Gore antisemitische cartoon in Noorse krant zou Hitler in tranen doen uitbarsten van vreugde

noors-antisemitisch2KLIK op het plaatje voor een volledig beeld – 979 x 333 pixels

Een gore antisemitische cartoon van de tekenaar Thomas Drefvelin, die dinsdag 28 mei 2013 werd gepubliceerd in de Noorse krant Dagbladet, veroorzaakt internationaal opschudding. Het Simon Wiesenthal Centrum heeft de derde grootste Noorse krant veroordeeld voor het publiceren van een cartoon “zo virulent antisemitisch dat het Hitler en Himmler in tranen zou doen uitbarsten van vreugde.”

De cartoon in de krant, die de spot drijft met rituele besnijdenis van jongetjes “zet aan tot haat en is denigrerend voor de Joodse rite” schrijft het Wiesenthal Centrum. Op het plaatje houdt de moeder van een Joods jongetje een met bloed doordrenkte Torah vast terwijl ze zegt “Mishandeling? Nee hoor, dit is traditie, een belangrijk deel van ons geloof!”

dagbladet2Aan het hoofdeinde van de tafel waarop het kind werd vastgeklonken, staat een Joodse man – ofwel de vader van het jongetje of een rabbijn – die met een driepuntige duivelse vork het jongetje in het voorhoofd steekt terwijl met een tang een teen van zijn voetjes wordt afgeknepen.

Rechts op het plaatje zijn twee politieagenten te zien die blijkbaar op het tumult zijn afgekomen en de ene agent al lachend zegt: “Geloof? Okee, dan is het allemaal wel in orde,” terwijl de andere agent reeds door de deur terug naar buiten stapt en zich verontschuldigt voor de onderbreking.

Het Simon Wiesenthal Centrum reageerde meteen en veroordeelde “de bloedlaster die in Dagbladet werd gepubliceerd”. Rabbijn Abraham Cooper, bestuurslid van het Centrum, die momenteel in Jeruzalem de 4de Conferentie bijwoont ter bestrijding van het antisemitisme in de wereld, heeft van de Noorse regering geëist dat het de cartoon zou veroordelen.

“Wij roepen de Noorse leiders op om dit aanzetten tot haat krachtig te verwerpen en manen in het bijzonder de ombudsman van de rechten van het kind aan om deze afschuwelijke denigrering van de kern van de Joodse rites die teruggaan tot de Bijbelse tijden van Abraham,” zei Cooper.

Eerst de identiteit vernietigen en dan de mensen
Het Noorse Dagbladet, blijkbaar geschrokken van het tumult dat de publicatie van deze cartoon veroorzaakte, reageerde woensdag meteen in zijn sectie ‘Cultuur’ met hoofdredacteur John Arne Markussen die zijn huiscartoonist Thomas Drefvelin (plaatje links) verdedigde, zeggende dat de spotprent niet gericht was tegen een bepaalde godsdienst.

cartoonist Thomas Drefvelin
Jodenhaat toont zijn gezicht

Dat is natuurlijk klinkklare onzin. Geen enkele rituele besnijdenis ligt de laatste jaren zo zwaar onder vuur als de Joodse traditionele besnijdenis. Over de besnijdenis onder bv. moslims wordt amper met een woord gerept.

Bovendien kan ik me niet voorstellen dat sinds de rellen rondom de publicatie van de beruchte Mohammed cartoons, er ook maar één krant in om het even welk van de Scandinavische landen het vandaag zou aandurven om een spotprent over rituele besnijdenis bij moslimjongetjes te publiceren, laat staan de verminking (clitorectomie) aanklagen van jonge moslimmeisjes, die hoewel internationaal verboden nog immer wijd en zijd wordt uitgevoerd.

Kortom: in werkelijkheid is het niét de rituele besnijdenis  die onder vuur ligt, maar wel de typisch Joodse eigenheid, religie, traditie en cultuur. Eerst de spot drijven met de Joodse besnijdenis als aanloop om ze later te kunnen verbieden, met het enige doel de Joodse identiteit uit te wissen met alle macht en middelen die van nut kunnen zijn om dat doel te bereiken: eerst de identiteit vernietigen en dan de mensen. Precies dezelfde middelen uit dezelfde trukendoos tijdens de tweeduizend jaar Jodenvervolging.

Het ware doelwit achter al die spotternijen en maskerade is de Jood. Eerst zijn levenswijze demoniseren en criminaliseren, zijn wetten, gebruiken en rituele tradities uitbannen en wat blijft er dan nog over van de Jood en het Jodendom? Niets. Eerst religie, dan ras, dan wat? Het opnemen voor de Joodse eigenheid is kortweg het opnemen voor het recht om anders te zijn, net zoals iedereen eveneens dat recht voor zichzelf mag opeisen.

Deze anti-Joodse hetze heeft een vernietigend effect op de Joodse identiteit. Als we de Jodenhaters in die teneur laten voortborduren krijgen we straks zogenaamd wetenschappelijke analyses voorgeschoteld die onuitroeibare fabels moeten staven zoals dat eeuwenoude bloedsprookje dat Joden christenbloed (èn ook dat van moslims) aftappen om er Paasbrood mee te bereiden.

door Brabosh.com, 30 mei 2013

foreskin-man
In 2010 verscheen in de VS het stripboek “Foreskin Man“, geschreven door de stichter van een groep in San Diego ter ondersteuning van hun actie om de rituele besnijdenis te verbieden in San Francisco en Santa Monica. Op het plaatje uit “Foreskin Man” is de boosaardige schurk te zien – alias het “Monster Mohel” – die een jongetje te lijf gaat met een kniptang. [bron]


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Het was weer een van de ‘hoera dagen bij de Noren.”

Bronnen:

 1. The Times of Israel: Norway paper’s cartoon ‘so anti-Semitic it would have made Hitler weep with joy’ door Aaron Kalman [lezen]
 2. The Algemeiner: Norwegian Newspaper Dagbladet Sparks Outrage with ‘Blood Libel’ Cartoon [lezen]
 3. Norway, Israel and the Jews – Anti-semitism and the anti-Israel lobby in Norway: Caricatures in the media [lezen]
 4. The Jerusalem Post: Norway nixes award for ‘anti-semitic’ charity head [lezen]
 5. BBC News: Norway ‘Nazi cartoon’ irks Israel – Israel’s ambassador to Norway has complained to press regulators about a cartoon showing Israeli PM Ehud Olmert as a Nazi concentration camp commander [lezen]
 6. Vicious Babushka: SF Anti-Circ “Intactivists” Promote their Cause with Blatant Anti-Semitic Cartoons [lezen]
 7. Elder of Ziyon: Anti-semitic comic book: “Foreskin Man” [lezen]
 8. Jewish Journal: “Foreskin Man” brings anti-Semitic imagery into circumcision fight door Jonah Lowenfeld [lezen]

Gerelateerd:

 • Het nieuwe antisemitisme – Eerst religie, dan ras, dan wat? (deel1) door Bernard Lewis [lezen]
 • De seculiere overval op religieuze minderheden [lezen]
 • Naoorlogs Jodendom in Nederland opnieuw onder druk en lessen voor Europa door Manfred Gerstenfeld [lezen]
 • Verbod op ritueel slachten is een aantasting van de godsdienstvrijheid [lezen]
 • Antisemitisme: Een verbod op besnijdenis is een verbod op het Jodendom door Geert ter Horst [lezen]
 • Israël wordt geconfronteerd met een cynische wereld door Caroline B. Glick [lezen]
 • Gouden tijden voor antisemitische cartoonisten in het Midden-Oosten [lezen]
 • Egyptische en Palestijnse media schrijven dat Joden met Pasen bloed drinken van niet-Joden en moslims [lezen]
 • Zweedse cartoonist Lars Vilks doelwit van moslimfundamentalisten [lezen]
 • Deense cartoonist Kurt Westergaard ontsnapt nipt aan aanslag [lezen]
 • 16-jarige Egyptisch koptisch christen 3 jaar in de cel voor plaatsen Mohammedcartoon op Facebook [lezen]
 • Yale Universiteit censureert eigen uitgave over Mohammedcartoons [lezen]

4 gedachtes over “Gore antisemitische cartoon in Noorse krant zou Hitler in tranen doen uitbarsten van vreugde

 1. Ik heb aan Trude Ringheim van Dagenbladet een reactie in het Engels.
  Hier is de tekst van mijn reactie:

  Dear Mrs. Ringheim,

  I have read the article ‘Dagbladets tegneserie vekker internasjonal oppsikt’ of your paper with the aid of ‘Google Translator’ into Dutch.
  Chief editor, John Arne Markussen, can not understand where all the fuse is coming from? It is just an illustration and it is not aimed to hurt anyone!!!. ‘Just for fun!!.
  Well!. I have to admit that main stream media in Norway – Dagbladet for example – has a morbid sense of humour. I do not say ‘The Norwegians’ for the reason that you do not represent (thanks heavens) the Norwegian people.
  It is well known, the whole media in Norway is in hands of politic-correct ‘progressive’ left wing Quislings. A sick elite cast who knows it’s days are numbered. In Dutch we use to say: ‘Een kat in het nauw maakt vreemde sprongen’. That means ‘A cornered cat makes strange jumps’. The adage depicts not only you, but all ‘fake left wing elites’ who are terrorizing western and northern Europe for the last 40 decades and ruining systematically the nation states and centuries of hard work. However, in Norway the ‘strange jumps’ of the ‘left wing sicco elite cat’ is reaching the extreme. It had degraded itself to the lowest propaganda like the illustration of Julius Streicher in ‘Der Stürmer’ or the ones of your Arab friends; who do their best to depict the enemy they cannot beat by cheap illustrations. By the way, your illustrator does not take into an account that his illustrations are also offending your Muslims friends? They also use to cut the dick of their boys in the age between 0 and 13 years old. Only that they are conducting the ceremony the way they sexually mutilate girls; in an unhygienic environment and filthy rusted equipment. The ones who survive the act, are invited to your country to use their ‘shaved dick’ on your girls and women in rape gang and fun rape. See : http://barenakedislam.wordpress.com/2011/07/25/norway-and-the-eu-rape-of-white-women-by-muslim-men-is-now-at-epidemic-levels/

  Professor Unni Vican of the university of Oslo (social anthropologist) is also an example for a deviate left wing multicultural thinking in Norway. She had claimed that rape of women and girls by Muslims (even the girls under 10 years old!) is to be blamed on the women!!.

  In such a social atmosphere, it is not really a wonder that Anders Behring Breivik has been born and grown up in Norway.

  Like

 2. Dan te weten dat die antisemitische cartoon verscheen op de ‘cultuur’ pagina van die Noorse krant. Als dit soort riooljournalistiek voortaan ook al gaat uitmaken van het Noorse culturele erfgoed, is het einde van het Avondland nog een ferm stuk dichterbij gekomen dan ik dacht.

  Like

 3. De kranten in het ‘liberale Europa met hun ‘vrijheid van meningsuiting hebben hun lesje geleerd. Geen anti Moslim cartoons. Dan worden er steden plat gebrand!

  Hoe wordt je dan als onbeduidend tekenaartje met een onuitspreekbare naam, werkend voor een krant met net zo een onuitspreekbare naam, toch beroemd?

  Je zorgt voor een haat Israel/Joden artikel/tekening/uitspraak/campagne en de zaak is gepiept…..je haalt het wereldnieuws! Dan ontken je natuuuurlijk je slechte bedoelingen en…..je blijft in het wereldnieuws!

  Inderdaad, dezelfde trukendoos.

  En natuurlijk zijn het ‘de Joden die de media beheersen’ die dit hebben bedacht en hebben meegewerkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.