aanvaarden tegen diegenen die de aanslag pleegden.”]


sverdloffHet getroffen koppel Cindy Meul en Ruth Sverdloff, een Israëlische oud-tenniskampioene


Bronnen:

 1. Ynet News: Ex-Israeli suffers anti-Semitic abuse in Belgium [lezen]
 2. The Jewish Press: Antwerp Police Laughed at Brutal Anti-Semitic Attack – The question is whether to charge the attackers of the Antwerp police. Anti-Semites attacked a woman and break her nose. As an ambulance took her to the hospital, police laughed with the attackers; door Tzvi Ben-Gedalyahu [lezen]
 3. Israellycool: Antisemitic Belgian Waffle; door Aussie Dave [lezen]
 4. Le Nouvelle Observateur:« On vient finir le travail des nazis » : le « J’accuse » d’un blogueur; door Pascal Riché [lezen]
 5. European Jewish Press (EJP): Belgium: Police near Antwerp ‘totally ignored’ grave anti-Semitic aggression; door Yossi Lempkowicz [lezen]
 6. Joods Actueel Blog: “Politie Aartselaar zwaar in de fout door antisemitische agressie te negeren” [lezen]
 7. Israel Today Nederland: Meer Europese Joden bedreigd; emigratie neemt toe; door Yossi Aloni [lezen]

Gerelateerd:

 • Belgische Syriëstrijders gaan zich te buiten aan wreedheden en oorlogsmisdaden [lezen]
 • Islamitisch antisemitisme in België – Manfred Gerstenfeld interviewt Mark Elchardus [lezen]
 • De Redactie.be: “De Jodenhaat is terug” – Hoofdredacteur van Joods Actueel Magazine, Michael Freilich ‘ontdekt’ antisemitisme in de EU; beter laat dan nooit: “Zaterdag 4 mei 2013. Onthou die datum. Dat is voor mij de dag dat het antisemitisme in Europa officieel terug is.” [lezen]
 • Eén kwart Brusselaars zijn moslims: antisemitisme rechtevenredig in opmars [lezen]
 • De Joden worden uit Brussel verdreven door Morten Messerschmidt [lezen]
 • O dierbaar België – O Heilig Land der Antisemieten – Onze ziel en ons hart zijn u gewijd! door Omri Ceren [lezen]
 • Helft van Brusselse moslimmigranten antisemitisch: Jodenhaat=Israëlhaat [lezen]
 • Toenemende radicalisering bij Belgisch-Marokkaanse moslims [lezen]

4 gedachtes over “Antisemitische Belgische wafels worden ook in Israël slecht gesmaakt +video

 1. Als de Joden vanwege de nazificering/islamisering opnieuw worden gedwongen te verhuizen, is er maar één land waar ze wel veilig zijn: Israel.

  Like

 2. Maar is er iets bekend over de herkomst? Zwarte neonazi Vlamen, jodenhatende Marokkanen of anders? In Nederland wordt i.h.a. de etnische herkomst in dit soort incidenten verzwegen in Sovjetstijl. Zie bijvoorbeeld de Antilliaanse dame die jaren terug een tasjes rovende Marokkaan overreed in Amsterdam

  Like

 3. Het laatste wat ik hierover heb gelezen dateert van gisteren, Belga nieuws:

  De Israëlische ambassade voor België en Luxemburg laat dinsdag weten dat ze “het volste vertrouwen” heeft in de wijze waarop de Belgische autoriteiten het onderzoek voeren naar een klacht over antisemitisch geweld in Aartselaar. De ambassade “is ervan overtuigd dat het onderzoek grondig zal worden gevoerd en dat de resultaten zullen bijdragen aan de handhaving van de fundamentele rechten van individuele vrijheid en gelijkheid”, luidt het in een persbericht.

  Twee vrouwen, een Israëlische en een Belgische, dienden een klacht in omdat ze naar eigen zeggen te maken kregen met antisemitische beledigingen van hun onderburen. De Joodse vrouw werd door hen zelfs in elkaar geslagen, luidt het. Het stel vindt ook dat de politie van de zone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) de zaak niet ernstig neemt. Die laatste houdt het op een geëscaleerde burenruzie, zonder xenofobe elementen. Er werd ook een onderzoek opgestart naar de manier waarop de politie de klacht behandelde.

  De Israëlische ambassade volgt het onderzoek van nabij op, zegt ze nog. “De ambassade stelt vast dat de Belgische autoriteiten veel middelen en inspanningen aanwenden zowel op federaal, regionaal als gemeentelijk vlak in de strijd tegen het antisemitisme dat spijtig genoeg de laatste jaren in meerdere Europese landen toeneemt. Over de bovengenoemde zaak werd een onderzoek naar zowel het voorval als naar het optreden van de lokale politie ingesteld, zowel door de federale als door de gemeentelijke overheden.

  Ik ben al blij dat de Israëlische Ambassade te Brussel blijkbaar eindelijk ‘ontdekt’ heeft dat “het antisemitisme spijtig genoeg de laatste jaren in meerdere Europese landen toeneemt,” net zoals Joods Actueel dat ook nog maar onlangs ‘ontdekte’: “Zaterdag 4 mei 2013. Onthou die datum. Dat is voor mij de dag dat het antisemitisme in Europa officieel terug is.”

  Toen ik 4 1/2 jaar geleden deze blog opstartte was precies het toenemend antisemitisme in Europa dat voor mij de aanleiding was om de handen uit de mouwen te steken op het Internet. Zie: “Over deze blog”: https://brabosh.com/over-deze-blog/

  Als we het nu nog eens kunnen worden wat de oorzaak is van die gestage toename van het antisemitisme in de EU-landen, kunnen we er misschien nog iets aan doen.

  Like

 4. Is er iets bekend over de drie tot vier daders? Nationaliteit e.d.?
  Is er al een vervolg op deze schokkende gebeurtenissen? Brab keep us informed!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.