West Bank Unplugged afl.36: Verboden voor Joden in het Palestijnse vakantiedorp van Jericho

jer04a

Bijna drie jaar geleden plaatste ik hier één van de eerste artikels in de reeks West Bank Unplugged en toen ik enkele dagen geleden toevallig terug op de website van het Jericho Resort Village stuitte, vond ik het beslist de moeite om dat luxueuze vakantiedorp ‘alléén voor Palestijnen’ weer onder de aandacht te brengen. Bekijk hier ook zeker de videoreclame van het vakantiedorp.

jer09a

Jericho, de oudste stad ter wereld, ligt op ongeveer 400 meter onder de zeespiegel en in de plaats waar vroeger de paleizen van het Joodse volk stonden is thans het Jericho Village Resort verrezen, volgens de brochure een “vier sterren reiziger oase en een mooi resort complex met alle gemakken van de moderne gastvrijheid.” Die gastvrijheid moet wel met een schep zout worden genomen, want Joden niet gewenst. De bijgevoegde 20 willekeurig gekozen plaatjes spreken voor zich en hoeven geen verdere uitleg.


her03a

Uit de brochure: “Het vakantiedorp van Jericho heeft 58 luxueuze hotelkamers en 46 bungalowkamers: gezellig en comfortabel. Alle hotelkamers hebben private faciliteiten, individuele klimaatregeling (airco), telefoon, radio, satelliet TV (met internationale kanalen), een mini-bar. Er zijn ook twee studio suites. De bungalows hebben terrassen of balkons die uitkijken over het zwembad.  Zij beschikken over een woonkamer met slaapbank, een kitchenette, een tweepersoons slaapkamer – en alle faciliteiten van een hotelkamer. Er is ook een bungalow met twee slaapkamers.”

jer01a
jer02a
jer10a
jer05a
jer07a
jer08a
jer06a
jer11a
jer12a
jer13a
jer14a
jer15a
jer16a
jer17a
jer18a
jer19a
jer20a


West Bank Unplugged in Jericho:

  • 24: Even de bezetting inademen in het 5-sterren Jericho Luxury Hotel [lezen]
  • 11: Het Sultan Toerisme Centrum in Jericho annex kabelbaan [lezen]
  • 10: Banana Land, het mooiste pretpark voor jong en oud in Jericho [lezen]
  • 4: De bezetting overleven in de bunkers van het Jericho Resort Village [lezen]