Veiligheidsmuur van Israël: Sloop eerst die muur van onbegrip jegens de Joodse staat!

Busbombing_1

Veiligheid
De beelden staan nog op het netvlies. Reddingswerkers die zich buigen over verbrande lichamen. Experts die lichaamsdelen en wrakstukken verzamelen. Het uitgebrande karkas van een Israëlische bus. Dit is jarenlang tegen Israël praktijk geweest.

Iedere regering heeft de plicht om de veiligheid van haar burgers te waarborgen. In reactie op bijna duizend terreuraanslagen, 1085 doden en 6284 gewonden tussen 2000 en 2005 is Israël begonnen met de bouw van een hek. Dit hek heeft het aantal terreuraanslagen vrijwel tot nul teruggebracht.

De SGP heeft dan ook veel begrip voor de bouw van dit hek. Wij zijn echter verbijsterd over de muur van onbegrip waarop Israël stuit als ze opkomt voor de veiligheid van haar burgers! Israël als de Jood onder de naties. Verbijsterd dat er zo weinig aandacht is voor de bomaanslagen op onschuldige burgers en het ontkennen van het bestaansrecht van Israël, die juist de achtergrond van dit veiligheidshek vormen.

Kan de minister verklaren waarom in de internationale politiek niet evenveel aandacht is voor de Turkse veiligheidshekken op bezet Cyprus en die van Marokko in de bezette Westelijke Sahara?

terreurVz. Het hek vormt een tijdelijke veiligheidsmaatregel en is niet bedoeld om grenzen te trekken. Zodra de Palestijns-Arabische terreurdreiging is verdwenen, kan het hek weg. Natuurlijk is het een gevoelige kwestie dat sommige mensen getroffen worden door onteigening van hun land en het veiligheidshek door betwist gebied loopt.

Maar laten we niet vergeten dat grondonteigening altijd gevoelig is. Dat zien we in Nederland evengoed. Belangrijk is wel, dat daartegen rechtswaarborgen open staan. Dat is in Israël ook het geval. Daar zijn, soms met succes, procedures over gevolgd.

De uitspraak van het Internationaal gerechtshof in 2004 berust op de oorspronkelijke route van het hek. Het IGH erkent in haar uitspraak het recht op zelfverdediging van Israël niet, omdat Israël niet claimt dat het gaat om aanvallen van een andere staat. Een merkwaardige redenering die bij rechtsgeleerden tot grote verbazing leidt. Ik verwijs naar rechter Higgings die hier in haar Separate Opinion op wijst

Wat de grenskwestie betreft: de uitkomst van onderhandelingen moet uitmaken aan wie de betwiste gebieden toekomen. Op dit ogenblik vormt Israël de wettelijke macht en mag zij doen wat in het belang van de veiligheid is. Dit is onderstreept door het Franse Hof van Beroep in Versailles (29-4-2013). Hoe weegt de minister deze uitspraak?

Vrede
Vz. Het afbreken van het hek brengt geen vrede. Vrede moet van onderaf tot stand komen en bevestigd worden aan de onderhandelingstafel. Vrede maakt alleen kans van slagen als de PA en Hamas alle ophitsing tot terroristisch geweld tegen Joden en de staat Israël staken en vredesonderwijs tot norm verheffen. Sloop de muur van onbegrip!

door Van der Staaij

Busbombing_2


Met dank aan Joost M. voor de hint.

Bronnen:

 1. SGP: Sloop de muur van onbegrip; door Van der Staaij [lezen]

2 gedachtes over “Veiligheidsmuur van Israël: Sloop eerst die muur van onbegrip jegens de Joodse staat!

 1. @Henk, de Westerse regeringen hebben ook altijd al een gruwelijke hekel aan de Joden gehad. Begin 1942 wist men al dat de Joden werden vermoord in de vernietigingskampen doordat er Joden en andere minderheden uit die kampen waren ontsnapt, en ook door luchtfoto’s. Men wilde daar niets tegen doen, zelfs koningin Wilhelmina niet, die vond dat de Jodentransporten moesten doorgaan omdat zij “bang” was dat anders de bevolking de dupe van de Nazi’s werden. Maar het is geen geheim dat Koningin Wilhelmina zelf ook niks op had met de Joodse NL’ers. De Westerse regeringen vonden het kennelijk wel goed zo dat de Joden werden uitgemoord, vooral Engeland, dat overall in het M-O een mandaat had en er niet aan moest denken dat Joodse overlevenden Israel nog eens zouden kunnen claimen. Dat was ook te zien aan het terugsturen van Joodse vluchtelingen direct na de oorlog, al dan niet met geweld, waarbij vele Joodse slachtoffers vielen. Die Engelsen waren ook zwijnen.

  Like

 2. Beste van der Staaij.
  Geen verkeerd woord over Uw artikel en Ik begrijp natuurlijk goed genoeg dat U ervan uit wilt gaan dat er vrede moet komen tussen de Arabieren en Israelies.
  Helaas vergeet U een ding te vermelden en dat is nl. het volgende, Dat de Arabische gemeenschap al sinds jaar en dag word geindoctrineerd door de verschillende imaams en machthebbers die er nog steeds van uit gaan dat de joodse bevolking uitgeroeid dient te worden, met steun van de westerse regeringen die hoog in hun vaandel hebben staan dat antisemitisme uit den boze is, maar tegelijkertijd de islraelvijandige naties alle soorten wapens verkopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.