Netanjahoe bevestigt dat Veiligheidshekken in Sinaï illegale indringing met 99,9% vermindert

Egyptian border guards (R) observe from

Premier Benjamin Netanjahoe heeft eerder op de week commentaar gegeven op de gegevens die erop wijzen dat de gevoelige daling van illegale infiltratie vanuit de Sinaïwoestijn naar Israël zich doorzet. “Het Veiligheidshekken dat we in het zuiden hebben gebouwd bereikt het resultaat waarvoor het werd opgericht,” zei Netanjahoe.

“In tegenstelling tot de meer dan 2.000 infiltranten die Israël precies één jaar geleden binnendrongen en zich over diverse steden verspreidden, hebben in mei 2013 exact twee infiltranten de grens overschreden en werden gearresteerd. Nu moeten wij ons concentreren op het repatriëren van de illegale infiltranten die hier zijn en wij zullen deze taak eveneens op ons nemen en uitvoeren,” zei Netanjahoe.

Het belangrijkste deel van het hekken met een lengte van ca. 232 kilometer werd begin januari 2013 voltooid, volgens een bericht uit januari in The Wall Street Journal. Het hekken is ongeveer 5 meter hoog en werd voorzien van prikkeldraad, toezichtcamera’s en radar.

Ter vergelijking, de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico heeft ruwweg een lengte van 3.200 kilometer en werd voor een derde van de lengte afgeschermd met een veiligheidshekken.

De bouw van het Israëlische veiligheidshekken werd versneld nadat de onveiligheid was toegenomen in de jaren nadat de Egyptische autocraat Hosni Moebarak van de macht werd gestoten en een vacuüm ontstond dat uiteindelijk door een regering van de Moslim Broederschap werd opgevuld.

De nieuwe Israëlische omheining loopt afzonderlijk van de omheining die zich op de West Bank bevindt en die met succes infiltraties van zelfmoordbomaanslagers heeft tegengehouden. Het hekken overschrijdt hier en daar de Groene Lijn en voegde op die manier een kleine hoeveelheid van het betwiste gebied bij de westelijke ‘Israëlische’ van het hekken, die het voor sommige Palestijnse landeigenaren en arbeiders moeilijk maakt.

Het aantal illegale binnendringers op Israëlisch soeverein grondgebied is met 99,9 procent gedaald sinds de oprichting van het veiligheidshekken in het zuiden van Israël met Egypte werd voltooid.

Twee plaatjes hierboven: Nee, deze muur staat niet in Israël maar bevindt zich tussen Spanje en Marokko. De beruchte muur in Melilla werd gebouwd in 2000 met geld van de Europese Unie. De muur is bedoeld om vluchtelingen en asielzoekers uit het verpauperde Afrika te weren. De muur wordt nog steeds verder uitgebreid en bestaat nu uit twee rijen prikkeldraad maar Spanje wil daar nog een derde rij aan toevoegen. In tegenstelling tot de Israëlische Veiligheidsmuur werd deze muur nooit veroordeeld door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties noch door enige andere internationale instantie, NGO of mensenrechtenbeweging.

Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Dat is nu precies wat zo fout is aan die ‘muur’.”

Bronnen:

  1. The Commentator: Netanyahu confirms Sinai border fence cut illegal intrusions by 99.9 percent [lezen]

Een gedachte over “Netanjahoe bevestigt dat Veiligheidshekken in Sinaï illegale indringing met 99,9% vermindert

  1. Indien het 99.9% méér terreur infiltranten had toegelaten dan had er geen Europese/Arabische haan naar gekraaid, integendeel, de hanen hadden dan victorie gekraaid…….en héél luid!

    Like

Reacties zijn gesloten.