Obama zendt wapens naar de rebellen om de Jihadistische koppensnellers ter hulp te snellen

rebellen2De door de Amerikaanse president Obama en Turkije ondersteunde islamistische “rebellen” hebben aan de rand van enkele Syrische steden de hoofden van hun vijanden gespietst. Op de foto hierboven zie je enkele islamistische rebellen na gedane arbeid. Volgens Obama heeft het Syrische regime van Assad de ‘rode lijn’ overschreden. Ik ben benieuwd wanneer Obama gaat vinden dat ook de rebellen die ‘rode lijn’ hebben overschreden. Daar zullen nog eerst heel wat koppen (letterlijk dan) voor moeten rollen vrees ik… 😦

Ook Vlaamse jihadstrijders zouden zich in Syrië schuldig maken aan oorlogsmisdaden. Op het Internet dook vijf dagen geleden een ranzig filmpje op waarin jongeren een naakte bejaarde man onthoofden. Ook nu weer begeleid door de eeuwige ‘Allah is groot’- kreten. Op de achtergrond werd Nederlands gesproken met een duidelijk Vlaams accent. “Draai hem om, houdt zijn voeten vast!” klonk het in ’t Vlaams.

Obama-Change2Obama zal thans ook onze Vlaamse rebellen nieuwe vers geslepen hakmessen en machetes zenden om hun religieus geïnspireerde arbeid enigszins te verlichten. Dat is tenminste een “Change(‘verandering’, de gekende verkiezingsslogan van Obama) van de Amerikaanse president waar ook wij in kunnen geloven… NOT! 😦

Vandaag schrijft de Vlaamse krant De Standaard dat Antwerps burgemeester Bart De Wever ca. 22 Antwerpse geradicaliseerde jongeren en Vlaamse koppensnellers die actief meevechten in Syrië ambtelijk zal schrappen. Daardoor hebben ze geen officieel adres meer en verliezen ze al hun sociale rechten. Wie ambtelijk geschrapt is, moet zich opnieuw aanmelden. “Dan zullen ze wellicht naar de gevangenis gestuurd worden, waar ze volgens mij ook thuishoren,” zei de burgemeester.

President Barack Obama heeft ingestemd om voor het eerst wapens te verzenden naar de Syrische rebellen, zeggen Amerikaanse regeringsambtenaren, nadat het Witte Huis onthulde dat de Verenigde Staten over afdoend bewijsmateriaal beschikt dat het Syrische regime van president Bashar Al-Assad chemische wapens heeft gebruikt tegen de oppositiekrachten die hem proberen omver te werpen.

Obama heeft herhaaldelijk gezegd dat het gebruik van chemische wapens een “rode lijn” zouden overschrijden, suggererende dat dit een grotere Amerikaanse betrokkenheid kan ontsteken in de reeds meer dan twee jaar durende burgeroorlog in Syrië waarbij volgens de laatste officiële cijfers meer dan 93.000 mensen werden gedood.

Onder de doden is volgens de VN sprake van minstens 6.561 omgekomen minderjarigen, onder wie 1.729 kinderen van minder dan tien jaar. VN commissaris Navi Pillay maakte bovendien melding van “geloofwaardig gedocumenteerde berichten over folteringen en executies van kinderen en volledige families, inclusief baby’s”.

De Republikeinse senator John McCain, één van de hevigste tegenstanders van een Amerikaanse militaire interventie in de Syrische burgeroorlog en loyale vriend van Israël, zei dat hem donderdag was verteld dat Obama besloten had om “de rebellen van wapens te voorzien,” een besluit dat werd bevestigd door drie Amerikaanse regeringsfunctionarissen.

De ambtenaren waarschuwden dat de besluiten omtrent welk type wapens zouden gestuurd worden nog niet waren afgerond, alhoewel de CIA wellicht de taak zou krijgen om de rebellen op te leiden hoe zij de wapens moesten gebruiken waarover het Witte Huis had ingestemd om te worden geleverd.

Toch lijkt het Witte Huis te signaleren dat Obama inderdaad plannen koestert om de Amerikanen in de Syrische crisis te betrekken. “Dit zal volledig anders worden, zowel in omvang als manier waarop in termen uitgedrukt wat we zullen voorzien,” zei Ben Rhodes, Obama ’s vice-adviseur inzake nationale veiligheid. Tot dusverre hebben de Amerikanen de Syrische rebellen enkel geholpen met rantsoenen en medicijnen.

Lees hieronder in het Engels de rest van het artikel in The Times of Israel.

Thursday’s announcement followed a series of urgent meetings at the White House this week that revealed deep divisions within the administration over US involvement in Syria’s civil war. The proponents of more aggressive action — including Secretary of State John Kerry — appeared to have won out over those wary of sending weapons and ammunition into a war zone where Hezbollah and Iranian fighters are backing Assad’s armed forces, and al-Qaeda-linked extremists back the rebellion.

Obama still opposes putting American troops on the ground in Syria, and the US has made no decision on operating a no-fly zone over Syria, Rhodes said. US officials said the administration could provide the rebels with a range of weapons, including small arms, ammunition, assault rifles and a variety of anti-tank weaponry such as shoulder-fired remote-propelled grenades and other missiles.

Most of those would be weapons the opposition forces could easily use and not require much additional training to operate. Obama’s opposition to deploying American troops to Syria makes it difficult to provide much large-scale training. A US official said the CIA and special operations trainers have already been training Syrian rebels on the use of anti-aircraft weaponry provided by the Persian Gulf states, as well as encrypted communications equipment, and was expected to run the expanded training program.

All of the officials insisted on anonymity in order to discuss internal administration discussions. Word of the increased assistance followed new US intelligence assessments showing that Assad has used chemical weapons, including sarin, on a small scale multiple times in the last year.

US intelligence estimates 100 to 150 people have been killed in those attacks, the White House said. The White House said it believes Assad’s regime still maintains control of Syria’s chemical weapons stockpiles and does not see any evidence that rebel forces have launched attacks using the deadly agents. The Obama administration announced in April that it had “varying degrees of confidence” that sarin had been used in Syria. But it said at the time that it had not been able to determine who was responsible for deploying the gas.

The more conclusive findings announced Thursday were aided by evidence sent to the United States by France, which, along with Britain, has announced it had determined that Assad’s government had used chemical weapons. The White House said it had notified Congress, the United Nations and key international allies about the new US chemical weapons determination. Obama will discuss the assessments, along with broader problems in Syria, next week during the G-8 summit in Northern Ireland.

Among those in attendance will be Russian President Vladimir Putin, one of Assad’s most powerful backers. Obama and Putin will hold a one-on-one meeting on the sidelines of the summit, where the US leader is expected to press his Russian counterpart to drop his political and military support for the Syrian government. “We believe that Russia and all members of the international community should be concerned about the use of chemical weapons,” Rhodes said.

The US has so far provided the Syrian rebel army with rations and medical supplies. In April, Kerry announced that the administration had agreed in principle to expand its military support to the opposition to include defensive items like night vision goggles, body armor and armored vehicles. The Syrian fighters have been clamoring for bolder Western intervention, particularly given the estimated 5,000 Hezbollah guerrillas propping up Assad’s forces. Assad’s stunning military success last week at Qusair, near the Lebanese border, and preparations for offensives against Homs and Aleppo have made the matter more urgent.

Some US lawmakers have expressed reservations about American involvement in another conflict and fears that weapons sent to the rebels could fall into the hands of al-Qaeda-linked groups. Meanwhile, defense officials in Washington told AFP that the US will keep F-16 fighter jets and Patriot anti-missile weapons in Jordan after the upcoming joint military drill concludes later in June.


Bronnen:

 1. The Times of Israel: Washington to arm Syrian rebels, officials say [lezen]
 2. De Volkskrant: Syrië heeft Obama’s ‘rode lijn’ overschreden, wat nu?; door Martine Steenvoort [lezen]

3 gedachtes over “Obama zendt wapens naar de rebellen om de Jihadistische koppensnellers ter hulp te snellen

 1. Ik heb begrip dat velen dergelijke beelden aanstootgevend zullen vinden. Maar om de beelden van geweld onder de mat te schuiven, verdwijnt het daar niet mee.Als ik in Google “Gaza” of “Palestijnen” intik, krijg ik duizenden plaatjes bloederig geweld te zien ten aanzien van Palestijnen en Arabieren, maar de andere kant (geweld tegen christenen, Joden en anderen) zijn haast nooit terug te vinden.

  Dit heeft voor een verkeerde perceptie gezorgd ten aanzien van het geweld, als zou dat enkel gebruikt worden tegen moslims, Palestijnen en andere Arabieren. Vandaar dat ik heb besloten om de dingen te tonen zoals ze zijn. Helaas worden mensen meestal alleen maar wakker als ze wakker GESCHOPT worden. Dus SCHOP ik ze een geweten, dezelfde tactiek die de islamisten al jaren gebruiken en met veel succes.

  Als ik lees dat Obama de rebellen wapens gaat sturen dan denk ik niet aan mijn brave moslimburen, maar aan die Vlaamse koppensnellers die straks na hun “vakantie in Syrië” weer terugkeren en post vatten in mijn wijk en in mijn straat.

  Ik ga de wereld van de radicale Islam niet mooier voorstellen dan hij in werkelijkheid is. Mij persoonlijk doet het niet veel meer als ik al dat bloed en geweld zie. Zes jaar Holocaust studie en meer dan vier jaar pro-Israëlactivisme, waarbij ik dagelijks met dit soort beelden wordt geconfronteerd, hebben mij daar haast immuun voor gemaakt. Maar wennen doet het natuurlijk nooit.

  Als u uw kinderen tegen al die beelden van geweld wenst te beschermen heeft Microsoft instellingen gecreëerd, die erg efficiënt werken:

  Windows: Uw kinderen beschermen met Family Safety
  http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-vista/protecting-your-kids-with-family-safety

  Het is niet altijd even eenvoudig om uw kinderen op internet te beschermen, maar met Windows Live Family Safety wordt dat een stuk gemakkelijker. Family Safety bestaat uit een website en een gratis programma dat u moet installeren op de computers die door uw kinderen worden gebruikt. U geeft uw kinderen dan meer vrijheid terwijl u tegelijkertijd hun activiteiten op internet goed in de gaten houdt. Family Safety kunt u ook gebruiken om te voorkomen dat uw kinderen toegang krijgen tot websites die ze van u niet mogen bekijken en om ervoor te zorgen dat ze alleen kunnen communiceren met mensen waarvoor u toestemming hebt gegeven.

  Like

 2. Beste Hugo,

  wat meer terughoudendheid of een waarschuwing is voor dergelijke schokkende beelden wel op z’n plaats, vind ik. Er kunnen ook wel eens jonge kinderen meekijken op mijn beeldscherm.

  Groet, Bas

  Like

 3. Door deze stomme zet rekt Obama niet alleen de slachtpartij in Syrië maar riskeert hij ook een open conflict met Rusland. Laten de Amerikanen die gek afzetten voor hij een wereldoorlog veroorzaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.