Israël bouwt 675 nieuwe woningen in Itamar, West Bank in nasleep massacre van Fogel familie

itamar-675a
In de nasleep van de vijfvoudige bloedige moord van 11 maart 2011 in de Joodse gemeente Itamar op de West Bank in Judea & Samaria, werd korte tijd later besloten om de ‘nederzetting’ versneld te legaliseren en zelfs verder uit te breiden met nieuwe woningen. De bouwplannen werden nog voor de parlementsverkiezingen in Israël van januari goedgekeurd, maar bevinden zich thans in het laatste stadium van de procedure tot goedkeuring zoals die woensdag 12 juni werden bekend gemaakt.

In feite gaat het om de legalisering met terugwerkende kracht van 137 bestaande woningen die zonder toestemming van het ministerie van Defensie (dat bevoegd is over alles wat op de West Bank gebeurd) waren gebouwd en nog eens ca. 540 nieuwe woningen om Itamar te verstevigen en uit te breiden. In het totaal zou het dus gaan om 675 nieuwe woningen.

Het nieuws van de goedkeuring van deze bouwplannen, die op gang werden gebracht door voormalig minister van Defensie Ehud Barak die na de verkiezingen van januari de politiek heeft verlaten, is slecht nieuws voor John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken die al weken tracht het vredesproces herop te starten.

Kerry tracht verwoed Palestijnen en Israëliërs opnieuw aan de onderhandelingstafel te krijgen maar de Palestijnen brengen steeds nieuwe pre-condities aan waaraan Israël moet voldoen vooraleer de Palestijnen terug zullen deelnemen, zodat het weinig waarschijnlijk wordt dat er dit jaar nog vooruitgang zal geboekt worden in het vredesproces. Vooral gezien de recente ontwikkelingen in Syrië en Libanon.

Zo stellen de Palestijnen dat ze niet deelnemen aan het vredesproces zolang Israël geen effectieve bouwstop afkondigt in de Joodse ‘nederzettingen’ op de West Bank en in Oost-Jeruzalem. Andere eisen vooraf zijn bv. de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen (ca. 4.700 mensen) uit Israëlische gevangenissen; het aanvaarden door Israël van de pre-1967 lijnen op de West Bank als de grenzen van het nieuwe ‘Palestina’ en meer van dattum.

Israël zelf stelt als enige pre-conditie dat de Palestijnen al hun pre-condities laten vallen en rechtstreekse onderhandelingen aanvatten waar alle door de Palestijnen opgeworpen kwesties afzonderlijk het onderwerp van discussie zouden zijn.

Vandaar dat het nieuws van 675 nieuwe woningen in Itamar het vredesproces wellicht geen stap dichterbij zal brengen, integendeel.

door Brabosh.com

Itamar, 11 maart 2011. De familie Fogel, beide ouders en hun drie kleine kindjes, werd in het holst van de nacht door enkele Palestijnen de kelen overgesneden. Enkel een dochter die op dat ogenblik bij de buren was, overleefde de genocide.


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  – 675 housing units approved for West Bank settlement [lezen]
  – Washington rebukes Israel over plans to build new settlement homes [lezen]
 2. Ynet News:
  – Itamar to get 675 additional housing units [lezen]
  – Meretz chair: Itamar construction obstacle to negotiations [lezen]
 3. Israel Matzav: 260 new housing units to be built in Itamar? [lezen]

Gerelateerd:

 • Alles over de bloedige moorden in Itamar op Brabosh.com in ca. 20 artikelen [lezen]

Een gedachte over “Israël bouwt 675 nieuwe woningen in Itamar, West Bank in nasleep massacre van Fogel familie

 1. Gelukkig gaat de bouw door. Israel kan alleen maar verliezen bij het “vredesproces” en de Palestijnen kunnen er alleen maar bij winnen. Zij hebben Israel niets meer te bieden dan alleen maar bloedige aanslagen. Dus stoppen met dit hele zinloze gedoe en die Palestijnen naar hun Arabische broeders meppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.