In controversiële film World War Z houdt Israëlische Veiligheidsmuur alle zombies tegen

world-war-z-2

De muur die in de zombiefilm ‘World War Z‘ Israël beschermt tegen de zombies is veel dikker en hoger dan de werkelijke Veiligheidsmuur.

Veel Israëlhaters hebben boos gereageerd op de nieuwe film ‘World War Z‘ van Marc Forster met en mede-geproduceerd door Hollywoodster Brad Pitt, waarin de wereld te maken krijgt met een zombie-apocalyps. Bekijk hier de officiële filmtrailer. De reden van hun woede: in de film is Israël één van de weinige landen die niet onmiddellijk ten ondergaan door de vloedgolf mensenvretende ondoden.

Brad Pitt speelt VN-afgevaardigde Gerry Lane, die zich aansluit bij de laatst overgebleven levende mensen die vechten tegen de Palestijnse terroristen zombies, die het grootste deel van de wereldbevolking hebben gedood.

Pro-Palestijnse zombies toeschouwers ergerden zich aan het feit dat er in de film een aantal Israëlische acteurs optreden zoals Noa Bodner (als IDF soldaat), Gil Cohen-Alloro (als IDF generaal), Daniella Kertesz (als IDF officier), Ludi Boeken (als Jurgen Warmbrunn) en nog een hele rist Israëlische acteurs en actrices die de rollen van zangers en vluchtelingen e.a. in het Israëlische kamp vertolken.

war-ZZe bleken vooral boos omwille van een scène waarin een hele horde Palestijnse terroristen zombies wordt tegengehouden door een enorme muur om Israël. Volgens hen rechtvaardigt de film hiermee de veiligheidsbarrière die in delen van Judea en Samaria werd gebouwd.

‘In World War Z houdt Israëls “Apartheidsmuur” schijnbaar een massale horde zombies tegen… niet cool,’ reageerde een boze zombie twitteraar. Anderen zagen dit toch anders. Israëls ‘muur’, die overigens voor meer dan 90% uit gewoon hekwerk bestaat, werd gebouwd om de golf Palestijnse terreuraanslagen op Joodse en Israëlische burgers te stoppen. Sinds de bouw van dit hek daalde het aantal aanslagen met 98%. Bovendien schuilen in de film ook Palestijnse moslims achter de muur.

Verder is het kleine deel van de huidige barrière dat uit beton bestaat, veel korter, lager en zwakker dan de muur in de film, waardoor het in het uiterst onwaarschijnlijke geval van een échte zombie-apocalyps nauwelijks een obstakel zou zijn voor de supersnelle lijkenvreters uit World War Z.

'Nu willen de Israëli 's ons niet meer binnenlaten zodat we eerlijk voor ons dagelijks brood kunnen werken!'Intussen staan op de West Bank de zombies Palestijnen aan de klaagmuur van de Verenigde Naties: “De Israëliërs willen ons niet meer binnenlaten. Hoe kunnen wij nu nog ons  dagelijks brood verdienen?!”


Bronnen:

  1. Xander Nieuws: Woede om ‘pro-Israël’ zombie-apocalyps film ‘World War Z’; door Xander [lezen]
  2. Arutz-7: Outrage over ‘Pro-Israel’ Zombie Apocalypse Film – Many critics of Israel are disappointed by ‘World War Z’ as it shows the IDF fighting off zombie hordes; door Maayana Miskin [lezen]
  3. Israel Hayom: IDF to fight zombie invasion in Hollywood’s ‘World War Z’ [lezen]
  4. The Washington Post: Israeli wall in Brad Pitt’s ‘World War Z’ sparks questions [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.