Schaam je Duitsland voor de boycot van Joden [Michael Freund]

boycott3De maskers vallen af…. 😦

“Als het enige land, dat u wilt uitzonderen, Israël is, dan is dat antisemitisme.”
Abraham Foxman (ADL) over de Israëlboycot

In een stap terug naar een duister verleden heeft de Duitse regering onlangs besloten om een initiatief te ondersteunen dat zaken van Joden uitzondert om deze schade toe te voegen. Net zoals nog 13 andere lidstaten van de EU heeft Berlijn erin toegestemd inspanningen te ondersteunen die voorzien in de specifieke etikettering van producten van ondernemingen uit Judea en Samaria die zich in joodse handen bevinden.

Het doel is uiteraard het schaden van joodse zakenmensen en ondernemers als een instrument om de bouw van “nederzettingen” te ondermijnen. Onnodig hier aan toe te voegen dat producten die door Palestijnse ondernemingen in de desbetreffende gebieden worden geproduceerd niet op dezelfde manier geëtiketteerd worden.

Dat is een ongehoorde schande, die zowel moreel verwerpelijk als historisch niet verdedigbaar is; en de regering van Angela Merkel zou zich moeten schamen deel te nemen aan zulke discriminerende methodes. Hoe men ook over het vredesproces en een twee-staten-oplossing mag denken, het zou toch duidelijk moeten zijn dat een economisch ongelijke behandeling alleen maar omdat de persoon die een fabriek bezit een opvolger is van Mozes en niet van Mohammed een daad van puur fanatisme vormt.

En gezien in het licht van de eigen onaangename voorgeschiedenis in de 20e eeuw hebben Duitsland en zijn leiding een bijzondere verantwoordelijkheid om bij uitstek uiterst bedachtzaam om te gaan met zulke aangelegenheden, vooral als deze ook nog te maken hebben met Joden. Want per slot van rekening was het in april 1933 80 jaar geleden toen de nazi´s in heel Duitsland een aanval uitvoerden op winkels en bedrijven in joods bezit, toen ze, om ze herkenbaar te maken, gele en zwarte Davidssterren op de gevels schilderden van deze winkels en bedrijven en de Duitse bevolking ervan wilden afhouden om ze te ondersteunen.

kauft02Dit werd uitgevoerd onder het motto “Kauft nicht bei Juden!” (Koop niet bij Joden! – plaatje rechts.) Daarom is het schrikbarend en doet het je huiveren wanneer een Duitse regering nu verkondigt: ”Koop niet bij Joden!”, zelfs wanneer het voorstel zich beperkt tot de Joden in Judea en Samaria (opm. vert.: de zogenaamde “West Bank”).

Niemand beweert dat Berlijn een tweede Holocaust plant, maar de ontstellende historische ironie valt niet over het hoofd te zien.

Hoeveel berouw de Duitsers vanwege hun geschiedenis in de oorlogstijd ook gehad mogen hebben, ze zien er nog steeds niets verkeerds in om de Joden een speciale behandeling te doen toekomen.

Dit wordt vooral bijzonder absurd door het feit, dat diegenen aan wie de meeste schade wordt toegebracht in werkelijkheid de Palestijnen zijn.

Statistieken, die in Israël werden opgesteld door de coördinator voor regeringsactiviteiten in Judea en Samaria, stelden vast dat er in 2012 meer dan 23.000 vergunningen aan Palestijnen werden verleend om in joodse dorpen in Judea en Samaria te werken. Veel Palestijnse Arabieren werken voor Israëlische firma´s, die zich in een van de ongeveer 20 industriële zones in het hele gebied bevinden.

En zoals onlangs werd vastgesteld in een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft de helft van deze Palestijnse Arabieren een leeftijd tussen 18 en 29 jaar, wat betekent dat de joodse gemeenschappen een belangrijke bron van werk en inkomsten voor de jonge Palestijnen zijn die de arbeidsmarkt opgaan.

Bovendien is hun gemiddelde dagloon ongeveer 88,3% hoger dan het loon van de Palestijnen die in de Palestijns gecontroleerde gebieden werken. En hun jaarinkomen bedraagt volgens het rapport van het ministerie ongeveer 1 miljard Israëlische Sjekel, of meer dan een vierde miljard dollar.

Dat betekent, dat de inspanningen van Duitsland en andere landen om de firma´s in Judea en Samaria in joods bezit niet legitiem te verklaren ertoe leidt dat aan de Palestijnse economie veel grotere en pijnlijker schade zal worden toegebracht dan aan de Israëlische economie.

Wie schaden de Duitsers in dit geval echt? De huichelarij van de campagne tot etikettering, die gericht is tegen Judea en Samaria, is des te duidelijker als je bedenkt dat er niet wordt overwogen om zulke campagnes te voeren tegen producten uit Tibet, Russische producten uit Tsjetsjenië of Spaanse producten uit Catalonië. Alleen als het om de joodse staat gaat, staan de Europese “liberalen” erop een streep in het zand te trekken.

Dat is niet alleen maar huichelarij, dat is pure haat.

Zoals Abraham Foxman van de Anti-Defamation League al zei:

“Als het enige land, dat u wilt uitzonderen, Israël is, dan is dat antisemitisme.”

Dat is het zeker.

door Michael Freund


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post: Shame on Germany for boycotting Jews; door Michael Freund [lezen]
 2. ARO1 – Israel, the Middle East & the rest of the world: Schaeme dich Deutschland fuer den Boykott von Juden; door Michael Freund [lezen]
  – vertaald door Renate voor E.J. Bron als: Schaam je Duitsland voor de boycot van Joden [lezen]

Gerelateerd:

 • Etikettering van Israëlische producten rampzalig voor tienduizenden Palestijnen [lezen]
 • Hoe culturele Israëlboycotters zich geleidelijk ontpoppen tot verknipte antisemieten [lezen]
 • Welles-nietes binnen de EU omtrent etikettering van Israëlische producten uit betwiste gebieden [lezen]
 • Argumenten tegen etikettering van Israëlische producten uit de West Bank door Missing Peace [lezen]
 • Boycotactie van Israëlische producten door Europese Unie gebaseerd op verkeerde informatie [lezen]
 • EU werkt richtlijnen uit om bepaalde Israëlische producten te bannen van de Europese markt [lezen]
 • 22 diplomaten eisen van EU dat het Israël met boycot dwingt tot bouwstop in Jeruzalem [lezen]
 • Nederlandse regering: sinaasappels verbouwen is erger dan moord door Likoed.nl [lezen]
 • Nederland gaat voortaan Joodse producten boycotten afkomstig uit Jeruzalem en de Westbank [lezen]
 • Nederlandse boycot van Israël in 2012 door pro-Palestijnse partijen en organisaties volledig mislukt [lezen]
 • Ook België gaat voortaan Joodse producten boycotten afkomstig uit ‘betwiste’ gebieden [lezen]
 • In navolging van Z-Afrika overweegt Europese Unie eveneens boycot van Israëlische producten [lezen]
 • Eerste slachtoffers van Zuid-Afrikaanse Israëlboycot zijn de Palestijnse arbeiders op de West Bank [lezen]
 • Het échte doel van ‘boycot Israël’: de Jodenstaat moet weg van de wereldkaart door Joël Rubinfeld [lezen]

Een gedachte over “Schaam je Duitsland voor de boycot van Joden [Michael Freund]

 1. Het omgekeerde kan ook werken. Het boycotten van Duitse en Nederlandse producten door Israel….

  Like

Reacties zijn gesloten.