Gaza Unplugged afl.121: Chinese luxewagens erg populair in het ‘open concentratiekamp’

cars13aZicht op een straat in het “open concentratiekamp” van Gaza, op de voorgrond een gloednieuwe Chinese auto. Wie zich de beelden herinnert van de èchte concentratiekampen in het Oosten (Auschwitz, Treblinka, Sobibor, Majdanek enz.) of de Poolse getto’s van bv. Lodz en Warschau tijdens WOII, zal natuurlijk nooit Gaza daarmee durven vergelijken want dan lijkt het dagelijks leven in de Strook wel een echt vakantiedorp. Helaas verliezen velen elk goed fatsoen en historisch besef als het over Joden gaat.

Het “grootste concentratiekamp van de wereld” heeft weer te kampen met een nieuw probleem: Goedkope Chinese auto’s die vanuit Egypte naar de Gazastrook worden gesmokkeld. Het Palestijnse Persagentschap bericht dat spotgoedkope Chinese importgoederen de Gazastrook overspoelen. Deze auto’s zijn heel wat goedkoper dan bijvoorbeeld de Japanse en Koreaanse auto’s die legaal worden aangevoerd via de grenspost Kerem Shalom evenals de traditionele auto’s die worden gesmokkeld via Egypte, en kosten amper 12.000 dollars per stuk (ca. 9.180 euro.)

cars15aIsraëlische soldaten inspecteren aan de Erez grenspost een wagentransport naar Gaza, 20 september 2010. Tegenwoordig wordt deze grenspost enkel voor mensen trafiek gebruikt. De in- en uitvoer van goederen, voedsel, bouwmaterialen enz. verloopt via de grenspost van Kerem Shalom.

Sommige Gazanen klagen steen en been over de povere kwaliteit van de Chinese importwagens; één werd geciteerd als zeggende dat hij zijn citroen van een auto heeft verkocht en in plaats van koos om er zich een aan te schaffen die via Israël werd ingevoerd, om er zeker van te zijn dat de wagen authentiek was en niet in elkaar was gemonteerd in Egypte. Anderen lijken erg gelukkig met de Chinese auto’s. Een verdeler in Gaza vertelde dat hij de hele dag door klanten heeft die bij hem Chinese wagens bestellen. Klanten kunnen een specifiek model en uitzicht naar keuze bestellen hoewel ze wel enkele weken moeten wachten vooraleer de wagen wordt geleverd.

Geef toe, je zou bijna je ogen moeten bedekken, zo verschrikkelijke toestanden zijn het dezer dagen in Gaza. Misschien dat er een NGO in het leven kan geroepen worden om de Gazanen te helpen met deze nieuwe crisis waarmee ze geconfronteerd worden. Ik ben ervan overtuigd dat een aantal Europese landen gaar bereid zijn om dergelijke NGO met gulle giften te bedelven.

tekst van EoZ [bron]

De hierbij toegevoegde foto’s heb ik geplukt van de Palestijnse Facebookpagina van Team Palestina, een Palestijnse reportageploeg die de Palestijnse gebieden op beeld vastlegt en waar ik regelmatig plaatjes weg pluk voor deze blog. Team Palestina is zo te zien een vaste medewerker van Pallywood, u weet wel: die industriële leugenmachine van de Palestijnse media.

Waar Team Palestina zijne mostaard haalt (“Hamas Inside“), laat ik u in de volgende twee plaatjes zien van hun camionette waarmee ze de Palestijnse gebieden afspeuren, op zoek naar shots die goed verkopen aan westerse nitwits en andere halvegaren, die steeds op zoek zijn naar materiaal om Israël en de Joden naar de verdoemenis te verwensen. De rest van de fotosessie spreekt voor zichzelf.

car01a

cars04a

cars02a

Plaatjes boven en hieronder:
schrijnende taferelen in het Getto van Warschau, euh… Gaza!

cars03a

Chinese cars love Gaza

cars05a
cars06a
cars07a
cars08a
cars09a
cars10a
cars11a
cars12a
cars14a
cars13a


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon: Latest horror out of Gaza: Cheap Chinese cars flooding market [lezen]
 2. China Daily Forum: Chinese automobiles win market in Gaza [lezen]
 3. Team Palestina: Chinese cars in #Gaza [lezen]
 4. The Algemeiner: Report: Chinese Cars Smuggled Through “Super Tunnels” Into Gaza (VIDEO) [lezen]

Gerelateerd:

 • Blokkade? Hamasregering legt invoer van auto’s in Gaza stil wegens overaanbod [lezen]
 • Andermaal miserie in Gaza: Autosector in de problemen wegens… een overschot aan ingevoerde auto’s [lezen]
 • Geen geld en geen eten? Dan maar een nieuwe auto kopen in Gaza [lezen]
 • Motoren parade in Gaza om stichter Shikaki van Islamitische Jihad te eren [lezen]
 • Showroom van enkele auto’s die recent de Gaza werden ingevoerd [lezen]
 • Nieuwe auto’s voor het ‘Getto’ van Gaza [lezen]
 • Retro auto show in Gaza City – deel 2 [lezen]
 • Uitgehongerde Gazanen binnenkort met eigen Formule 1 sportwagen op Silverstone [lezen]
 • Het volk van Gaza hongert: nieuwe import van luxewagens [lezen]