Europese Joden steeds meer onder vuur; emigratie neemt rechtevenredig toe [Yossi Aloni]

antisemitisme-EUorpa2Aantal antisemitische incidenten in Europese landen nam in 2013 gevoelig toe [bron]

Een van elke vier Europese Joden (26 procent) heeft in de afgelopen twaalf maanden een of meer keer antisemitische pesterijen ondervonden, en een van de drie (34 procent) was in de afgelopen vijf jaar het doelwit.

Vijf procent van de slachtoffers meldde het vernielen van hun eigendommen omdat ze Joods zijn, en zeven procent ondervond lichamelijk letsel of werd met lichamelijk letsel bedreigd.

Van de Joden in Frankrijk, België en Hongarije zei 40 tot 50 procent, dat ze overwegen te emigreren omdat ze zich onveilig voelen

Dit waren de resultaten van een recent onderzoek uitgevoerd onder Joden in negen Europese landen door het European Union Agency for Fundamental Rights (FRA, Bureau voor Grondrechten). Deze cijfers zijn ook opgenomen in een jaarlijks onderzoeksrapport van het Jewish People Policy Institute aan de Israëlische Knesset.

antisemitism_01In het rapport wordt geconcludeerd, dat de Joden in Europa veel pessimistischer zijn over de toekomst dan ze willen toegeven, en dat de Joden op het hele continent zich bedreigd voelen. Volgens het rapport zou het Joodse leven in Europa zijn weer op een keerpunt staan.

Onlangs hebben 200 tot 300 Joodse gezinnen Frankrijk verlaten voor Montreal, Canada, en nog 120 gezinnen zijn naar Londen verhuisd. New York City telt nu twee grote Franse Joodse gemeenschappen, en meer dan 50.000 Franse Joden zijn sinds 1990 in Israël aangekomen.

In de afgelopen paar jaar waren er diverse pogingen om het Joodse leven in Europa verder te beperken – bijvoorbeeld door een verbod op besnijdenis, ritueel slachten van dieren en Joodse begrafenisrituelen – en die beloven niet veel goeds.

Ook de Israëlische regering verwacht niet dat de situatie beslist zal verbeteren. Daarom adviseert de Knesset om de binnenkomst van bedreigde Europese Joden gemakkelijker te maken door belemmeringen weg te nemen op het gebied van werkgelegenheid en sociale integratie, en door het absorptieproces van Joodse immigranten in het Israëlische leger te verbeteren.

door Yossi Aloni

——–
Hieronder twee stats omtrent typische vooroordelen over Joden in de EU-landen
[ADL studie van 2012]

adl-study01
adl-study2


Bronnen:

 1. Israel Today Nederland: Meer Europese Joden bedreigd; emigratie neemt toe; door Yossi Aloni [lezen]
 2. FRA:
  – FRA to present its survey of Jewish people’s experiences and perceptions of hate crime, discrimination and antisemitism [lezen]
  – Antisemitism: Summary overview of the situation in the European Union 2001-2011 [lezen]
 3. JPPI: European Jewry signals abd noise – Is there a point of negative inflection? [lezen]
 4. European Jewish Press (EJP): Belgium: Police near Antwerp ‘totally ignored’ grave anti-Semitic aggression; door Yossi Lempkowicz [lezen]
 5. De Redactie.be: “De Jodenhaat is terug” – Hoofdredacteur van Joods Actueel Magazine, Michael Freilich ‘ontdekt’ antisemitisme in de EU; beter laat dan nooit: “Zaterdag 4 mei 2013. Onthou die datum. Dat is voor mij de dag dat het antisemitisme in Europa officieel terug is.” [lezen]

Een gedachte over “Europese Joden steeds meer onder vuur; emigratie neemt rechtevenredig toe [Yossi Aloni]

 1. Ja het begint altijd met ”de Joden”, maar het eindigt nooit met hen!

  Europa heeft 6 miljoen vreedzame Joden vermoord en er het 10-voudige aan intolerante en vaak fanatieke Moslims voor terug gekregen. (tot nu). Een mooiere revanche is er niet!

  6 miljoen vermoorde Joden door de Duitsers & hun handlangers, honderd duizenden Joden vermoord in de Spaanse inquisitie & oost-Europese progroms en toch haten de Joden hun moordenaars niet zoals de gemiddelde Europeaan de vreedzame jood altijd heeft gehaat, gedemoniseerd & vermoord.

  Dit zegt toch écht meer over de zogenaamd ‘beschaafde Europeanen dan over de Joden.

  Gelukkig is er nu een bruisende, bloeiende Joodse staat, waar Joden in meerderheid & vrijheid leven. Als de immer hatende Europeaanse anti semiet daar een probleem mee heeft, dan zij het maar zo. De wereld is groter dan het zure, racistische Europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.