Recordopkomst op de Gay Pride Parade 2013 in Tel Aviv, Israël

gay-pride-tel-aviv3

De jaarlijks optocht van de homoseksuele gemeenschap in Israël die sinds 1998 wordt georganiseerd, werd gisteren vrijdag 7 juni in Tel Aviv andermaal een groot succes. Met een opkomst van meer dan 100.000 mensen werd een nieuw record gevestigd. De Gay Pride Parade dit jaar werd bijgewoond door de minister van Financiën Yair Lapid, minister van Justitie Tzipi Livni, minister van Sport & Cultuur Limor Livnat, oppositieleidster Shelly Yachimovich, voorzitster van de Meretz partij Zahava Gal-On en parlementslid voor de Hadashpartij Dov Khenin.

Ook de Amerikaanse ambassadeur aan Israël, Dan Shapiro sprak de menigte toe en bracht de warme wensen over van president Barack Obama, minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en van het Amerikaanse volk. “Ei is geen betere plaats om feest te vieren dan in Tel Aviv, de vriendelijkste stad in de wereld voor de LGBT gemeenschap,” zei Shapiro. “Wij hebben van Israël geleerd dat onze soldaten in het leger kunnen dienen zonder dat zij daarvoor hun liefde moeten verbergen. Maar het is nog niet voorbij, er moet nog veel gebeuren,” voegde hij eraan toe.

gay-pride-tel-aviv4


Bronnen:

  1. The Times of Israel: Tel Aviv celebrates gay pride festival with record-breaking participation of 100,000 [lezen]
  2. Ynet News: Over 100,000 attend Tel Aviv’s Pride Parade [lezen]

Gerelateerd:

  • Vrijdag 31 mei startschot voor jaarlijkse evenementen nav de Gay Pride Maand in Israël [lezen]

Een gedachte over “Recordopkomst op de Gay Pride Parade 2013 in Tel Aviv, Israël

  1. 100.000 mensen ! dat kleine onverdraagzame landje toch…Israel leeft en laat leven.

    tussen haakjes de gay pride maand overschaduwt ondertussen het EK voetbal voor jongeren,blijkt dat men liever mee gaat feesten..

    Like

Reacties zijn gesloten.