Gazaanse land- en akkerbouw stuurt zijn zonen naar landbouwconferentie in Tel Aviv

bloemen-gaza2Bloemenkwekerij in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, overeind gehouden met de hulp van Nederlandse duiten. Wie maalt er om kinderarbeid en vrouwenrechten in Gaza? Iemand? Niemand! 

Het Israëlische leger heeft vorige week vijftig Palestijnse boeren uit Gaza uitgenodigd voor een landbouwconferentie in Tel Aviv, en hun vervoer geregeld. Het doel van het gebaar was de landbouwproductie te helpen stimuleren in de door Hamas geregeerde Gazastrook, en het ondersteunen van professionele samenwerking tussen boeren in Israël en in Gaza.

De bijeenkomst gaf de boeren uit Gaza ook de gelegenheid om hun producten te presenteren aan deelnemers uit de hele wereld. Israël is een wereldleider op het gebied van landbouwtechnologie, en de conferenties trekken doorgaans wereldwijd deelnemers. “Kopers van over de gehele wereld kunnen de Palestijnse producten bekijken,” zei Uri Madar, agrarisch officier bij het Israëlische leger.

“Vanuit Israëlisch perspectief gezien, toont dit aan dat de Gazastrook niet vol is met ellende en honger, maar dat er in plaats daarvan voldoende vers voedsel is, zowel voor de lokale markt als voor marketing in het buitenland,” voegde Madar eraan toe. Op deze manier blijft Israël al het mogelijke doen om de levensstandaard in Gaza te verbeteren, waarbij strikte veiligheidsmaatregelen gehandhaafd blijven om zo veel mogelijk schade door terreuraanvallen te voorkomen.

door Israel Today Nederland

Een samenwerking van Gazanen en Israëliërs is een puik initiatief dat echter door de talloze pro-Palestijnse anti-Israëlische ngo’s en vermeende mensenrechtenorganisaties maar met lede ogen wordt aanzien. Het plaatst hen meteen voor een pijnlijk dilemma. Want wie van de betrokken partijen zouden ze hier moeten boycotten?

A. Of de boeren uit Gaza boycotten die willen samenwerken en de expertise van de Israëlische boeren aanwenden om hun eigen landbouw rendabeler te maken?

B. Of alleen verhinderen dat die wereldbefaamde expertise van de Israëliërs wordt geëxporteerd naar de Gazaanse landbouwindustrie?

Zoals steeds lijkt het laatste het meest waarschijnlijk. Het doel van die antisemitische organisaties is tenslotte niet om de Palestijnen te helpen maar om Israël te vernietigen. Die Palestijnse boeren uit Gaza en de West Bank worden in het beste geval door Hamas en Co naar het front gejaagd en opgediend als kanonnenvlees in de Slag om Israël.

Om het even welke boycotactie ten aanzien van Israël vormt een obstakel op de weg naar een duurzaam vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen.

————-

Merkwaardige foto van 1 mei 2005

Op de afbeelding is te zien hoe een Israëlische “kolonist” (rechts met keppeltje) in de nederzetting Neve Dekalim (gesticht in 1983 en deel van het nederzettingenblok Gush Katif nabij Khan Younis in het zuiden van Gaza) zich voorbereidt voor de geplande terugtrekking van Israël uit Gaza die enkele maanden later in augustus 2005 zal zijn afgerond. Op de foto oogst de Israëlische “kolonist” kerstomaten en legt ze in bakjes. Intussen neemt een Palestijnse werknemer een moment om te bidden in de serrekassen van de tuinder. Al bij al een vredig tafereel in complete wederzijdse verstandhouding en respect.

De Palestijnen die op dat ogenblik nog werkten – in dienst van en samen mèt de “kolonisten” – vreesden (terecht) dat na de terugtrekking zij niet enkel hun baan zouden verliezen, maar ook dat ze door hun collega Palestijnen zullen gezien worden als collaborateurs met Israël. Die vrees zal helaas ook helemaal bewaarheid worden. Nadat ca. 9.000 Joodse “kolonisten”, die al meer dan 30 jaar in de Gazastrook woonden en werkten, door het IDF manu militari werden uitgedreven naar Israël, ging het voor de gewone Gazaan elke dag van kwaad naar erger.

Na het vertrek van de kolonisten werd alles verwoest en leeg geplunderd door de Gazanen. Pas later zullen ze beseffen dat ze hun eigen broodwinning en inkomsten hebben teniet gedaan. Niet enkel door de Palestijnen zal de terugtrekking van de Joodse “kolonisten” achteraf als een groot verlies worden beschouwd, ook door de Israëliërs, Joden en niet-Joden in binnen- en buitenland, wordt die terugtrekking in het algemeen beschouwd als één van de grootste flaters die ooit werden begaan door een Israëlische regering.

“Gelukkig” voor hen kunnen ze altijd weer de schuld voor alles wat er misgaat in Gaza en elders, bij Israël leggen en met de hulp van de VN en de EU komt alles uiteindelijk weer goed zonder dat de Arabische Liga en/of de Organisatie van de Islamitische Conferentie ook maar één vinger [of één dollar] hoeven uit te steken naar ‘hun’ Palestijnse Arabieren die in hun eigen landen systematisch worden gediscrimineerd en burgerrechten onthouden worden. (foto door Shaul Schwarz/ Getty Images)

Wikipedia over de evacuatie en ontmanteling van Neve Dekalim:

“The evacuation of Neve Dekalim began on August 15 (2005), as part of the Israel unilateral disengagement plan, and was completed on 18 August. The residents were given 48 hours to leave. Those who refused to evacuate barricaded themselves in the synagogue, but were forcibly removed by the Israel Defense Forces and the Israel Police.

The homes were bulldozed after the withdrawal on August 14, leaving only the greenhouses, which were part of a transaction in which private American citizens bought them for the Palestinians. The donors spent $14 million on the purchase. Former World Bank President James Wolfensohn put up $500,000 of his own cash. Despite the presence of Palestinian security guards, dozens of greenhouses were looted by Palestinians, who emptied them of irrigation hoses, water pumps and plastic sheeting.

Marching through the abandoned town in a “victory parade,” thousands of masked Hamas gunmen fired in the air and trampled an Israeli flag. Hamas turned the site into a barbed-wire enclosed terror training camp from which Qassam rockets were launched into Israel.It was the largest Jewish settlement in the Gaza Strip.

Signs posted in Arabic state that it is a “closed military zone.” Mahmoud al-Zahar, chief of Hamas said that Hamas planned to launch terror attacks that would drive Jews out of the West Bank and the entire state. In 2010, the site of Neve Dekalim was mostly sand and rubble, with Palestinian trucks removing the last remnants of Jewish homes for use as construction material.”

Kort samengevat:

Amerikanen kochten voor 14 miljoen dollars de serres op van de Israëlische “kolonisten” met het doel om, nadat de Joodse kolonisten de Strook hadden verlaten, deze serres ten geschenke te geven aan de Gazaanse Palestijnen. Echter, onder het toeziend oog van de veiligheidstroepen van Hamas [lees: terroristen in uniform] werd de ganse boel kort en klein geslagen, leeggeroofd en alles wat losvast zat meegenomen.

Wat bleef er dan uiteindelijk over? Zand, puin, werkloosheid en honger. Wel ja… “De tak van de boom afzagen waar men zelf op zit,” heet dat in behoorlijk Vlaams. Blijkbaar verdwaast pure Jodenhaat zelfs de meest verstandige en creatieve geesten… 😦


Bronnen:

  1. Israel Today Nederland: Boeren uit Gaza welkom op landbouwconferentie [lezen]

Gerelateerd:

  • Israëlische landbouwers delen hun kennis met hun Palestijnse collega’s in de Gazastrook +video [lezen]
  • Goed nieuws uit Gaza: uitvoer van landbouwproducten met 30 procent toegenomen ondanks wereldcrisis [lezen]
  • Israël staat Gaza beperkte export toe ondanks terreur [lezen]