Joodse tieners opgepakt voor het stiekem bidden op de Tempelberg in Jeruzalem

De islamitische Gouden Rotskoepel (geen moskee!) is het 3de belangrijkste moslimheiligdom in de wereld na Mekka en Medina. Hij werd tussen 688 en 692 na Chr. opgetrokken op de top van de Moriahberg in Jeruzalem waar vroeger de 1ste en de 2de Joodse Tempel stonden. Die Tempel was het belangrijkste heiligdom van de Joden. Enkel de Kottel (in het Westen gekend als de Klaagmuur), in feite een deel van de muren rondom de Tempel enkel aan de westelijke zijde, is daarvan nog zichtbaar. De Rotskoepel stortte in elkaar in 1016, maar werd later weer heropgebouwd. De huidige ‘Gouden’ koepel dateert van 1998 toen deze werd verguld dankzij een donatie van 8 miljoen dollars door koning Hoessein van Jordanië.

“Wij kondigen de oorlog af tegen de zonen van apen en varkens [de Joden] die slechts zal eindigen wanneer de vlag van de Islam zal wapperen boven Jeruzalem.”
(Hamas pamflet van 1 september 1993)

Vier Israëlische tieners werden gisteren woensdag (19 juni 2013) gearresteerd. Ze zouden hebben gebeden op de Tempelberg in Jeruzalem. Volgens het officiële politierapport was gezien dat het viertal zich bogen en in stilte een gebed zeiden tijdens een bezoek aan wat nu een door moslims bezet heiligdom is.

Maar een rabbijn, die getuige was van de hele affaire, vertelde aan Israel National News, dat hij de jongeren niet had zien buigen in gebed. Integendeel, de politieagent die hen had begeleid werd zeer zenuwachtig toen een grote groep moslimmannen begon ‘Allah Akbar’ tegen de Joden te schreeuwen. De Israëlische tieners zijn blijkbaar gearresteerd om de moslims weer te bedaren.

Een advocaat wees er later op, dat zelfs als zij zich in gebed hadden gebogen, de Israëlische jongeren niet gearresteerd hadden moeten worden, omdat de Israëlische wet, wetstechnisch gezien, Joods gebed op de Tempelberg niet verbiedt.

Jarenlang hebben de Israëlische autoriteiten zich laten intimideren door islamitische intimidatie op de Tempelberg en de islamitische eisen bevestigd, dat het Joden en christenen wordt ontzegd enige religieuze uiting op de heilige plaats te verrichten. Veel Israëli’s hebben genoeg van de situatie, die neerkomt op religieuze discriminatie en gebrek aan godsdienstvrijheid.

door Israel Today

—-

In het hieronder getoonde videofragment gefilmd in februari 2013 in Jeruzalem door EoZ, is hij zelf getuige hoe nonchalant en ‘oneervol’ moslims omspringen met hun heiligdommen. In casu de Gouden Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem filmt hij hoe moslims een voetbalmatch spelen, pal voor de Rotskoepel, met name het 3de Heiligdom van de Islam.

Wanneer Joden de Tempelberg durven te betreden schreeuwen 1 miljard moslims over de hele wereld moord en brand wegens heiligschennis, ontering van de symbolen van de Islam enz. Een voetbalmatchke spelen kan dan weer wel, zolang het maar geen Joden zijn. Begrijpe wie begrijpe kan. [bron]

EoZNews: The Soccer Desecration VideoBronnen:

 1. Israel Today: Joodse tieners opgepakt voor ‘bidden op Tempelberg’ [lezen]

Gerelateerd:

 • Voetbalmatch spelen aan de Rotskoepel op de Tempelberg, alléén voor Palestijnse moslims +video [lezen]
 • Gewelddadige Joden bestormen en bezetten de Tempelberg – in beeld [lezen]
 • Palestijnse ‘historici’: Klaagmuur is niet Joods maar altijd van de islam geweest [lezen]
 • Danny Dannon: iedereen moet het recht hebben om de Tempelberg te betreden +video [lezen]
 • De meedogenloze oorlog van UNESCO jegens het Joodse volk [lezen]
 • Niets is zo heilig als het lijkt: behalve dan de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee +video [lezen]
 • Zal Rotskoepel binnenkort plaats moeten maken voor nieuwe Joodse Tempel in Jeruzalem? [lezen]
 • Waarom de Joden al 2000 jaren treuren om de vernietiging van hun Tempel in Jeruzalem [lezen]
 • Als het sneeuwt in Jeruzalem maken de Palestijnse kinderen een sneeuwman… euh sneeuwraket aan de Rotskoepel [lezen]
 • Egyptische geestelijke geeft Fatwa uit die Joden in moslimlanden verbiedt hun heilige plaatsen te bezoeken [lezen]
 • Verdraaide berichtgeving van nieuwsleverancier Reuters omtrent de Tempelberg [lezen]
 • Openbare omroep PA TV van Abbas herschrijft (opnieuw) de Palestijnse geschiedenis +video [lezen]
 • De Arabische Lente speelt zich af tussen Mekka en Jeruzalem door Daniel Greenfield [lezen]

2 gedachtes over “Joodse tieners opgepakt voor het stiekem bidden op de Tempelberg in Jeruzalem

 1. Dit walgelijke ding wat verwoesting veroorzaakt, deze sjiqoets zeg ik, is niets anders dan een imperialistisch statement van de Islam. Wij zijn de definitieve vervulling van de profetie, wij zijn het uitverkoren volk…Overigens is het interessant wat er allemaal gecalligrafeerd is op deze sjiqoets…Een soort polemiek tegen de Christenen.

  Marmer, mooie letters en kilo’s goud maar het blijft wat het is…een overwinningszuil op de heilige plek van de onderworpenen. Wat mij betreft is Israël even wat te voorzichtig met de gevoeligheden van de moslims. Okee ze hebben al 46 jaar ervaring ermee maar toch.

  Like

 2. Vier Israëlische tieners werden gisteren woensdag (19 juni 2013) gearresteerd. Ze zouden hebben gebeden op de Tempelberg in Jeruzalem. Volgens het officiële politierapport was gezien dat het viertal zich bogen en in stilte een gebed zeiden tijdens een bezoek aan wat nu een door moslims bezet heiligdom is.

  Lees de rest van dit bericht →

  Like

Reacties zijn gesloten.