Terroristen vuren vanuit Gaza drie raketten af op burgerdoelwitten in Ashkelon

Askelon2Ashkelon is een badstad in het zuiden van Israël, gelegen op 50 kilometers ten zuiden van Tel Aviv en 13 kilometers ten noorden van de Gazastrook. In 2010 telde de stad 112.900 inwoners.

Deze woensdagochtend 19 juni ’13 werden vanuit de Gazastrook drie qassamraketten afgevuurd naar de kuststad van Ashkelon. Twee stortten neer in open gebied dichtbij de stad en een andere landde in het nabijgelegen gebied van Hof Ashkelon. Geen lichamelijke gewonden noch materiële schade werden gemeld.

Hamasterroristen lanceren qassamraketDe laatste keer dat er raketten op willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël werden afgeschoten, dateert van 29 april, toen Israëlische dagjestoeristen de Joodse feestdag van Lag Baomer vierden. De aanslag van april kwam een dag na een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook die een antwoord was op een eerdere raketaanval op het gebied van Sdot Negev.

Als gevolg van de aanslag van deze ochtend heeft COGAT (de Coordinator of Government Activities in the Territories) tijdelijk de grensovergang van Kerem Shalom met de Gazastrook bestemd voor commercieel verkeer afgesloten.

In november 2012 voerde voerde het IDF Operation Pillar of Defense uit in een poging een einde te maken aan de regelmatige beschieting met raketten en mortiergranaten van het gebied vanuit de Gazastrook. In de loop van acht dagen voerde het IDF zowat 1.500 luchtaanvallen uit. Tijdens die operatie werden zes Israëliërs gedood en eveneens 167 Palestijnen waarvan het grootste deel terroristen waren.

Volgens Israëlische cijfers, zijn sinds het einde van Operation Pillar of Defense zowat 20 raketten of mortiergranaten afgevuurd op Israël, vergeleken met 150 tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Afgelopen maandag berichtte een hoge Arabische bron aan The Times van Israël dat Hamas een 600 mensen tellende militaire strijdmacht had ontplooid in de Gazastrook die naar verluidt 24 uren per dag werkt om te verhinderen dat willekeurige terroristengropjes in de Gazastrook nog raketten afvuren op Israël.


Bronnen:

  1. The Times of Israel: Three Grad rockets fired towards Ashkelon [lezen]
  2. Arutz-7: PA Terror Rocket Attack Explodes in Gaza – Gaza terrorists failed to frighten Israelis in southern Israel early Wednesday. A fizzled attack landed at least one rocket in Gaza; door Chana Ya’ar [lezen]

Een gedachte over “Terroristen vuren vanuit Gaza drie raketten af op burgerdoelwitten in Ashkelon

  1. Het lijkt me dat er weer eens grondig opgeruimd moet gaan worden in die strook middels luchtaanvallen en artilleriebeschietingen van Israelische zijde op doelen van Hamas en ander islamitisch tuig.

    Like

Reacties zijn gesloten.