Duizenden Joden manifesteren vandaag in Brussel tegen Israël en tegen verplichte legerdienst

Antwerpen, donderdag 10 mei 2012. Op de speelplaats van de Satmar Cheider school te Antwerpen wordt door Joden publiek een Israëlische vlag verbrand [bron]

Terwijl de helft tot tweederde van de niet-Joodse Europeanen in de waan verkeert dat “Joden meer loyaal staan tegenover Israël dan aan hun eigen land,” ligt het tegenovergestelde een heel pak dichter bij de waarheid. De enige keer dat ik persoonlijk in Antwerpen een Jood met een Israëlische vlag heb zien zwaaien, was om ze publiekelijk in brand te steken op het speelplein van een Joodse school (plaatjes hierboven).

Een bericht op de blog van Joods Actueel Magazine van heden:

“Maandag (1 juli’13) worden in Brussel zo’n 1500 ultraorthodoxe demonstranten verwacht die voor de EU-gebouwen aan het Schumannplein zullen protesteren tegen nieuwe Israëlische maatregelen om de legerdienst ook voor hun gemeenschap in Israël te verplichten. [..] Het zijn vooral (maar niet alleen) de aanhangers van de antizionistische Satmarbeweging die achter de manifestatie staan waar joden uit Londen, Manchester, Antwerpen en Wenen aan zullen deelnemen.”

Iedereen die het nieuws en de commentaren volgt over het Arabisch-Israëlische conflict, weet dat Joden die hun stem verheffen tegen Israël – vaak schreeuwerig en weinig nauwkeurig – stilaan gemeengoed zijn geworden. Zij worden verwelkomd in de opinierubrieken van de meest invloedrijke kranten in Amerika en Europa, op de pagina’s van prestigieuze tijdschriften en kranten en zijn graag geziene gasten op de vele radio- en TV-zenders.

Een typische 'As-a-Jew'
Een typische ‘As-a-Jew’

Vooral de betweterigheid die van sommige Joden afdruipt, de gekende “Ik-als-Jood weet het altijd beter dan jij…” als het over Israël gaat (de zogeheten As-a-Jew ‘s) en dat meestal zonder de minste notie over de huidige stand van zaken omtrent het conflict in het Midden-Oosten, is een ware beproeving voor niet-Joden.

Niemand die het recht van deze Joden om kritiek te leveren op de Joodse staat in twijfelt trekt, net zoals anderen het recht hebben om hen op hun beweringen te toetsen, op onderzoek te gaan naar hun achterliggende beweegredenen en hen te confronteren met de gevolgen van hun soms erg uitgebreide en gepubliceerde aanvallen.

Echter, een bijkomend facet is het volgende. Zoals ik hier al tientallen keren heb aangetoond, spruit Israëlhaat voort uit antisemitisme, oude Jodenhaat. De kwestie is dat Israëlhaters lokale Joden aanvallen omdat volgens hun vooroordeel (of verkeerde informatie) dat alle “Joden loyaler zouden zijn tegenover Israël dan tegenover hun eigen land.” Dat dit helemaal niet klopt, komt niet eens in hen op.

Ofwel weten ze dat dit een vooroordeel is en zetten ze toch door waarmee ze bevestigen dat ze inderdaad ordinaire antisemieten zijn en Israël enkel een zoveelste Joods doelwit is; ofwel weten ze het niet en vinden ze dat ze hun obsessie jegens Israël hier ten velde moeten uitvechten, ook omdat de Joden in de Diaspora natuurlijk veel kwetsbaarder zijn dan in hun eigen staat Israël.

Op 16 mei 2013 demonstreerden duizenden ultra-orthodoxe Joden in Israël tegen de militaire dienstplicht voor religieuze Joden. Op het plaatje bekogelen orthodoxe Joden andere minder-orthodoxe Joden met keien en stenen wegens “niet-Joods genoeg”. Wat mij betreft: als ze met stenen kunnen gooien kunnen ze ook handgranaten werpen naar hun islamistische vijanden die hen, hun families, hun eigendommen, hun synagoges en hun land willen vernietigen…

Waarover het gaat? Verplichte legerdienst voor elke Jood die in Israël woont.

Normaal wordt 3 jaar dienstplicht verwacht voor mannen en 2 jaar voor vrouwen. Het ontduiken van de militaire dienstplicht van ultra-religieuzen is bij veel andere Israëlische Joden al jaren een doorn in het oog en hun argumenten wordt veelal misprijzend en als lachwekkend afgedaan. Zo bijvoorbeeld argumenteren vele ultra-religieuzen dat bidden voor Israël een betere bescherming biedt tegen ratelende kalashnikovs, veel efficiënter is tegen duizenden bommen, raketten en mortiergranaten, eerder dan de wapens op te nemen om de Joodse staat te beschermen tegen zijn vijanden.

Anderen, veelal leden van Satmar, Neturei Karta en randorganisaties, erkennen niet eens het bestaansrecht van Israël en zeggen dat het ‘illegale’ Israël gedoemd is om van de kaart te verdwijnen en pas kan gesticht worden vanaf het ogenblik dat de Messias in het Heilig Land is verschenen. Weer anderen voelen zich ‘heiliger dan de Paus in Rome‘, meer verheven en dichter bij G’d staan vergeleken met andere Joden, omdat ze meer zouden bidden en de Torah studeren, wat hen automatisch het recht zou geven op vrijstelling van de dienstplicht en/of beschouwen het als een morele en religieuze plicht van de staat Israël om hen die gunst te verlenen.

Echter, duizenden andere religieuze Joden nemen wèl dienst in het leger in eenheden die speciaal aangepast zijn aan hun religieuze behoeften, geboden en verboden. Zo te zien is het debat daaromtrent nog lang niet uit gestreden, zoveel is wel zeker.

Gaza, 16 juli 2009. Neturei Kartaleden – mèt Arafatsjaaltje! – in het hol van de leeuw. Hier op bezoek in de Gazastrook. Terroristenleider Ismail Haniyeh, premier van Hamas, krijgt van de ‘Verloren Zonen van Israël’ een kaart van ‘Palestina’ als geschenk. Wie Israël op die kaart zoekt komt bedrogen uit; de Jodenstaat van Theodore Herzl, Ze’ev Jabotinsky, Chaim Weizmann en David Ben Goerion werd hier reeds verdronken in de Middellandse Zee. Op het plaatje kan je goed merken hoe Haniyeh zijn best doet om niet in proesten uit te barsten. De premier deed het bijna letterlijk in zijn broek!

En kijk eens aan wat voor geschenk ze zélf van premier Haniyeh hebben gekregen: een miniatuur van de Rotskoepel die op de Tempelberg van Jeruzalem staat! Een mooie herinnering die beslist een ereplaats verdient in de synagoge van Neturei Karta. Naar het schijnt en van horen zeggen heeft het een bijna een volle week geduurd vooraleer de premier van Hamas was bijgekomen van een onbedaarlijke lachbui. Ook de hele wereld schaterde het uit om de stunt van deze onverbeterlijke onnozelaars. Ah ja, gekken vindt je overal en ook het Joodse volk vormt daar geen uitzondering op. [bron]

6 gedachtes over “Duizenden Joden manifesteren vandaag in Brussel tegen Israël en tegen verplichte legerdienst

 1. Militaire dienstplicht willen ontlopen is een algemeen verschijnsel over de hele wereld onder alle bevolkingsgroepen in landen waar die plicht bestaat. Dat is van dezelfde aard als de lust om belastingen te ontduiken en corruptie onder politici, een andere internationale ziekte. Dat is niks nieuws.

  De geschiktheid tot die militaire dienst wordt per land afzonderlijk bepaald, meestal volgend op fysieke en mentale proeven.

  Het gebrek aan patriottisme, verantwoordelijkheidszin en solidariteit jegens de samenleving in zijn geheel is eveneens een veel voorkomend verschijnsel. Wie dat niet kan, of niet wil, opbrengen moet dan maar een handje geholpen worden, in het belang en ter verdediging van het volk en land.

  Ter herinnering:

  Als alle Israëlieten in het Midden-Oosten hun wapens zouden neerleggen wordt Israël morgen van de kaart geveegd.

  Als alle Arabieren in het Midden-Oosten hun wapens zouden neerleggen is het morgen vrede!

  Indien alle Arabieren en moslims morgen mochten besluiten om net als die ultra-orthodoxe Joden ipv wapens en raketten af te vuren om hun doel te bereiken, om voortaan enkel maar te bidden voor de vernietiging van de Joden en van Israël, zal ik de eerste zijn om dat aan te moedigen. “Baat het niet dan schaadt het niet.” 😉

  Like

 2. Stelletje sukkels. Ik denk niet dat ze van veel waarde zullen zijn als soldaat. Maximum kunnen ze als ”afleiding worden gebruikt.

  Nu even serieus. Deze mensen kunnen 1001 dingen doen, behalve actief meevechten. De IDF heeft echt geen behoefte aan dit stelletje malloten op de 1e linie.

  Like

 3. “Bovendien, Joden in de Diaspora die betogen tegen Israël en het land of zijn beleid willen bekritiseren, moeten dat ginder doen of anders zwijgen”

  Wat is dat nou voor een onzin. Hier in NL demostreren de Turken ook tegen Erdogan. Waarom zouden Joden in NL of BE niet mogen demonstreren over iets wat in IL gebeurt? Ook al vind ik het niet kies hoe ze het doen en maar de vraag is of en wat ze hier mee willen bereiken en of het zo slim is om zichzelf in de picture te zetten op die manier.Tov die paar demonstranten is een minstens 10x zo grote groep die vind dat je er niet mee moet bemoeien.

  Daarnaast is een onderdeel van de vervangende dienstpicht of de uitzondering daarop leren in een jeshiva. Het probleem daarbij is dat er ook heel veel bij zitten die daar voor ‘kiezen’ om de boel te ontlopen.
  Verder was er in Israel een paar jaar geleden een ‘probleem’: er kwamen steeds meer religieuze officeren en ze liepen tegen de magische grens van 50% van de officeren die vroom zijn.

  Vervangende dienstplicht is niet perse een ‘luxe’: een groot leger heeft en nog grotere backbone nodig van ‘burgers’ die de boel ondersteunt. En hoe je het went of keert: niet iedereen is mentaal, lichamelijk etc geschikt om onderdeel te zijn van de standing army of al helemaal niet van de special forces.

  Verder heb ik geen inzage in hoeveel van de haredische populatie het leger niet in wil in verhouding tot de rest. En dan wil ik de Isr. Arabieren nog niet eens noemen.

  Like

 4. Dienstweigeraars krijgen in veel landen in oorlogstijd de kogel, waaronder in de Lage Landen omdat daar de doodstraf in oorlogstijd voor militairen niet is afgeschaft. Dan komen ze in Israel wel heel goed weg.

  Like

 5. Toen ik begin jaren ’70 mijn verplichte legerdienst vervulde in België, kon je vooraf ook kiezen voor gewetensbezwaarde of religieuze bezwaren (bv. Jehova’s Getuigen) en anders ook voor ongewapende dienst bv. als magazijnier, verpleger, ambulancier enz. Let wel: België in vredestijd dat de laatste raket op eigen grondgebied heeft zien vallen op 30 maart 1945.

  De militaire dienstplicht werd dan ook in 1995 afgeschaft en het leger sindsdien afgebouwd tot ca 33.000 beroepssoldaten. Een echt luxeleger, vergeleken met het IDF

  Israël kent geen vredestijd, en verkeert in permanente staat van oorlog met de omringende landen. Tot op vandaag worden er raketten, mortiergranaten e.a. explosief tuig afgevuurd, aanslagen enz. gepleegd. Permanent wordt oorlogstaal jegens Israël gebezigd, door presidenten, ministers, partijleiders, commandanten, legerofficieren, geestelijke leiders, imam ’s enz. in de omringende landen. Er is maar een volk nodig of het is weer oorlog (tegen Israël).

  Ik ben ervan overtuigd dat toen ik in de jaren 70 mijn legerdienst in deze (Israëlische) omstandigheden zou hebben vervuld, het eerste wat toen zou afgeschaft zijn het wel het statuut van gewetensbezwaarde zou zijn geweest.

  Wie zich in Israël wil drukken voor dienst bij het IDF om eender welke reden kan vervangende burgerdienst aanvragen. Als dat geen luxe is in een land in oorlogstijd!

  Bovendien, Joden in de Diaspora die betogen tegen Israël en het land of zijn beleid willen bekritiseren, moeten dat ginder doen of anders zwijgen. Elk verkeerd woord over Israël, in het bijzonder als het door een Jood wordt gezegd, wordt door de vijanden van Israël opgepikt en duizend keer gebruikt en weer opgerakeld, om hun oorlogsretoriek jegens de Joodse staat meer fundament en waarachtigheid mee te geven, want “als een Jood het zegt zal’t wel waar zijn…” Onzin natuurlijk.

  Like

 6. ik zeg het toch maar weer. Het zijn niet ‘alleen’ een gedeelte van de haredim die de dienstplicht ontduiken maar ook een hoop van de zogn ‘Noord-Tel Aviv’ anti zionistische jeugd. Dat is in aantal een stuk groter dan de haredim.
  Verder is er binnen de Neturei Karta een kleine groep die naar Iran etc afreist en die worden in de nek aangekeken wordt door de rest. Zie oa (het drama met) de kindjes Friedman(?) die niet toegelaten worden op scholen in Antwerpen vanwege de betrokkenheid van deze meneer die naar oa Iran is afgereist.

  Ook de haredische groep (op beter groepen) zijn behoorlijk divers en het is onzin om die allemaal op 1 hoop te gooien.

  Daar bij zeggende dat de verantwoordelijkheid is van het GEHELE Joodse volk om zowel om de lichamelijke als spritiuele zaken op orde te hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.