En opnieuw dreigt Abbas ermee de PA op te heffen als Israël niet instemt met zijn pre-condities

dumb-and-dumber2De Dumb & Dumber van het Midden-Oosten: Mahmoud Abbas en John Kerry: “Toe nou Israël, geef toch al jouw land aan de Palestijnen en rot toch aub. op uit het Midden-Oosten?! Dan kunnen we meteen weer fatsoenlijk onderhandelen over vrede. Is dat nu zoveel gevraagd?”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft met zijn voortdurend gependel toch al iets bereikt. Hij is er namelijk in geslaagd om de ‘gematigdePalestijnse president Mahmoud Abbas Abu Mazen ervan te overtuigen dat wat hem betreft het in orde is om voor de eerste keer in twee jaar gedurfde waarschuwingen uit te geven voor het geval dat Kerry er niet in slaagt om de vredesonderhandelingen weer op te starten en dreigt er tegelijk opnieuw mee de Palestijnse Autoriteit te ontmantelen. Dat schiet weer lekker op voor Kerry.

Hussein al-Sheikh, de minister voor Burgerlijke Zaken van de PA, heeft gezegd dat Abbas minister Kerry heeft geïnformeerd dat de functionele rol van de PA ten einde zal komen indien de huidige inspanningen om het vredesproces nieuw leven in te blazen zouden falen. “Israël, als een bezettende macht, zal dan naar wordt aangenomen de volledige verantwoordelijk dragen [over de Palestijnse bevolking,]” vertelde al-Sheikh in een interview op het radiostation Voice of Palestine van de Palestijnse Autoriteit.

Hij voegde eraan toe dat Abbas minister Kerry tevens heeft geïnformeerd dat hij instemt met het verlengen van de deadline voor de missie van de minister van Buitenlandse Zaken tot 20 juni aanstaande, op voorwaarde dat Israël de Palestijnse gevangenen vrijlaat die werden gearresteerd voor de ondertekening van de Oslo Akkoorden in 1993. Al-Sheikh vertelde dat de PA het idee verwerpt van een graduele vrijlating van de gevangenen, erop hamerend dat alle gevangenen samen moeten vrijgelaten worden.

“De bal ligt nu in het Israëlische kamp,” zei Abbas. “De Palestijnse eis is duidelijk en de Amerikanen en de Israëliërs zijn zich daar goed van bewust. De Israëliërs moeten eerst instemmen met die eis vooraleer de onderhandelingen kunnen hervat worden.”

Wel ja, slechts 8 procent van de Israëlische Joden zijn bereid om een tweestatenoplossing te accepteren op basis van de pre-1967-lijnen. Veel geluk daarmee. En natuurlijk, met John Kerry die als een kieken zonder kop blijft rondrennen, en probeert om meer ‘Palestijn’ te zijn dan de Palestijnen zelf, wat kan je dan nog meer verwachten?

In zijn eerste toespraak tegenover een Amerikaans Joods publiek als minister van Buitenlandse Zaken, heeft John Kerry maandag jl. een gepassioneerd betoog gehouden voor hernieuwde vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen, de twee kampen oproepend om meer “moed aan de dag te leggen” om te onderhandelen.

“Onze tijd is bijna verstreken,” zei Kerry. “Al onze kansen zijn bijna verkeken.”

Grappig wel hoe niemand had kunnen denken dat dit zo’n dringende kwestie zou worden, tijdens de voorbije Amerikaanse verkiezingscampagne. Opeens ‘is onze tijd bijna op’ en ‘al onze kansen zijn bijna verkeken’? En waarom zet Kerry dan net die partij onder druk die tot op dit punt nagenoeg alle toegevingen heeft gemaakt? (Antwoord: omdat hij een zwakke imbeciel is die werkt voor een islamistische president.)

Wat kan er nog mis gaan?

door Israel Matzav


Bronnen:

 1. Israel Matzav: And again: Abu Bluff threatens to dismantle PA [lezen]

2 gedachtes over “En opnieuw dreigt Abbas ermee de PA op te heffen als Israël niet instemt met zijn pre-condities

 1. Opheffen dus.

  Anders heb ik wel een lijstje met nog meer pre-condities.

  En na dat alle gevangenen zijn losgelaten moeten ze eerst weer bewapend worden.

  En als die terroristen zijn bewapend moeten ze eerst weer vrij mogen bewegen door heel Israel (of wel het hek moet weg)

  En dan als ze vrij mogen bewegen moet eerst Israel ontwapenen want anders vallen er weer veel ‘burger’slachtoffers onder de vrijheidsstrijders.

  enz
  enz
  enz

  Of wel: opheffen die PA klup. Het heeft lang genoeg geduurd deze onzin.

  Like

Reacties zijn gesloten.