Cineast Nicky Larkin op pro-Israëlmeeting in Zweden: Joden zijn ergste vijanden van zichzelf +video

Er is waarschijnlijk niks frustrerender voor een pro-Israëlactivist zoals ondergetekende, om het bestaansrecht van de Jodenstaat Israël als niet-Jood voortdurend te moeten verdedigen tegenover, jawel: Joden! Dit mag voor de meeste Israëlbashers erg onwaarschijnlijk overkomen, maar Joden en Israël zijn niet per definitie de beste vrienden. De wijk in Antwerpen bv. waar ik woon, werk en leef, bulkt van Joodse Israëlbashers, dat soms de meest extreme vormen kan aannemen zoals bijvoorbeeld de publieke verbranding van een Israëlische vlag bij mijn Joodse buren afgelopen zomer.

Een typische 'As-a-Jew'
Een typische ‘As-a-Jew’ betweter

Vooral de betweterigheid die van sommige Joden afdruipt, de gekende “Ik-als-Jood weet het altijd beter dan jij…” als het over Israël gaat (de zogeheten  As-a-Jew ‘s) en dat meestal zonder de minste notie over de huidige stand van zaken omtrent het conflict in het Midden-Oosten, is een ware beproeving voor niet-Joden.

Toen ik voor het eerst met dergelijke Joodse Israëlbashers te maken kreeg had ik uit pure frustratie, ongeloof en wanhoop, bijna de brui gegeven aan deze blog. Die schok ben ik na een jaar van twijfels en teleurstellingen uiteindelijk weer te boven gekomen.

Het is dan ook altijd plezierig en een hele verademing om mensen zoals de cineast Nicky Larkin tot inkeer zien komen, gewoon door even naar Israël te reizen en de feiten ter plaatse in ogenschouw te nemen eerder dan af te gaan op de info die door sommige lokale Joodse betweters in je gezicht wordt geslingerd.

Net zoals mij eind 2008 is overkomen, is het ook voor Nicky Larkin Operation Cast Lead (het verdedigingsoffensief van het IDF, winter 2008-2009) geweest en in het bijzonder de antisemitische golf die parallel daaraan doorheen Europa en de rest van de wereld raasde (en nog steeds in toenemende mate blijft door razen!), die mij toen hebben aangezet om deze blog in januari 2009 op te starten.

Nicky Larkin vertelt hierboven in de videoclip tijdens een pro-Israël manifestatie in Zweden hoe hij in de Zaak Israël betrokken raakte. “Mijn interesse in het Israëlisch-Palestijnse conflict werd aan gevonkt eind 2010, begin 2011, door Operation Cast Lead,” verwees hij. “Operation Cast Lead werd in de Ierse media afgeschilderd als een absolute genocide. Zeer zwart-witte nieuws berichtgeving. Dus wilde ik dat wel eens voor mezelf zien wat er van aan was. Ik wilde [naar Israël] gaan en met eigen ogen zien of die Israëliërs werkelijk zo slecht waren zoals ze werden afgeschilderd in de kranten.”

Larkin besloot om ter plaatse een documentaire te maken en vroeg voor zijn project subsidies aan bij de Irish Arts Council en spendeerde vervolgens 8 weken in Israël en in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit. Daar vielen werkelijk de schellen van zijn ogen. De realiteit bleek helemaal anders te zijn dan wat hij had verwacht. De Joden, concludeerde hij, waren niet de slechte kerels in het conflict. Een en ander resulteerde in een documentaire “40 Shades of Gray (zie trailer onderaan.)

Ongeveer achttien maanden geleden kwam de film uit. Om de documentaire te promoten, schreef Larkin een artikel over de film in een Iers nieuwsblad. Tot zijn grote verrassing bleken veel van de reacties erg positief. “Ik bedoel maar, ik had al die haatmail en bedreigingen – over ‘al dat bloed van kinderen aan jullie handen’ en meer van dat soort zaken die ik dagelijks kreeg toegezonden – natuurlijk wel verwacht, maar wat ik helemaal niet verwachtte was de steun van Ierse mensen en dat was werkelijk echt bemoedigend. Het enige dat echt ontgoochelend was dat was dat al die beschuldigingen en haat heel erg openlijk werd geuit, en dat de steun daarentegen heel erg privé gebeurde.

as-a-jew4

Joodse Israëlhaat en kritiek
Toen de film uit een jaar geleden uitkwam, vertelde hij, werd hij meteen afgekraakt als tendentieus te zijn omtrent Israël. Nicky Larkin vertelde het publiek dat toen hij de film in verschillende delen van de wereld afdraaide, hij zich “compleet gebroken” voelde toen sommige van de meest anti-Israëlische reacties die hij kreeg van Joden kwamen. “Vanzelfsprekend werkte ik in dienst van de Mossad en kreeg ik al het goud van de Joden en zat ik volledig in de zak van de Israëlische ambassade,” zei hij sarcastisch.

Ik denk soms, dat de slechtste vijand van Israël de Joden zelf zijn,” voegde hij er bedroefd aan toe. “Tijdens het promoten van de film, trok ik rond om de film te tonen in verschillende plaatsen, ik werd uitgenodigd naar Canada om er de film te tonen. Ik deed drie voorstellingen in Canada. Hoe Joodser het publiek was, hoe meer zij de film haatten. Ik voelde me werkelijk helemaal gebroken, na al die haat die ik in Ierland kreeg te verteren, mijn hoofd dat er zowat afgehakt werd door die mensen… probeerde mij ik mij daarna weer goed te herpakken en dan kwam dit er nog eens bovenop…”

Larkin had ook kritiek op “Joden van de rechtse harde kern,” van wie hij zei dat ze naar Israël moesten komen en kijken hoewel het een democratie is, het niet het utopia is zoals het wordt voorgesteld. Bovendien zei hij dat hij “ongelooflijk racistische” verklaringen had gehoord betreffende de Afrikanen die Israël waren geïnfiltreerd, toen hij dat onderwerp aansneed onder het Canadese Joodse publiek. “Mensen moeten naar Israël gaan, om de werkelijkheid van het leven van dag tot dag in Israël te leren kennen, en niet wat ze denken dat het is of wat er op het nieuws wordt getoond,” vatte hij samen.

Larkin werd uitgenodigd om te spreken op deze pro-Israëlmeeting door zijn sponsor, het WZO’s Department for Activities in Israel and Countering Antisemitism. Zij film werd tijdens die vergadering getoond.

Trailer van “Forty Shades of Grey” (Nicky Larkin)
Hij kwam om een documentaire te filmen en keerde weer als een pro-Israëlactivist

door Brabosh.com
Antwerpen, 4 juni 2013


Bronnen:

 1. Arutz-7: Irish Filmmaker: Jews are Own Worst Enemies – Nicky Larkin spoke at a pro-Israel rally in Sweden and offered fascinating insights about Israel and the Jews; door Gil Ronen [lezen]

Gerelateerd:

 • Leo Rennert: ‘Hallo? Het gaat helemaal niet om nederzettingen, idioot!’ [lezen]
 • Het Oslo-syndroom: Joden tegen het zionisme [lezen]
 • Waarom is de Joodse en de Israëlische linkerzijde zo extreemlinks geworden? door Ronn Torossian [lezen]
 • Bericht aan Joodse Israëlbashers in de Diaspora: Woont u niét in Israël? Zwijg dan! door Mark S. Miller [lezen]
 • Bekentenis van een links-liberale Jood: ‘Ik denk dat ik stilaan pro-Israël wordt. HULP!’ [lezen]
 • Linkse Joodse nitwits demonstreren in Tel Aviv tegen het Iron Dome afweersysteem [lezen]
 • As-a-jews in de schijnwerpers: Ngo en persreacties omtrent Anti-Boycot Wet sterk overtrokken en partijdig [lezen]
 • Joodse anti-Israël bootactivist bekent: Flotilla naar Gaza is illegaal [lezen]
 • Noam Chomsky: ‘Israël zou moeten weggaan’ [lezen]
 • Anti-Zionistische ultra-orthodoxe Joden vieren sabbat in de Gazastrook [lezen]
 • Joodse en andere Israëlbashers ze zijn er weer: Russell Tribunaal over Palestina te Brussel [lezen]
 • Duits protest tegen Israëlbasher Norman Finkelstein zwelt aan [lezen]
 • Wordt wakker, Joods links!!!! door Matthew M. Hausman [lezen]
 • Antwerpse ultra-orthodoxe Satmar Joden verbranden openlijk Israëlische vlag [in beeld][lezen]
 • Open brief aan Antwerpse gemeenschap na verbranding Israëlische vlag door Zevi Grunfeld [lezen]
 • Joden revolteren tegen het bestaansrecht van Israël: Neturei Karta [lezen]

3 gedachtes over “Cineast Nicky Larkin op pro-Israëlmeeting in Zweden: Joden zijn ergste vijanden van zichzelf +video

 1. Beste Hugo, bedankt dat je je door de teleurstellingen hebt heengeslagen en met volharding deze blog onderhoudt. Ik heb veel aan deze artikelen en ze zijn een bron van informatie over allerlei misstanden m.b.t. Israel. Jij bent voor mij in Belgie de Tofste Gozer!!!

  @ Vet eraan
  Iedereen in Europa zat onder de hypnose van de man met het snorretje. Joden wisten niet dat ze afgemaakt zouden worden, niemand hielp. Wat zou jij gedaan hebben, dapper tiep? Achteraf makkelijk ouwehoeren …
  En je laatste 2 alineaatje slaan helemaal nergens op, zwartmakerij. Er waren missch bv joodse vrouwen met Duitse mannen getrouwd die later ss’er werden. Walgelijke insinuaties zo lang na de oorlog

  Like

 2. Er waren in WO2 zelfs Joodse raden die Joden naar de vernietigingskampen stuurden. Ze moeten hebben geweten dat deze ee gruwelijk lot tegemoet gingen, maar de gedachte hierachter was in het algemeen: zolang zij gaan, zijn wij niet aan de beurt. Ook waren Joodse vrouwen met SS’ers getrouwd en waren zelfs overtuigde Nazi’s. Zelfs Zjirinovski, een Russische nationalist, is een Jood, maar ziet niks liever dan zijn mede-Joden nogmaals de holocaust ondergaan.

  Like

 3. OT//http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130604_00609760&_section=61725578&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=pm

  pffffff en dat mag dus vrij los lopen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.