Hamas ontplooit 600 man om te verhinderen dat raketten naar Israël worden afgevuurd

Gaza City, 14 januari 2010. Vrouwelijke politie houdt toezicht opdat andere vrouwen zich houden aan de gedrags- en kledingvoorschriften opgelegd door het islamistisch regime van Hamas Gaza City, 14 januari 2010. Zwaar gesluierde vrouwelijke politieagenten houden toezicht over de vrouwen in de Gazastrook zodat ze zich zou houden aan de gedrag- en kledingvoorschriften opgelegd door het islamistisch regime van Hamas

Hamas heeft een 600 tellende bijzondere strijdmacht opgesteld in de Gazastrook die 24 uren per dag werkt om te voorkomen dat raketten worden afgevuurd naar Israël, berichtte een hoge Arabische bron in een interview met The Times of Israël op maandag.

Sinds Egypte – met de verkiezing een jaar geleden van President Mohammed Morsi – zijn betrokkenheid in Gaza opvoerde en druk begon te zetten op Hamas om geen raketten meer af te vuren, heeft de islamistische terreurorganisatie met veel overgave gewerkt om de vrede in Gaza te behouden, zelfs wanneer dat gaat ten koste van confrontaties met kleinere islamistische terreurgroepen zoals de extremistische Salafisten. Aldus, heeft Hamas een speciale strijdmacht in het leven geroepen die de “openbare orde moet bewaren” en die bestaat uit een 600 tal gewapende militanten die overwegend langsheen de Israëlisch-Gazaanse grens patrouilleren.

M-75
De fallus van Hamas maat 75

De afgelopen maanden deed zich een dramatische daling voor in het aantal raketten die werden afgeschoten op Israël in vergelijking met een jaar geleden, een tendens die wordt bevestigd door de veiligheidsdiensten. Volgens Israëlische cijfers werden sinds het eind van Operation Pillar of Defense in november ll. zowat 20 raketten of mortiergranaten afgevuurd op Israël, vergeleken met 150 die vorig jaar over dezelfde periode werden afgevuurd.

Tezelfdertijd zijn ook het aantal wapens gedaald in de Gazastrook, wegens de inspanningen van Egypte om te voorkomen dat wapens vanuit Libië via het Sinaï Schiereiland de Gazastrook worden binnengesmokkeld.

De Egyptenaren hebben een vrij grote strijdkracht op het veld gebracht om de terreurcellen te bestrijden die in de Sinaï actief zijn en om te verhinderen dat zij lange-afstandsraketten kunnen binnensmokkelen die de balans zouden kunnen keren.

Desalniettemin klaagt Israël dat de Egyptische activiteit ontoereikend is om terroristeninfrastructuur op het schiereiland te ontmantelen, ondanks dat er een beduidende verbetering is opgetreden sinds de tijd van ex-president Hosni Moebarak, die tijdens zijn regime geen belangrijke operaties tegen de terroristen in de Sinaï heeft ondernomen.

door Avi Issacharoff


Bronnen:

  1. The Times of Israel: Hamas deploys 600-strong force to prevent rocket fire at Israel; door Avi Issacharoff [lezen]

Gerelateerd:

  • Egyptenaren demonstreren massaal tegen de komst van Hamasdelegatie naar Caïro [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.