Belgische Syriëstrijders gaan zich te buiten aan wreedheden en oorlogsmisdaden

rebellen2Afgeluisterde telefoongesprekken door de Belgische staatsveiligheid halen alle twijfels weg: de tientallen Belgische jihadisten die in Syrië actief zijn, maken zich op grote schaal schuldig aan oorlogsmisdaden.

De Belgische takfiri – extremistische moslims – mochten allen ‘iemand de keel oversnijden’. Eén van de vele onthoofdingen verricht door Belgische jihadisten werd met videobeelden op YouTube getoond. Een veertigtal Belgische jihadisten met als leider de 22-jarige Houssien Elouassaki uit Vilvoorde begaan de gruwelijkste oorlogsmisdaden, die men zich maar kan inbeelden.

De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) maakte duidelijk dat de voormalige gehandicaptenverzorger Houssien Elouassaki misbruik maakte van ‘goedgelovige jongeren’ om hen voor de jihad in Syrië te ronselen: “Ik ken meerdere vaders die hebben getracht om hun meegelokte zonen terug te halen. Maar het is nog niemand gelukt.”

De beelden van een oudere man, die met een bot mes werd onthoofd door Vlaams en Franssprekende Belgen van Arabische origine, vormen slechts het topje van de ijsberg. In de omgeving van de luxevilla in Aleppo, waar ze vertoeven, maakten Belgische rebellen zich schuldig aan de verkrachting en moord op dertig vrouwen. Onthoofding, verkrachting en moord zien deze takfiri niet als een misdaad indien het slachtoffer sjiiet, alawiet, christen of seculier is.

Inwoners van Aleppo vertelden onze Mediawerkgroep Syrië regelmatig over de beestigheden begaan door de Belgische takfiri, maar tot heden was er weinig animo in de massamedia om van deze gruweldaden ook verslag uit te brengen. Tot de publieke opinie zich ernstig vragen begon te stellen over de aanwezigheid van Belgische jihadisten in Syrië.

Nu de luchtbel van ‘vreedzame betogers’ totaal doorprikt is, konden onze journalisten niet anders dan te berichten over deze geplande zware oorlogsmisdaden: doden en verkrachten op basis van etnische en religieuze kenmerken zoals destijds in Rwanda. Honderden burgers en militairen werden reeds onthoofd in Syrië door groeperingen zoals de Belgische takfiri. Hoe lang gaan onze media hen nog aanzien als ‘helden’ en ‘vrijheidsstrijders’?

De romantisering van de strijd in Syrië wordt door rebellen keer na keer in de verf gezet: “Er zijn hier mooie huizen, er is een zwemplaats, eten, drinken, alles wat je wil. En als er een bom op je hoofd valt, sterf je tenminste als een martelaar. Wat kan beter zijn dan dat?” Desnoods gaan de takfiri zelf ‘een knopke doen’ of een zelfmoordaanslag plegen als ze daardoor martelaar worden blijkt uit de afgeluisterde telefoongesprekken.

Een ‘knopke doen’ zien deze Belgische jihadisten eveneens als een ‘heldendaad’, ook al kwamen hierdoor al duizenden burgers om het leven. De volledig gehersenspoelde jihadisten staat niet alleen totaal los van de waarden van onze westerse samenleving, ze hebben ook niets gemeenschappelijk met de gewoonten en het samenlevingsmodel dat Syrië kende. Een Syrië met een verdraagzame islam en het vreedzaam samenleven van Syriërs met elk zijn eigen godsdienst en etnische achtergrond. Waarden van een seculiere staat die door de invoering van onthoofdingen, executies, moordpartijen en sharia-rechtbanken door rebellen en terroristen volledig op de helling worden gezet.

Voor de publieke opinie is het duidelijk: het gaat niet op ‘vrijheidsstrijders’ of ‘helden’, maar om geweteloze takfiri, die hun eigen extremistische ideeën met geweld en terreur opleggen aan een gematigd volk. De tegenstand tegen deze extremisten onder het Syrische volk is dan ook niet verwonderlijk. Rebellenleider Houssien Elouassaki zei tegen zijn broer in België aan de telefoon: “Ach, een kalasjnikov of een mes, wat maakt het uit. Dat zijn sjiieten en alawieten, die moeten dood.”

Er is geen enkele politicus in België of Nederland die vandaag de oorlogsmisdaden, op grote schaal begaan door westerse jihadisten, nog kan minimaliseren als ‘een strijd voor vrijheid en democratie’. Politici die dat nog wel beweren moet duidelijk worden gemaakt dat ze wereldvreemd zijn en andere belangen hebben dan deze van hun kiezers en de veiligheid en waarden in onze westerse samenleving.

In Syrië zouden ook negen minderjarige Nederlanders zitten die deelnemen aan de strijd tegen president Assad.


Bronnen:

  1. Mediawerkgroep Syrië: Oorlogsmisdaden op grote schaal door Belgische jihadisten [lezen]

Een gedachte over “Belgische Syriëstrijders gaan zich te buiten aan wreedheden en oorlogsmisdaden

  1. Het zou fijn zijn als elk land in de EU deze gasten maar het paspoort afneemt en ze alleen al vanwege vechten in een andere land (misschien wel met behoud van uitkering) buiten de poorten houdt.Ze zijn in omdat ze zogenaamd gevaar liepen in eigen land en nu zoeken ze het op.Dat deden ze trouwens ook al voor een maandenlange vakantie(.Datzelfde geldt voor Somaliërs enz.) onze regeringen gedragen zich als achterlijke Henkie, spelen Sinterklaas van ons geld waarvoor wij dan moeten werken.Het wordt tijd dat iedereen wakker wordt en de moordenaars buiten de grens blijven.In de paspoorten is immers te zien waar iedereen was?Het is niet zo moeilijk om te achterhalen of er toestemming verleend was voor “vakantie”. Iemand die zijn baan verliest moet zich beschikbaar houden voor de arbeidsmarkt en mag niet weg, bij overtreding gaat de uitkering op slot, hoe zit dat dan met deze schoften?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.