Broer van Hezbollahleider Hassan Nasrallah gedood tijdens Slag om Qusayr, Syrië +video


Video: Begrafenis van Khader Nasrallah in Qana, Zuid-Libanon

Khader Nasrallah, de broer van Hezbollahleider Hassan Nasrallah, werd eerder deze maand begraven in Zuid-Libanon nadat hij naar verluidt einde mei gedood zou zijn tijdens de veldslag tussen de rebellen en het Syrische leger & het Hezbollahlegioen in de Syrische stad Qusair.

Videobeelden, die enkele weken geleden op YouTube werden geplaatst, tonen een menigte Hezbollahaanhangers, die de gele vlaggen met groen embleem van de sjiitische terreurorganisatie meedroegen, alsmede foto’s van sjeik Hassan Nasrallah en kransen, die de doodskist van Khader begeleiden in een parade in de zuidelijk gelegen stad Qana (Kfar Kana) in Libanon.

Zijn koffer werd in de lijkstoet gedragen door Hezbollah guerillero ‘s. Op de achtergrond zijn voortdurend geweerschoten te horen bij wijze van eerbetoon van zijn mede terroristen. De chef van Hezbollah, secretaris-generaal Hassan Nasrallah, werd eerder in militaire uitrusting opgemerkt door een journalist van Al Monitor in de Syrische stad Qusayr, weken na de gevechten tussen Syrische rebellen, Hezbollahmilities en soldaten van Assad, veldslag die resulteerden ine en nederlaag van de oppositie.

Het is reeds de tweede keer dat Nasrallah een nauw familielid verliest in de strijd. De zoon van Hezbollahleider Nasrallah, Mohammed Hadi, werd in september 1997 gedood tijdens een vuurgevecht met soldaten van het IDF, nadat een speciale eenheid van de Israëlische marine een operatie uitvoerde in Jabal al-Rafei in Zuid-Libanon, waarbij overigens 13 Israëlische soldaten werden gedood.

Zijn stoffelijke resten werden een jaar later het IDF overgedragen aan Hezbollah in ruil voor het lichaam van een elitesoldaat van het IDF. Sindsdien laat Hassan Nasrallah zich nog maar zelden in het openbaar zien en richt zijn toespraken steevast via beeldopnames die op grote beeldschermen worden afgespeeld.


Bronnen:

  1. The Algemeiner: Report: Hezbollah Chief Hassan Nasrallah’s Brother Killed in Syria Fighting [lezen]
  2. The Times of Israel: Hezbollah leader’s brother killed in Syria clashes [lezen]